Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.09.2021

Τόκιο 2020-Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή: Γιατί οι Ρώσοι αγωνίζονται ως «ΡΟΕ» και δίχως τη σημαία της χώρας

Παρά τα χρυσά μετάλλια ο ρωσικός εθνικός ύμνος δεν πρόκειται να ακουστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Εκτίοντας ποινή τεσσάρων χρόνων από κάθε διεθνή δραστηριότητα, η οποία της επιβλήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντί-Ντόπινγκ (WADA), παρουσιάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την ονομασία και το έμβλημα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Russian Olympic Committee).

Το χρονικό του αποκλεισμού

Λόγος της τιμωρίας, η αναξιοπιστία των δεδομένων από τους ελέγχους που διαβίβασε το εργαστήριο της Μόσχας· με σκοπό την παύση δραστηριότητας του διεφθαρμένου συστήματος ντόπινγκ, που ξέσπασε στη χώρα μεταξύ 2011 και 2015.

Η ευρύτερη θεωρία συνωμοσίας

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Ρωσικού Εργαστηρίου Αντί-Ντόπινγκ, Γκριγκόρι Ροντσενκόφ, «οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στην Ομοσπονδία, πραγματοποίησαν ανταλλαγή δειγμάτων και πλαστογράφηση σημαντικών αρχείων· κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, το 2014. Γινόταν παραποίηση δεδομένων καθημερινά, ήταν μία ασύλληπτη απάτη. Αυτό και μόνο δείχνει πως η χώρα δεν μαθαίνει απολύτως τίποτα από τα λάθη της». Οι δηλώσεις αυτές, οδήγησαν σε περαιτέρω έρευνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της WADA.

Τι ισχύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Υπάρχει απαγόρευση στη χρήση της σημαίας και των εθνικών εμβλημάτων του ρωσικού κράτους, του ύμνου, αλλά και των εμφανίσεων· με το στοιχείο της «ουδετερότητας», να κυριαρχεί στους 335 Ρώσους αθλητές.

ΠΗΓΗ

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.