Οι «κακοί»

Μάριο Μπαλοτέλι

Mario-Balotelli-at-Melwood-on-August-25

Ο Ιταλός επιθετικός, ξακουστός και διάσημος όχι μόνο για τις αγωνιστικές του ικανότητες αλλά και για τα εκκεντρικά του κουρέματα όπως και για τα καμώματα του, μετακόμισε από τη Μίλαν στη Λίβερπουλ, έναντι 16 εκ. λιρών, για να καλύψει το κενό του Λουίς Σουάρες. Ο 24χρονος μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τον Μπρένταν Ρότζερς για την επιλογή του και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει καταφέρει να πετύχει γκολ με τους «κόκκινους» στην Premier League. Μπορεί στην προηγούμενη θητεία του στο «Νησί» να έβγαλε μάτια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, πλέον όμως θυμίζει με τις εμφανίσεις του παλαίμαχο και τα σχόλια του βρετανικού «Τύπου» είναι άκρως απαξιωτικά.

Νεμάνια Βίντιτς

163656

Μετά από 8 χρόνια απόλυτα πετυχημένης παρουσίας στο «Όλντ Τράφορντ» , ο Σέρβος «ογκόλιθος» το καλοκαίρι μετακόμισε στην Ίντερ, όντας η πρώτη ηχηρή μεταγραφή του νέου αφεντικού των «νερατζούρι», Έρικ Τοχίρ. Οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικές και η παρουσία του στο Μιλάνο έχει ταυτιστεί με παιδαριώδη λάθη και κόκκινες κάρτες. Ήδη τα ιταλικα ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανή επιστροφή του 33χρονου στο «Νησί», αφού τα ιταλικά γήπεδα δείχνουν να μην τον σηκώνουν.

Τσίρο Ιμόμπιλε

DV1868513-k2NF--712x458@Gazzetta-Web_mediagallery-page

Έβγαλε μάτια πέρυσι με τις εμφανίσεις του στη Serie A και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 22 τέρματα με τη φανέλα της Τορίνο. Η Ντόρτμουντ κινήθηκε άμεσα για την απόκτηση του και ο Γιούργκεν Κλοπ είδε στο πρόσωπο του 24χρονου στράικερ , τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μάλλον όμως δεν έπεσε μέσα, γιατί ο πρώην «άσος» της Γιουβέντους, ψάχνει να βρει ακόμη τα πατήματα του. Το κόστος της μεταγραφής άγγιξε τα 20 εκ. ευρώ και η δυσαρέσκεια στην κοιλάδα του Ρουρ είναι μεγάλη. Η Ντόρτμουντ δεν έχει το εύκολο γκολ, ο Ιμόμπιλε έχει σημειώσει μόλις 2 γκολ και οι Βεστφαλοί, μετά από 13 αγωνιστικές βρίσκονται λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ξεκίνησαν ως διεκδικητές του τίτλου.

Φερνάντο Τόρες

hi-res-804a6edf2fcbd7e7bdb196dc961a82d4_crop_north

Δεν κατάφερε να κερδίσει με τις εμφανίσεις του την περσινή σεζόν τον Ζοσέ Μουρίνιο και ο Πορτογάλος τεχνικός εισηγήθηκε την παραχώρηση του. Η Μίλαν προχώρησε στην απόκτηση του με τη μορφή διετούς δανεισμού και στο πρόσωπο του αναζήτησε τον ικανό αντικαταστάτη του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο «Ελ Νίνιο» πλέον είναι 30 ετών, με προβληματικό γόνατο και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον killer επιθετικό των περασμένων ετών. Από το Γενάρη του 2011, όταν και μετακόμισε από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι, ο Μαδριλένος δεν μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό και κάθε χρόνο δείχνει όλο και περισσότερα σημάδια φθοράς. Στο Μιλάνο μέχρι στιγμής δεν έχει εγκλιματιστεί , έχει πετύχει μόλις 1 γκολ στη Serie A και απλά αποτελεί μία ρεζέρβα πολυτελείας στις τάξεις των «ροσονέρι».

1 2