Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #76: Dancing Queen Vs Johnny Depp σημειώσατε «1»

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (06/10-13/11/2018).

Σταύρος Διοσκουρίδης

Λέγονται και γράφονται διάφορα πράγματα για την ΕΡΤ. Παρά το μαύρο χάλι που έχει ως κατάσταση και αρκετές φορές και ως περιεχόμενο, νομίζω όμως θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν απαξιώνουμε τη δημόσια τηλεόραση. Ειδικά όταν στο αρχείο της μπορείς να βρεις πάνω από 1000 εκπομπές-προσωπογραφίες σημαντικών Ελλήνων. Τυχαία έφτασα σε αυτό το λινκ που το θεωρώ εξίσου επιμορφωτικό όσο
και όλα τα ντοκιμαντέρ του Netflix μαζί. 

Φιλοξενήστε τους επίσημους καλεσμένους στη Βούλα, στο Καβούρι ή στην Κηφισιά. Δεν γίνεται για να πρέπει να πάει ο κάθε επίσημος στο περίπτερο να κλείνει όλο το κέντρο. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Μια σελίδα με memes αφιερωμένη στον Nick Cave είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στα τρολομέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο καιρό 

 

Να σου ρίχνουν τη βέσπα και να εξαφανίζονται. 


Ελένη Μαραγκού

Το Dancing Queen (πρώτη φωτογραφία), η νέα σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix που παρακολουθεί την άλλη πλευρά της iconic drag queen Alyssa Edwards ως dance instructor στη μικρή πόλη του Τέξας από όπου κατάγεται.

 Ο σχεδόν μπλαζέ τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο επικείμενος αφανισμός μας (βλέπε έκθεση Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή) από την πλειοψηφία των ελληνικών μίντια.


Θεοδόσης Μίχος

David Sylvian ζεις, εσύ μας οδηγείς. Τα δύο αριστουργήματα (Gentlemen Take Polaroids και Tin Drum) των Japan μόλις επανακυκλοφόρησαν με ειδική half-speed mastering επεξεργασία στα Abbey Road Studios (όπως είχε συμβεί και πέρυσι με τη «χρυσή» πεντάδα του κυρίου Eno – άλλα must have από εκεί).  Κάποιες επανακυκλοφορίες είναι μεγαλύτερες από άλλες, μην το σκέφτεστε, μόνο έξι κοκτέιλ θα στερηθείτε, τι έξυπνο τρικ.

Αν το “Frank Sinatra has a cold” του Gay Talese (Esquire, 1966) παραμένει ένα δημοσιογραφικό/λογοτεχνικό «Έβερεστ», αυτό το ανέμπνευστο, ξεπουλημένο, δημοσιοσχετιστικο ανοσιούργημα του βρετανικού GQ (ανέκαθεν βαρετό και «χλιμιτζουρέ» περιοδικό, κάπως σαν τον σκαρπινοφλώρο ξάδερφο του αμερικάνικου) αποτελεί ίσως την πιο κραυγαλέα επιβεβαίωση ενός πρόσφατου ωραίου opinion των NY Times με τίτλο “R.I.P., the Celebrity Profile“. Να σημειωθεί ότι γενικά είμαι #teamDepp, μια χαρά τα λέει ο κύριος, όπως ακριβώς τα έλεγε πάντα, αυτή είναι η πάστα του, κι όποιος δεν γουστάρει που ο Johnny ξόδεψε 3-4 εκατομμύρια για να τινάξει με κανόνι τις στάχτες του Hunter S. Thompson ή θεωρεί γραφικότητα το ότι αυτός εξέδωσε πρόσφατα το «χαμένο» μυθιστόρημα του Woody Guthrie (σύντομα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αίολος), να πάει να πιει κάνα κοκτέιλ με μαύρο σκόρδο και να μας αφήσει ήσυχους.


Πάνος Μπάρας

Το ήθος των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μετά τη ολιγοήμερη παραμονή τους, σε σκηνές, στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης, βοήθησαν τα συνεργεία του Δήμου, στον καθαρισμό της πλατείας, πριν αναχωρήσουν για τις δομές φιλοξενίας των Διαβατών.

https://youtube.com/watch?v=UjYXoEq6Kho

O ξαφνικός θάνατος του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του «ήρωα του Αιγαίου», που κατά τη περίοδο 2015 – 2016, έσωσε περισσότερους από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες,  ως κυβερνήτης περιπολικού σκάφους, δίνοντας παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όχι μόνο στη Λέσβο και την Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.


Λίνα Ρόκου

  To ποίημα του Λέοναρντ Κοέν για τον Κένι Γουέστ.

  Τα αστεία για τον βάτραχο και το Ντα Κάπο στο ελληνικό facebook. Κούραση.


Ζωή Παρασίδη

Η Ιωάννα Νισυρίου και ο Ναντίρ Νούρι  έχουν συγκεντρώσει από το 2016 12.000 βιβλία σε περισσότερες από 10 γλώσσες, κατά του κοινωνικού αποκλεισμού στοχεύοντας στην εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών, η We Need Books εγκαινιάζει τον χώρο Book & Play, μια πρότυπη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη στην Πλατεία Θεάτρου, στον αριθμό 10 (πρώην Guru Bar).

Ανεβάζετε (και παρακολουθούμε) βίντεο, tweets, memes με ανθρώπους που είναι ακατάσχετα αγενείς, προσβλητικοί, τους χαρακτηρίζετε «είδωλο», γράφετε «δώστε τους εκπομπή» και «τι μπιτσάρα θεέ μου είναι αυτή!!! Δώσε πόνο αγάπη». Από πότε όμως το να είσαι κακότροπος σε κάνει περσόνα και σημαντικό;


Ελένη Τζαννάτου

 Η ακατέργαστη ομορφιά δίσκων σαν αυτόν:

 Αν και προκαλεί τόσο μικρή εντύπωση που αμφιβάλλω αν θα του έγραφε ποίημα ο Cohen:

https://www.youtube.com/watch?v=egGUqv8LTkw

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.