Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πόσα ευρώ χρειάζονται για να κλείσετε μια θέση στον Παράδεισο;

Επισκεφθήκαμε ένα κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη και καταρτίσαμε τον τιμοκατάλογο του «καλού Χριστιανού».
20150403_145723

Άγιες μέρες έρχονται και ο σωστός Χριστιανός έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα αγοράς για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού που θα του επιτρέψει να ασκήσει ακώλυτα και με ευλάβεια τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Γι’ αυτό και εμείς, συναισθανόμενοι την ιερότητα της περιόδου, ψάξαμε και καταρτίσαμε τον τιμοκατάλογο του «καλού Χριστιανού» που θα σας βοηθήσει να κλείσετε μία θέση στον παράδεισο.

Σε προειδοποιούμε. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες και θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα έχεις καλά με το Θεό. Όμως, ποιος το λογαριάζει το χρήμα μπροστά στη θεία σωτηρία;

Ξεκινάμε με τις εικόνες. Τιμές για όλα τα γούστα, όμως να θυμάσαι πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Το κασέ για τις ασημένιες ξεκινάει από 30€ και φτάνει μέχρι τα 100 ευρώ. Αν φυσικά ο κορβανάς σου το επιτρέπει, μπορείς να πάρεις σκαλιστές, με την τιμή τους να φτάνει τα 150 ευρώ. Όρεξη να προσκυνάς να έχεις και τα υπόλοιπα βρίσκονται. Τώρα αν δεν υπάρχει μία, υπάρχουν και οι μεταχειρισμένες εικόνες που κοστίζουν κανένα δεκάρικο. 

Τρίπτυχα και εικονίτσες για όσους προτιμούν τα φορητά αξεσουάρ.

Τρίπτυχα και εικονίτσες για όσους προτιμούν τα φορητά αξεσουάρ.

Παναγίτσα μου δώσ'μου φώτιση.

Παναγίτσα μου δώσ’μου φώτιση.

Σε περίπτωση που θέλεις να προσκυνάς επί 3, μπορείς να πάρεις ένα τρίπτυχο αγίων, το οποίο μάλιστα κλείνει και είναι ό,τι πρέπει για ταξίδια στο χωριό, αφού δεν χαράζει η επιφάνεια από κλειδιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Τιμούλα λίγο υψηλή, στα 80 ευρώ (τουλάχιστον), αλλά αξίζει τον κόπο, αφού παίρνεις τρεις αγίους στην τιμή του ενός.

Αν είσαι πιστός ψαγμένος, δεν μένεις στην επιφάνεια των πραγμάτων και θες να μελετήσεις το λόγο του Κυρίου, μπορείς να πάρεις και ευαγγέλιο. Κανένα 50άρικο θα πάει η δουλειά, βέβαια η τιμή εξαρτάται από το χαρτί, το μέγεθος και τα μασκαριλίκια που θα έχει πάνω. Αν τώρα είσαι τρελαμένος με το ευαγγέλιο και θες αυτά τα εντυπωσιακά που έχει ο παπάς την Κυριακή στην Εκκλησία, θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν χαλαρά τα 500.

Εικόνες, παντού εικόνες.

Εικόνες, παντού εικόνες.

Μήπως σου αρέσει να δημιουργείς ατμόσφαιρα κατανυκτική πασχαλιάτικα; Πάρε ένα θυμιατό. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 60 και 150 ευρώ, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, αφού η μυρωδιά θα σε «στείλει» στους Αγίους Τόπους. Για την ημέρα της Ανάστασης είναι αναγκαίο το γνωστό καντηλάκι για να βάλεις το Άγιο Φως, μήπως και σε φωτίσει ο Χριστός και η Παναγία χρονιάρες μέρες. Μικρό και απλό στα 30 ευρώ, μεγάλο και πιο περίτεχνο στα 55€. Αν τώρα θες το καντήλι να είναι και κρεμαστό, τότε θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω, αφού οι τιμές κάνουν εκκίνηση από τα 120€ και φτάνουν τα 200 ευρώ.

Εικόνες μεταχειρισμένες για πιο οικονομικές λύσεις.

Εικόνες μεταχειρισμένες για πιο οικονομικές λύσεις.

Καλά τα παραπάνω, όμως πρέπει να πάρεις και ένα σταυρό ευλογίας για να σου θυμίζει πως ο Χριστός σταυρώθηκε για την ανθρωπότητα, άρα και για σένα. Στην περίπτωση του σταυρού η τιμή παίζει πολύ, ανάλογα με τα υλικά και την τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει ο μάστορας. Το μαλλί ξεκινάει από 150€ και ανεβαίνει επικίνδυνα μέχρι τα 500 ευρώ.

Αν ανήκεις στους σκληροπυρηνικούς του είδους, μπορείς να αγοράσεις μία μακέτα εκκλησίας για να τη βάλεις στο σπίτι, αν σου πέφτει μακριά η Εκκλησία και βαριέσαι να πας. Εδώ, οι τιμές είναι απλησίαστες για τους κοινούς χριστιανούς, αφού κυμαίνονται στα 3000. Καλύτερα να το πάρεις με τα πόδια.

Θυμιατό θα πάρουμε;

Θυμιατό θα πάρουμε;

Προϊόντα του Κυρίου.

Προϊόντα του Κυρίου.

Ο Ιησούς εσταυρωμένος. Τιμή 5000 ευρώ. Χριστός και παναγία στην κυριολεξία.

Ο Ιησούς εσταυρωμένος. Τιμή 5000 ευρώ. Χριστός και παναγία στην κυριολεξία.

Αν λόγω της κρίσης και των άγιων ημερών σκέφτεσαι να γίνεις παπάς (σίγουρος μισθός και χαμηλά επίπεδα εντατικότητας στο χώρο εργασίας), θα πρέπει να το ξανασκεφτείς γιατί η περιβολή είναι ολίγον τι πανάκριβη και το γνωμικό «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», δεν ταιριάζει στην περίπτωση μας.  Οι τιμές ξεκινούν από 1300 και φτάνουν τα 5000 ευρώ.Τα επιγονάτια κυμαίνονται στα 500 ευρώ, ενώ, αν επιδιώκεις να κάνεις καριέρα, η μήτρα του δεσπότη (αυτό το τεράστιο που βάζουν στο κεφάλι τους) κάνει κανένα χιλιάρικο. Όσο για τα περαιτέρω αξεσουάρ, έχουμε και λέμε: μανουάλι από 500 ευρώ (υπάρχει και η λύση του αλουμινένιου στα 250, αλλά ας μην είμαστε τσιγκούνηδες ενώπιον του Κυρίου), δισκοπότηρο από 250 ευρώ (θεία κοινωνία πίνεις όχι νερό) και αναλόγια για να ψέλνεις από 600. Βοήθειά μας…

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.