ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΤΗΛΗ
ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε.

To Τέλος Μιας Σχέσης: Δέκα Παράδοξα.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, σε πλήρως καλοκαιρινό mood (ή και όχι), ανοίγει την πόρτα του δωματίου που μας υποδέχεται μετά τον χωρισμό.

Συζητάω διαρκώς για μένα σαν χώρα

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, με αφορμή την επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε, γράφει για το διαρκές θέμα συζήτησης των Ελλήνων... Τους Έλληνες.

Περιοριστικοί όροι γάμα και δέλτα

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy αυτήν την εβδομάδα περπατά στην «απο δώ» και την «από κει» Αθήνα, ανάμεσα στο κέντρο του Μεγάλου Περιπάτου και σε εκείνο των Μεγάλων Περιοριστικών Όρων.

Έχετε δικαίωμα να ομιλείτε (άρα δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε).

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy διαβάζει πίσω από τις γραμμές της αντιπαράθεσης πολιτικών αρχηγών την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Παραχώρησε όντως η Δεξιά τη δημοκρατία στην Αριστερά;

Και οι δρόμοι είναι πια δικοί μας

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy συμπεραίνει ότι από το αδειόχαρτο του Χαρδαλιά στις παρεμβάσεις του «μεγάλου περιπάτου» και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ο δημόσιος χώρος επανανοηματοδοτείται κι επαναπροσδιορίζεται - το πολιτικό κόστος δεν υπάρχει πια.

Πιστοποιητικά Πολιτικά Ορθών Φρονημάτων

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, με αφορμή τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου, αναρωτιέται πόσο τίμιο είναι μια εποχή να εφαρμόζει τα κριτήριά της στην παλιότερη και κατόπιν να την εγκαλεί γι' αυτό.

Εκλείψεις κι Ανάδρομοι

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Στην πιο υπαρξιακή του στήλη (μέχρι την επόμενη), ο Old Boy καλεί να «παραιτηθούμε από το αίτημα της ασφάλειας και να εγείρουμε το αίτημα της μαγείας».

Βιτριόλι

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Με αφορμή την κλειδαρότρυπα που άνοιξε για να παρακολουθήσει η κοινή γνώμη την «υπόθεση με το βιτριόλι», ο Old Boy θυμάται την ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα καταλήγοντας ότι το κουτσομπολιό έχει άλλη γλύκα σε σχέση με την πολιτική.

O Μπαμπάς Άλλαξε τον Κόσμο

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Με το βλέμμα στην εικόνα των Failed United States of America κι όσα ακολούθησαν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Old Boy παρατηρεί τον κόσμο να αλλάζει κι αναρωτιέται προς ποια κατεύθυνση.

Αφορισμοί

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Με αφορμή τα πρόσωπα της πρόσφατης επικαιρότητας, ο Old Boy εκπλήσσεται από το πόσο ρευστή έχει γίνει πια η εθνική μας ταυτότητα. Πολεμάμε υβριδικά στα βόρεια σύνορά μας, ζούμε τον μύθο μας στην υπόλοιπη χώρα.

Να μην τσακώνεστε;

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ξεκινώντας από το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο Old Boy ασχολείται με τη φυσιολογία των συγκρούσεων, ενα πράγμα οι μικροπρεπείς κι αχρείαστες και κάτι τελείως διαφορετικό οι συγκρούσεις ζωτικής σημασίας.

Λαϊκή Απογευματινή

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: O Old Boy, με αφορμή την πολυσυζητημένη αγόρευση της εισαγγελέα στη δίκη Τοπαλούδη, αναρωτιέται αν γινόμαστε «λοιμωξιολόγοι του ποινικής δικονομίας», ενώ ξεδιπλώνεται μια νέα ιδεολογική τομή μεταξύ «υπευθυνότητας και λαϊκισμού».

Έλα να ανταλλάξουμε νεκρούς

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: «Ελάτε να κολλήσουμε φωτογραφίες μετεμφυλιακών, μεταπολιτευτικών και μνημονιακών νεκρών σε άλμπουμ με χαρτάκια της Πανίνι». Του Old Boy, για την ιδιοκτησία των νεκρών.

Μα είναι ασφαλές να ξαναρχίσουμε να ζούμε;

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy αναλύει το οξύμωρο να αντιδρούμε στην ψυχή τε και σώματι συμμόρφωση, τώρα που η εξουσία αποφασίζει να ελευθερώσει πάλι σιγά σιγά τα σώματά μας.

Σκόιλ Καλαμποκιού

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, με αφορμή το σκάνδαλο #σκόιλ_ελικίκου, διαπιστώνει ότι οι τηλεκαταρτίσεις είναι η φυσική συνέπεια της αντίληψης για τη νομή της εξουσίας, του επιπέδου του πολιτικού προσωπικού, της παντελούς έλλειψης ελέγχου του.

