Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΔΙΕΘΝΗ

Καθάρισε η Ινδία από «τα κακά των χρημάτων και των φόρων»;

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για την επέτειο ενός χρόνου από την απονομισματοποίηση που θέσπισε ο πρωθυπουργός της χώρας.

EPA/PIYAL ADHIKARY

Σε ολόκληρη την χώρα διοργανώθηκαν πορείες διαμαρτυρίας από την αντιπολίτευση, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από την απονομισματοποίηση που θεσπίστηκε από τον πρωθυπουργό. Ο σκοπός ήταν να καθαρίσει την χώρα από «τα κακά των χρημάτων και των φόρων» κι έτσι, το μέτρο αυτό ονομάστηκε «εξαγνισμός»

Το μέτρο αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Πολλοί ισχυρίζονται πως «Αυτό κάνει τους φτωχούς να υποφέρουν και ωφελεί μόνο τους πλούσιους». Ενώ το πρώτο τρίημηνο του 2017, η ινδική οικονομία έπεσε από το 8% ανάπτυξης στο 5,7%.

Πολίτες και ακτιβιστές από το κόμμα «Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο» καίνε ένα ομοίωμα του πρωθυπουργού Narendra Modi, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για την πρώτη επέτειο της κατάργησης των χρημάτων στην Καλκούτα, στις 8 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα πριν από ένα χρόνο, ο πρωθυπουργός απαγόρευσε τα νομίσματα με ονομαστική αξία 500 INR (περίπου 6,63 ευρώ) και 1000 INR (περίπου 13,27 ευρώ) ως ένα βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του μαύρου χρήματος.

Ακτιβιστές από το Aam Aadmi Party (AAP) καίνε το ομοίωμα του πρωθυπουργού στην Καλκούτα. EPA/PIYAL ADHIKARY

 

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.