pop_nba_rings

9.     Toronto Raptors (48-34)
Σχεδόν κάθε μέλος της ομάδας απ’ τον Καναδά, είναι υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίχτη της χρονιάς. Και όλοι μαζί αξίζουν τον τίτλο της πιο βελτιωμένης ομάδας. Έχουν τους Nets στον πρώτο γύρο, είναι πολύ άπειροι και ο μοναδικός τρόπος να προχωρήσουν είναι να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ομάδα πρωταγωνίστησε στην Ανατολή απ’ την αρχή της χρονιάς, κερδίζοντας πολλά σημαντικά παιχνίδια και παίζοντας ανά περιόδους πολύ ωραίο μπάσκετ. Μου αρέσουν πολύ, δεν τους πιστεύω.

10.Golden State Warriors (51-31)
Έχοντας μια κρυφή ελπίδα ότι το ενδεχόμενο ο τραυματίας (βασικός τους σέντερ) Άντριου Μπόγκουτ να παίξει στα πλέι οφ δεν είναι τόσο απίθανο όσο λέγεται, η ομάδα του πιο fun to watch παίκτη στο πρωτάθλημα, παίζει με τους Clippers έχοντας και μειονέκτημα έδρας. Κι αν στις περισσότερες περιπτώσεις στο ΝΒΑ αυτό δεν έχει και πολύ σημασία, εδώ μετράει αφού οι οπαδοί του Γκόλντεν Στέιτ έχουν φτιάξει μια καυτή -για τα δεδομένα του πρωταθλήματος- έδρα. Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι το Γκόλντεν Στέιτ δύσκολα θα περάσει τον πρώτο γύρο, αλλά θέλουμε να δούμε επτά τέτοια παιχνίδια. Ευχόμαστε καλή τύχη στην ομάδα της καρδιάς μας και στον Κάρι «βάλτο, αγόρι μου».

11.Portland Trail Blazers (54-28)
Στην ενδέκατη θέση μια ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ με το Μαϊάμι και ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση της πανίσχυρης Δύσης με το Χιούστον, το οποίο και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο. Παράλογο; Όχι και τόσο. Έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση στη λίγκα, το Πόρτλαντ όταν θα είναι σε καλή μέρα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Χιούστον αλλά δύσκολα θα το αποκλείσει. Έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα και πολλά θα εξαρτηθούν απ’ το πόσο αποτελεσματικά θα μαρκάρει τον Χάρντεν ο Γουέσλι Μάθιους.

12. Memphis Grizzlies (50-32)
Η θέση τους είναι στις πρώτες έξι θέσεις κάθε λογικού power ranking, αλλά τους βαριέμαι. Η αλήθεια όμως είναι ότι μόλις επέστρεψε ο Γκασόλ απ’ τον τραυματισμό, το Μέμφις έγινε μια απ’ τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα και μετά τις άνετες κηδείες που έκανε πέρυσι σε Κλίπερς και Θάντερ (χωρίς Γουέστμπρουκ), έχει σίγουρα τη δυνατότητα να τινάξει την περιφέρεια στον αέρα. Ήδη παίρνουμε μια πρώτη γεύση αφού πέτυχε το break στην Οκλαχόμα.

http://youtu.be/LIvxdl8LDwk

13. DallasMavericks (49-33)
Χάνοντας στην τελευταία αγωνιστική, μετά από ένα σπουδαίο ματς κόντρα στο Μέμφις, το Ντάλας έπεσε στην όγδοη θέση όπου τους περιμένουν οι Spurs, τους οποίους δεν κέρδισε ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Την πατήσαμε, με λίγα λόγια. Έτσι κι αλλιώς, όλοι ξέρουμε ότι δεν ήταν ομάδα πρωταθλητισμού, αν και η παρουσία του Νοβίτσκι, του δέκατου σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, σίγουρα θα προσφέρει μερικές σπουδαίες στιγμές.

14.Washington Wizards (44-38)
Δεν έχουν λόγο να φοβηθούν τους Μπουλς, τους έχουν κερδίσει άλλωστε δύο φορές φέτος, βέβαια πριν το Σικάγο πάρει μπροστά. Όταν ανέβηκε ο Νοά, οι Bulls τους διέσυραν μέσα στην Ουάσινγκτον με 96-78. Θα είναι σίγουρα μια αμφίρροπη σειρά,σ την οποία οι «Μάγοι» θα έχουν πάλι τον Νένε στη διάθεση τους για να ζορίσει στην επίθεση τους Μπούζερ-Γκίμπσον-Νοά. Το εκπληκτικό πρώτο ματς του Βραζιλιάνου στη σειρά, αποδεικνύει του παραπάνω λόγου το αληθές.

15. Charlotte Bobcats (43-39)
Είναι στα πλέι οφ κι αυτό από μόνο του συνιστά επιτυχία για την πάντα κακή ομάδα που διοικεί ο Μάικλ Τζόρνταν. Θα λειτουργήσουν ως τεστ ετοιμότητας του Γουέιντ κι αν αυτός δεν είναι καλά, θα (τους) αναλάβει ο Τζέιμς. Άλλωστε, φέτος απέναντι στην Σάρλοτ έκανε ρεκόρ καριέρας με 61 πόντους στις 3 Μαρτίου.

16.Atlanta Hawks (38-44)
Η χειρότερη ομάδα της post season κι η μοναδική με αρνητικό ρεκόρ. Μπορεί η Ιντιάνα να είναι στην κατάσταση που είναι, αλλά είπαμε, τώρα αρχίζει το μπάσκετ. Δεν γίνεται βέβαια να προσπεράσεις το γεγονός, ότι είναι 2-2 στα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος και πως ξεφτίλισαν τους Pacers στην τελευταία τους αναμέτρηση μέσα στην Ιντιάνα. Και το επανέλαβαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ το Σάββατο. Έκτοτε οι αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας του Πολ Τζωρτζ δεν σταμάτησαν. Λέτε;

 

Οι προβλέψεις μας για τον πρώτο γύρο

(σε παρένθεση τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων μεταξύ των ομάδων στην κανονική περίοδο)

 

Ανατολή

Indiana Pacers – Atlanta Hawks (2-2) 4-2

Miami Heat – Charlotte Bobcats (4-0) 4-0

Toronto Raptors – Brooklyn Nets (2-2) 3-4

Chicago Bulls – Washington Wizards (1-2) 4-2

Δύση

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks (4-0) 4-0

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies (3-1) 4-2

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors (2-2) 4-1

Houston Rockets – Portland Trail Blazers (3-1) 4-2

1 2