info_slider

Βαθμοί έναντι αξύριστης μασχάλης στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα

masxales

Η Breanne Fahs είναι καθηγήτρια σπουδών φύλου στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα και επινόησε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο για να συμπληρώσουν τους βαθμούς τους οι φοιτήτριές της. Προτείνει να αφήσουν επί δέκα εβδομάδες, όσο διαρκεί το σεμινάριό της, τις μασχάλες τους αξύριστες και να καταγράψουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεν υπάρχει, λέει η Fahs, καλύτερος τρόπος για να μάθεις για τις κοινωνικές νόρμες από το να τις παραβιάσεις και να δεις πώς θα αντιδράσουν οι γύρω σου. Οι φοιτήτριες από την πλευρά τους λένε: «Σου αλλάζει τη ζωή αυτή η εμπειρία.» «Σίγουρα σε κάνει να αντιληφθείς ότι, άμα δεν τηρείς αυστηρά τις προδιαγραφές για το φύλο σου όπως τις αντιλαμβάνεται η κοινωνία, τότε το σώμα σου θα γίνει τόπος έλξης αντιξοοτήτων και αποδοκιμασίας της κοινής γνώμης.» Η Stephanie Robinson μάλιστα, που έκανε αυτή τη δήλωση, χρειάστηκε και να παντρευτεί με αξύριστες μασχάλες εφόσον είχε δεσμευτεί (κάτι που φρίκαρε τη μητέρα της). Μια άλλη φοιτήτρια κατέγραψε την αντίδραση του φίλου της, ο οποίος είπε ότι οι αξύριστες μασχάλες της είναι σαν τη λίγδα στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ και στη συνέχεια ξέσπασε λέγοντας ότι πρόκειται για πρόκληση απέναντι στην ανδρική εξουσία! Για τους άνδρες φοιτητές η διαδικασία είναι ακριβώς η ανάποδη. Πρέπει να αφαιρέσουν οποιαδήποτε τρίχα φυτρώνει από το λαιμό και κάτω προκειμένου μεταξύ άλλων να βιώσουν και τη διαδικασία  που βιώνουν οι γυναίκες. Ωστόσο, οι αρνητικές αντιδράσεις είναι για τους άνδρες πολύ πιο ήπιες.

Η Marina Abramovic και η Adidas κουβαλάνε πέτρες μαζί!

marina_adidas

Εν αρχή ήταν η  εμφάνισή της με τον Jay Z. Μετά η περίεργη συνεργασία της με την Lady Gaga. Τώρα περνάει σε μεγαλύτερα πράγματα και «μάρκες». Συνεργάζεται με την Adidas  σε φιλμάκι με θέμα την ομαδική εργασία. Πώς είναι ο καλύτερος τρόπος να κουβαλήσεις πέτρες από τη μια άκρη ενός δωματίου στην άλλη; Ήταν το θέμα μιας εμβληματικής περφόρμανς του 1970 που είχε κάνει η Abramovic με τον τότε αγαπημένο της Ulay. Ποιος θα το φανταζόταν ότι σαράντα τέσσερα χρόνια αργότερα θα αναβίωνε το concept ως ταινία μικρού μήκους-διαφήμιση της Adidas; Η Marina και ο Ulay τότε μεταφέρανε πέτρες σε μεταλλικούς κουβάδες, τώρα έντεκα άτομα (όσοι απαρτίζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα μια και  το φιλμ έγινε με αφορμή το παγκόσμιο κύπελλο) αποδεικνύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει η δουλειά είναι η ανθρώπινη αλυσίδα. Πάντως, μετά από τέτοιες επιτυχίες, πέτρινα χρόνια δεν είναι πια για τη Μαρίνα.

