Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.03.2023

Στις 3 Μαρτίου του 1923 κυκλοφορεί για πρώτη φορά το περιοδικό TIME

Η πιο διάσημη ενέργεια του περιοδικού είναι η ανακήρυξη κάθε χρόνο του «προσώπου της χρονιάς» όπως και της λίστας «Time 100» που συμπεριλαμβάνει τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.
Στις 3 Μαρτίου του 1923 κυκλοφορεί για πρώτη φορά το περιοδικό TIME

Το περιοδικό TIME κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 3 Μαρτίου του 1923. Δημιούργημα των Briton Hadden και Henry Luce, είναι το πρώτο επιτυχημένο εβδομαδιαίο περιοδικό στις Η.Π.Α. Αρχικά σκόπευαν να το ονομάσουν Facts, δίνοντας έμφαση στη συνοπτικότητα, καθώς ένας πολυάσχολος άνθρωπος μπορούσε να το διαβάσει σε μία ώρα. Ο τίτλος όμως που επικράτησε είναι το TIME μαζί με το σλόγκαν,  “Take Time–It’s Brief”.

Το πρώτο εξώφυλλο του TIME απεικόνιζε τον Joseph G. Cannon, της Βουλής των Αντιπροσώπων που μόλις είχε αποσυρθεί. Το φύλλο τότε κόστιζε 15 cents. 

Time_Magazine_-_first_cover

Η κυκλοφορία του προσεγγίζει τα 3½ εκατομμύρια πωλήσεις ανά τεύχος.Η πιο διάσημη ενέργεια του περιοδικού είναι η ανακήρυξη κάθε χρόνο του «προσώπου της χρονιάς» όπως και της λίστας «Time 100» που συμπεριλαμβάνει τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. 

Τα εξώφυλλα του συζητήθηκαν, προκάλεσαν, χαρακτήρισαν την εποχή τους και έμειναν στην ιστορία για την ευρηματικότητα τους. Από το 1928 και μετά, απέκτησαν και διατηρούν το χαρακτηριστικό κόκκινο πλαίσιο τους. Ιστορικό είναι το εξώφυλλο του 1945 με το κόκκινο Χ που διαγράφει το πρόσωπο του Χίτλερ, μετά την συνθηκολόγηση της Γερμανίας. Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε το μαύρο Χ που διέγραφε την ιαπωνική σημαία.

Από τα μέσα του 2006, χρέη αρχισυντάκτη εκτελoύσε ο Ρίτσαρντ Στένγκελ. Η Νάνσυ Γκίμπς έχει πλέον αναλάβει την αρχισυνταξία του περιοδικού από τον Οκτώβριο του 2013. 
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.