Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Ηγέτες όλου του κόσμου, donnez-nous un break!

76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η μεγαλύτερη διπλωματική σύνοδος στον κόσμο, θα τραβήξει τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα. Επίσημες ομιλίες ηγετών κρατών, αλλά και ενδιαφέρουσες επιμέρους συναντήσεις υψηλόβαθμων διπλωματών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περνάει μπροστά από το “Anyanwu”, γλυπτό του Νιγηριανού καλλιτέχνη Ben Enwonwu, που έχει προσφερθεί στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς πηγαίνει να μιλήσει με δημοσιογράφους. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη ξεκίνησε την Τρίτη, η 76η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Οι παγκόσμιοι ηγέτες στις ομιλίες τους θα επικεντρωθούν στα σοβαρότερα προβλήματα που επηρεάζουν περισσότερο αυτή την στιγμή τον πλανήτη και τα έθνη.

Την πανδημία που επιμένει και που έχει επιδεινώσει δραματικά το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Την μη αναστρέψιμη, κατά τα φαινόμενα, υπερθέρμανση του πλανήτη μας και τις καταστροφικές συνέπειές της, που βιώνει η φύση και η ανθρωπότητα όλη ως μέρος της φύσης. Τις πολωμένες σχέσεις παλαιών και νέων υπερδυνάμεων, που μέσω της οικονομικής και τεχνολογικής ισχύος τους, καθορίζουν με τις αποφάσεις τους τις μοίρες των υπολοίπων εθνών. 

Η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης, που διαρκεί μια εβδομάδα, της μεγαλύτερης διπλωματικής σύγκλησης στον κόσμο, συνιστά επίσης μια σημαντική δοκιμασία αξιοπιστίας για τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Θα είναι η πρώτη ομιλία του στον ΟΗΕ ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και θα είναι από τους πρώτους που θα μιλήσουν στο σώμα των 193 κρατών-μελών. Πολλοί από τους άλλους ηγέτες θα επιζητήσουν μια συνάντηση μαζί του.

Η αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι άδεια πριν από την έναρξη της 76ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 20 Σεπτεμβρίου 2021. EPA/JOHN MINCHILLO / POOL

Ο γενικός γραμματέας  των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στην ομιλία του κατά την έναρξη της Συνέλευσης δήλωσε ότι παίρνει το θάρρος να ελπίζει από «τα μηνύματα των ηγετών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, όσον αφορά τη δέσμευσή τους για δράση στο κλίμα».

Αλλες ομιλίες ηγετών που αναμένονται με ενδιαφέρον, είναι του Προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, του προέδρου της Νότιας Κορέας  Moon Jae-in, του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και επεδίωκε πρωτίστως συνάντηση με τον Μπάιντεν, και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Απόντες και συμμετέχοντας μόνο μέσω βιντεοκλήσεων, θα είναι  μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ιράν Ιμπραήμ Ραΐσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα συμμετέχει ούτε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Είναι αρκετά δυσαρεστημένος από τις τρεις αγγλοσαξονικές χώρες της Δύσης, Αυστραλία, ΗΠΑ και Βρετανία, που μέσω της στρατιωτικής συμμαχίας τους παρακάμπτουν άκομψα τόσο την Γαλλία, όσο και την ΕΕ. Τελικά, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους νιώθοντας πιο δυνατός μετά την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου, απευθύνθηκε στον Γάλλο Πρόεδρο και είπε σε άπταιστα γαλλοαγγλικά με γνήσιο βρετανικό φλέγμα: Prenez un grip ( get a grip- ελλ: συνέλθετε) και Donnez-moi un break (Give me a break- ελλ: κάντε μου την χάρη)!

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στην Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Nana Akufo-Addo, πρόεδρος της Γκάνα. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Τζον Κέρι, ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κλίμα, φτάνει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Samia Suluhu Hassan, πρόεδρος της Τανζανίας, φτάνει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα μέλη της διάσημης νοτιοκορεάτικης boyband BTS, μιλούν σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της 76ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περνάει το “Anyanwu”, γλυπτό του Νιγηριανού καλλιτέχνη Ben Enwonwu, που έχει προσφερθεί στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς φτάνει να μιλήσει με δημοσιογράφους. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Gotabaya Rajapaksa, πρόεδρος της Σρι Λάνκα φτάνει για την 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος του Παναμά Laurentino Cortizo. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Το κεντρικό κτίριο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών, όπως φαίνεται από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνεται στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, βγάζει την μάσκα, λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην επίσημη ομιλία του, στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φτάνει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρωθυπουργός του Κουβέιτ Sabah Al-Khalid Al-Sabah. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ακολουθούμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken και από τον Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα John Kerry, αποχωρούν μετά την ομιλία του Μπάιντεν. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Lofven. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του, στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda ετοιμάζεται να ανέβει στο πόντιουμ για να μιλήσει, στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, απευθύνεται με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Πολωνός πρόεδρος αποχωρεί από τη σκηνή κατά την 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εμφανίζεται σε βιντεοθόνη, καθώς απευθύνεται εξ αποστάσεως στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος του Περού, Pedro Castillo. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Ζάμπια, Hakainde Hichilema. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Andry Nirina Rajoelina. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Η πρόεδρος της Εσθονίας Kersti Kaljulaid ανεβαίνει στο πόντιουμ, για να μιλήσει στη 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Gotabaya Rajapaksa, κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Julius Maada Bio. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος του Βιετνάμ Nguyen Xuan Phuc. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος της Γουινέας-Μπισσάου Umaro Sissoco Embalo, λίγο πριν απευθυνθεί στα μέλη της 76η Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σηκώνει τον αντίχειρα, μετά την ομιλία του στην 76η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2021.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.