Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Βίντεο: Δημήτρης Κουλελής
17.06.2016

Ένα απόγευμα με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον επισκεφθήκαμε στο νέο του σπίτι, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

https://vimeo.com/170923643

Η είσοδος της Πειραιώς 260, με το ερεβώδες μωβί λουλούδι της φετινής αφίσας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, είναι ορθάνοιχτη, μετά από καιρό. Ενώ ο άνεμος λυσσομανά, εργάτες στήνουν στην ανοιχτωσιά μετά τα ταμεία, που σιγά σιγά ξεσκονίζονται κι αποκτούν ζωή, τη σκηνή για τη συναυλία  της έναρξης του Φεστιβάλ. Μέσα στις δύο από τις τρεις σκηνές του φεστιβαλικού συμπλέγματος τεχνικοί ετοιμάζουν σε πυρετό τον εξοπλισμό. Βρισκόμαστε στο παραπέντε της πρώτης πρεμιέρας και υπάρχουν σημεία όπου ακόμα επικρατεί η εικόνα της παραίτησης. Σκόνη παντού.  Ηθοποιοί και βοηθοί από τις πρόβες του θιάσου της Ορέστειας του Γ.Χουβαρδά κάνουν διάλειμμα στον εξωτερικό χώρο πίσω από τα παρασκήνια, που εφάπτεται με την Καλών Τεχνών, πίνοντας καφέ και συζητώντας, ενώ το τεχνικό προσωπικό της Πειραιώς πηγαινοέρχεται ασταμάτητα παντού. «Μην ανησυχείτε. Αύριο θα είναι όλα έτοιμα», καθησυχάζει τους συναδέλφους της μια παλιά καραβάνα. Εμφανίζεται ο νέος καλλιτεχνικός  διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος χαμογελαστός με τη μηχανή του για το ραντεβού μας. Είναι 5 το απόγευμα. Εγγλέζος! Ο κόσμος της Πειραιώς τον χαιρετά εγκάρδια. 

ATHENS FESTIVAL
«Θα πρέπει να μιλήσω και στους εργαζόμενους, όμως», λέει μόλις μας συναντά με τον Δημήτρη, που έχει κάνει ήδη ρεπεράζ στους χώρους. Μετακινούμαστε σε τρία σημεία του πρώην συγκροτήματος Τσαούσογλου. Στην αυλή, όπου γίνονταν επί Γ.Λούκου τα πάρτυ, μέσα στον βασικό αποθηκευτικό χώρο με το κάθε λογής σιδερικό πεταγμένο φύρδην μίγδην, στην αλάνα όπου στηνόταν η εξέδρα για τη συναυλία   των θυρανοιξίων. Ο αέρας πήρε μαζί του πολλά από τα λόγια που ειπώθηκαν. Διασώθηκε το «Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να ξεκινάς απ’το μηδέν. Όλα έχουν μια συνέχεια. «Ο Λούκος, ειδικά στην Πειραιώς, έκανε πολύ σπουδαίο έργο»  μαζί με τα  σχέδιά του το φεστιβάλ να ανοίξει στην κοινωνία, σε στοές και παλιά κτήρια της πόλης.
Ήταν συγκινητική η στιγμή της συνάντησής του, μετά τη συνέντευξη, με τους εργαζόμενους της Πειραιώς: «Βαγγέλη με λέγανε πριν τις 4 Απριλίου (οπότε ανέλαβε καθήκοντα), Βαγγέλη με λένε  μετά τις 4 Απριλίου και μετά μακάρι να φύγω ως Βαγγέλης», τους συστήθηκε.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.