Η Ανάσταση δεν μένει πια εδώ

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy γράφει για το φετινό Πάσχα που έρχεται να βρει την ανθρωπότητα παραλυμένη με έναν τρόπο που δεν δείχνει αγάπη για τη ζωή, αλλά μόνο φόβο για το θάνατο.

Πέντε Λεπτά Ακόμα

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: O Old Boy παρατηρεί τα παιδιά τις μέρες της καραντίνα. Τα ενδιαφέρει να είναι καλά τώρα, την στιγμή που τώρα ζουν - σε αντίθεση με τους μεγάλους που δεν το άντεχαν, ούτε το αντέχουν το τώρα.

«Όλο αυτό»

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Καθώς η καραντίνα προχωρά, ο Old Boy διαπιστώνει ότι πάντα η εσωτερική συνθήκη ήταν αυτή που μας όριζε. «Ό,τι ήσουν και πριν από «όλο αυτό που ζούμε», είσαι και τώρα», γράφει.

Μήπως να λογαριαστούμε από τώρα;

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy βλέπει ότι η Ιστορία που τελείωσε το 1989 ξαναξεκίνησε το 2020. Νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός κι αστική δημοκρατία, μετά το τέλος των μέτρων, είναι αδύνατο να συνεχίσουν να συνυπάρχουν

Απ΄την αρχή

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Απέναντι στον ιό, είμαστε όλοι ίσοι - να σταματήσουμε, λοιπόν, να φοβόμαστε. Το παιχνίδι ξαναρχίζει, γράφει ο Old Boy.

Pause

KANONIKOTHTA: Αυτήν την εβδομάδα ο Old Boy δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο όνομά της στήλης του. Μένει, ανασφαλής όπως όλοι μας, να αναρωτιέται τι συμβαίνει όταν είσαι για τον άλλο απειλή.

Το Τρίτο «Όχι»

KANOΝIKOTHTA: Αυτήν την εβδομάδα, ο Old Boy διαπιστώνει ότι οι διχασμοί τελείωσαν - ΜΑΤ, στρατός, λαός, Γερμανοαυστριακοί νεοναζί, υπερασπίζονται από κοινού τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης,

Ο Ιός

KANOΝIKOTHTA: Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε - Τα προκαταρκτικά έκαναν τη δουλίτσα τους, καιρός για λίγη μαζική υστερία.

Αν Γλιτώσει το Παιδί

KANOIKOTHTA: Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε. Σήμερα, αναρωτιέται αν σε μια κοινωνία που έχει ενστερνιστεί το βλέμμα του παιδόφιλου, το μόνο που της έχει απομείνει είναι η με κάθε κόστος υπεράσπιση της παιδικότητας.

Μέσα Όλοι

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε. Σήμερα, γράφει για την κυβερνητική επικοινωνία στο προσφυγικό που προσφέρει κολαστήρια για να την βρει η μεσαία τάξη.

Η Σύνθεση των Στρατευμάτων

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε. Σήμερα, αναρωτιέται ποιον άραγε υπερασπιζόμαστε διεκδικώντας το οπαδικό μας δίκιο στον πόλεμο μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ; Την Ομάδα ή τον Πρόεδρο;

Αλήθεια, «ο πολύς Μικρούτσικος μας χρεοκόπησε»;

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε. Σήμερα, ασχολείται με «αυτά που μας 'φέραν ως εδώ», ψάχνοντας την άκρη μεταξύ Τσερόκι-μουσικών σκηνών και σκυλάδικων, ενώ παίζει στο βάθος η ιδιωτική τηλεόραση.

Τριών Λογιών Δάκρυα

Σημερα στην «Κανονικότητα», τρια κλάματα: του παιδιού που πήρε τη φανέλα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, του προπονητή που λυγίζει από το βάρος της στιγμής, της τενίστριας που δεν μπορεί να συνεχίσει ενώ γύρω της μαίνεται η καταστροφή.

Δείξε μου τις πτώσεις σου, να σου πω ποιος είσαι.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε. Πρώτες μέρες του έτους, όλοι σκεφτόμαστε τον χρόνο - από το να ζεις με τον διαρκή φόβο μήπως πέσεις, μήπως είναι προτιμότερο να πάρεις το ρίσκο και να το κάνεις;

Ο Έλληνας της Διπλανής Πόρτας

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Old Boy, μια φορά την εβδομάδα, σας επιστρέφει εκεί που ανήκετε. Σήμερα, ξεκινά από τον πρωθυπουργικό ορισμό της μεσαίας τάξης, κάνει στάση για μια έφοδο σε σπίτι στο Κουκάκι και καταλήγει στην ακλόνητη δικαστική εξουσία.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.