Ποια αδιαφόρησε πλήρως όταν της τα έριξε ο ακαταμάχητος Warren Beatty της δεκαετίας του ’70;

warren_b

Σε μια όμορφη διήγηση για το παρελθόν από αυτές που συχνά δημοσιεύει το Vanity Fair διαβάσαμε αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα της Lee Grant, της ηθοποιού που βραβεύτηκε για το ρόλο της μεγαλύτερης σε ηλικία ερωμένης του Warren Beatty στην ταινία Shampoo. O προκλητικός τίτλος των απομνημονευμάτων, Είπα ναι σε όλα. Σε ένα απόσπασμα λοιπόν που μόλις δημοσιεύτηκε στο Vulture η ηθοποιός διηγείται τι συνέβαινε στα γυρίσματα της ταινίας που την καθιέρωσε, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατά συρροή τότε γητευτή γυναικών καλλονό Warren Beatty. Η Grant θυμάται ότι εκείνος φλέρταρε με την Goldie Hawn και κοκορευόταν γι’ αυτό στην κολλητή του Julie Christie ενώ παράλληλα συναντιόταν μαζί της απρογραμμάτιστα για σεξ στο ξενοδοχείο Chateau Marmont. Θυμάται επίσης με δέος τη μία και μοναδική γυναίκα που παρέμεινε εντελώς αδιάφορη στη γοητεία του Beatty. «Βρισκόμασταν σε ένα πάρτι μετά το τέλος των γυρισμάτων όπου μου έκανε ο Warren το “επικεντρώνω βαθιά σε σένα” κόλπο του, κοιτάζοντάς με με το “ας φύγουμε μακριά από όλους αυτούς να μείνουμε μόνοι” ύφος του. Εγώ το ρούφαγα στην κυριολεξία, λουζόμουν στο φως του, λατρεύοντας την προσοχή που μου έδινε, όντας το κορίτσι της στιγμής μπροστά μάλιστα σε όλους τους cool φίλους μου. Ξαφνικά βλέπω το βλέμμα του να αιχμαλωτίζεται από κάτι σε απόσταση. Γυρνάω και βλέπω στο διπλανό δωμάτιο, την τραπεζαρία, την Dolly Parton να κάθεται ήσυχα στο τραπέζι και να μουτζουρώνει ένα μπλοκ. Σε κλάσμα δευτερολέπτου ένιωσα ότι με εγκαταλείπει καθώς το καινούριο πιάτο έκανε τα σάλια του να τρέξουν. Έγλειψε κυριολεκτικά τα χείλη του καθώς με άφηνε στον καναπέ για να πάει να κάτσει μαζί της στην τραπεζαρία. Τον ακολούθησα σαν φτυσμένη άγαρμπη ζηλιάρα σύζυγος. Άδικα ανησύχησα. Η Dolly είχε ανοσία. Ο Warren δοκίμασε όλα τα κόλπα που ήξερε ενώ εκείνη έκανε τους λογαριασμούς της και του έριχνε πού και πού κανένα ευγενικό χαμόγελο.» Η Grant δεν τον αδικεί. «Ήταν 1975 και η Dolly τότε ήταν υπέροχη!»

Προλαβαίνετε! Αγγελία του Netflix για dream job!

netflix

Tη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Time Magazine αναμετέδωσε τη χαρμόσυνη είδηση για όποιον θα ήθελε να μετατρέψει τις πιτζάμες του σε office chic! Σας αρέσει να μένετε στο κρεβάτι και να βλέπετε σερί σειρές όπως το West Wing (και τις επτά σεζόν); Ή το Toddlers and Tiaras επίσης επτά σεζόν; Τώρα αυτό το σπορ μπορεί να αποτελέσει μια αληθινή δουλειά με αμοιβή. Το μόνο που ζητάνε είναι την αποδόμηση των σειρών ή των ταινιών και την προσθήκη tags με σύντομη περιγραφή του τι είδατε. Π.χ. ιστορίες ενηλικίωσης με ζώα ή βρετανικές βρόμικες ταινίες με φυλακές κ.λπ. Πραγματικό dream job γιατί, αν σας πάρει κανένας υπνάκος και ονειρευτείτε, δε χάθηκε ο κόσμος…