Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.05.2022

Το Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β.Λ.

Με οριακή πλειοψηφία 3-2. Την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησε ένταση, κλάματα και συνθήματα οργής από τους αλληλέγγυους.
Το Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β.Λ.

Μόλις εκδικάστηκε η απόφαση για την αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β.Λ. Μετά την πρόταση απόρριψης της αίτησης από τη μεριά του Εισαγγελέα, το προεδρείο αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών που επιβλήθηκε στην 28χρονη Πανεπιστημιακό, με τρεις ψήφους κατά και δύο υπέρ

Την ίδια τύχη με αυτής της Ηριάννας επιφύλαξε το δικαστήριο και για τον 33χρονο Περικλή, ο οποίος επίσης καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ίδια υπόθεση που αφορά στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Παρά το γεγονός ότι η δική του αίτηση αναστολής είχε ως βασικό στοιχείο μια αυτοάνοση νόσος με την οποία διαγνώστηκε από το 2010, το δικαστήριο και νωρίτερα ο εισαγγελικός λειτουργός, έκριναν πως δεν αποτελεί λόγο για την πιθανολόγηση υπέρμετρης βλάβης. «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά»,  «SS, SS μπάτσοι και δικαστές», «Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε και κρατάτε δυο παιδιά να μείνουν μέσα!» φωνάζει ο κόσμος, ενώ στην αίθουσα επικρατεί μεγάλη ένταση.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί η αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β.Λ., όπως μεταδίδει η Ζωή Παρασίδη για την Popaganda μέσα από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι λόγοι που προβάλλονται «δεν σχετίζονται με την υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη»και πως η Ηριάννα «έχει καταδικαστεί για αδικήματα συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και οπλοκατοχή που αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να ξανακάνει.»

Το ιστορικό 

Η διδακτορική φοιτήτρια Ηριάννα Β.Λ. στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα – και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που «ταυτοποιήθηκε» με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη.

Η 28χρονη Ηριάννα, που από την πρώτη στιγμή αρνείται κάθε σχέση της με την οργάνωση «ΣΠΦ», βρέθηκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 μετά από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της όπου κοιμόταν και η ίδια. Το ζευγάρι είχε προσαχθεί.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος παραπέμφθηκε σε δίκη, στην οποία αθωώθηκε καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία, ενώ η Ηριάννα μετά από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.

Στην δίκη της 28χρονης, τον περασμένο Ιούνιο, προσκομίστηκε έκθεση του Γ. Φιτσιάλου, επίσημου πραγματογνώμονα των ελληνικών δικαστηρίων και διδάκτορα μοριακής βιολογίας, στην οποία αμφισβητείται η «ταυτοποίηση». Ο κ. Φιτσιάλος τονίζει ότι για να υπάρξει ταύτιση γενετικού υλικού απαιτείται πλήρης γενετική ταυτοποίηση, δηλαδή 16 γενετικοί δείκτες και αρκετή ποσότητα γενετικού υλικού που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε.

Στην περίπτωση της Ηρριάνας έδειξαν συμβατότητα 7 δείκτες, 5 δείκτες δεν ταυτοποιήθηκαν καθώς αποδείχθηκαν μη πλήρως συμβατοί και σε 3 δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Σύμφωνα με ειδικούς τα αποτελέσματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν δίνουν «πλήρες προφίλ» με βεβαιότητα. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις τόσο ελληνικά όσο και δικαστήρια άλλων χωρών δεν θεωρούν επαρκές το στοιχείο για να στηριχθεί σε αυτό καταδίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, πατήστε εδώ.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.