Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τα απανταχού περιοδικά να δημοσιεύουν λίστες με τα best off της χρονιάς σε διάφορους τομείς, το Indiewire επέλεξε τα καλύτερα indie posters ταινιών της χρονιάς που φεύγει. Γιατί μερικές φορές, ακόμα και αν η ταινία δεν είναι αντάξια των προσδοκιών του κοινού, το πόστερ αφήνει πάντα μια ωραία ανάμνηση. 

Iris
To ντοκυμαντέρ του Albert Maysles για την 93χρονη θρυλική μορφή της μόδας Iris συνοδεύεται από ένα στυλάτο, χωρματιστό πόστερ που ταιριάζει απόλυτα με το θέμα του.

"Iris"
Magnolia Pictures“Iris”
 
Queen of Earth

H B-movie αισθητική του σκοτεινού ψυχολογικού θρίλερ του Alex Ross Perry αποτυπώνεται καθαρά σε αυτό το πόστερ. Η Elisabeth Moss καθηλώνει ακόμα και ως σκίτσο.
queen-of-earth-poster

IFC Films

The Hateful Eight

Απειλητικά ψυχρή, η αφίσα της επόμενης ταινίας γουέστερν του Ταραντίνο αφήνει μια υποψία βίας που αυξάνεται κατά πολύ όσο παρακολουθείς την ταινία. Bonus για τους σινεφίλ, η ένδειξη κάτω δεξιά ότι το φιλμ είναι γυρισμένο σε Panavision 70mm. 

"The Hateful Eight"

The Weinstein Company

 

Macbeth


To promotion για την πολλά υποσχόμενη εκδοχή του σαιξοηρικού έργου δια χειρός Justin Kürzel πήρε ένα πρόσθετο μπόνους με αυτή την ιδιαίτερη αφίσα. 

 

 

macbeth-poster

Radius

Tangerine 

Αυτή η θαυμάσια απλή αφίσα είναι ιδανική για τον όμορφο δεσμό στον πυρήνα της ταινίας. Το φιλμ του Sean Baker είναι μια απόλυτη ταραχή, αλλά αυτή η συγκρατημένη αφίσα έχει μια ειδυλλιακή κομψότητα.

Magnolia Pictures

Magnolia Pictures

Kumiko, The Treasure Hunter

Ένα τεράστιο παζλ των μοτίβων και των συμβόλων της ταινίας, αυτή η ψηφιακά επεξεργασμένη αφίσα είναι ένα γραφιστικό αριστούργημα.

kumiko-poster-playlist-exclusive

Amplify

Chi-Raq

Η πιο ζωντανή ταινία του Spike Lee τράβηξε τα βλέμματα πάνω της όταν δημοσιεύτηκε το παρακάτω πόστερ. Με ένα έυστοχο tagline και το αξέχαστο βλέμμα της ηθοποιού Teyonah Parris, το πόστερ επιβεβαιώνει ότι η ταινία έχει πολλά να δείξει. 

Amazon

Amazon

It Follows

Η καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς, διάλεξε την επιστροφή στα ανατρεπτικά ρετρό θρίλερ του John Carpenter, και αυτό επιβεβαιώνεται με αυτό το κομψό κομμάτι του old school horror μάρκετινγκ.

it-follows-poster

RADiUS-TWC

 

Anomalisa

Η ενδοσκοπική μελαγχολία των Charlie Kaufman και Duke Johnson βρίσκεται στην καρδιά αυτής της ζοφερής αφίσας-teaser. Θα μπορούσε πιθανώς κανείς να συνοψίσει πολλές ταινίες του Kaufman με αυτή την εικόνα ενός άνδρα που κοιτάζει την αντανάκλαση της από καιρό χαμένης ψυχής του. 

anomalisa-poster (1)

Paramount

Mustang

H οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα σε αυτό το υπέροχο πόστερ της υποψηφιότητας της Γαλλίας στα Όσκαρ, που εστιάζει στους δεσμούς μεταξύ αδελφών.

mustang-poster

Cohen Media Group

Son of Saul

Το εκπληκτικό ντεμπούτο του László Nemes είναι μια από τις πιο βασανιστικές και ουσιαστικές κινηματογραφικές εμπειρίες της χρονιάς, και αυτή η αφίσα καταγράφει δυναμικά τη φρίκη και τη χαοτική ατμόσφαιρα της ταινίας.

Sony Pictures Classics

Sony Pictures Classics

Felt

Για μια ταινία που μιλά για την αποδόμηση του ανδρικού βλέμματος και την επιστροφή της θηλυκότητας στα χέρια των γυναικών, αυτή η εντυπωσιακή και προκλητική αφίσα δεν θα μπορούσε να είναι πιο προκλητική ή τέλεια.

Amplify

Amplify

Goodnight Mommy

Χρησιμοποιώντας το κλασσικό μοτίβο των διδύμων στα θρίλερ, αυτό το αιματοβαμμένο πόστερ του Goodnight Mommy είναι απόλυτα ενδεικτικό του τρόμου που ακολουθεί.  

goodnight-mommy

Heaven Knows What

Το πόστερ μιας ταινίας με θέμα τα ναρκωτικά δεν μπορεί ποτέ να είναι πολύ περιγραφικό, γι΄αυτό το παρακάτω πόστερ διαλέγει το δρόμο του συναισθήματος, με τα έντονα χρώματα που κρύβουν το σκοτάδι του θέματος. 

RADiUS-TWC

RADiUS-TWC

The Tribe

Φέρνοντας στο νου τη σιωπηρή, ψυχρή ατμόσφαιρα του ουκρανικού φιλμ, αυτό το πόστερ είναι το πιο «εύθραυστο» της χρονιάς. 

the-tribe-poster