Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.03.2023

Washington Post: Ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε στο Κίεβο υπό άκρα μυστικότητα

Ανήσυχη η ουκρανική κυβέρνηση σχετικά με το για πόσο καιρό η χώρα θα συνεχίσει να λαμβάνει αμερικανική και δυτική υποστήριξη.
Washington Post: Ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε στο Κίεβο υπό άκρα μυστικότητα

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν τι μπορεί να σχεδιάζει η Ρωσία για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post, η οποία επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους και μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπα που γνωρίζουν για τη συνάντηση και μίλησαν με την προϋπόθεση να μην κατονομασθούν, αναφέρει πως ο Ζελένσκι και άλλοι στην ουκρανική κυβέρνηση ανησυχούν πολύ σχετικά με το για πόσο καιρό η χώρα τους θα συνεχίσει να λαμβάνει αμερικανική και δυτική υποστήριξη, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αναλαμβάνουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και μειώνεται η υποστήριξη μέρους του εκλογικού σώματος στην παροχή βοήθειας.

Ο Μπερνς, ο οποίος είχε διατελέσει πρεσβευτής στη Ρωσία, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή επείγει η κατάσταση στο πεδίο της μάχης», αλλά παραδέχθηκε ότι «σε κάποιο σημείο θα καταστεί δυσκολότερο να φτάνει βοήθεια».

Πηγές είπαν στην εφημερίδα πως ο Ζελένσκι και συνεργάτες του αποκόμισαν από τις συνομιλίες την εντύπωση ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει έντονα τη χορήγηση της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 45 δισεκ. δολαρίων που πέρασε το Δεκέμβριο από το Κογκρέσο. Η χρηματοδότηση αυτή ανεμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Οι Ουκρανοί είναι λιγότερο βέβαιοι ότι θα καταστεί δυνατό να υιοθετηθεί ένα άλλο πακέτο επιπλέον βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως είχε κάνει το Κογκρέσο την περασμένη άνοιξη.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η εκτεταμένη ρωσική επίθεση κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ αναγκάζει την Ουκρανία να σταθμίσει τους πόρους της.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.