Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.10.2023

Μέσα σε 10 λεπτά, αυτή η εφαρμογή σε βοηθάει να χάσεις βάρος

Η παρούσα εκπαιδευτική εφαρμογή επανεκπαιδεύει τον εγκέφαλο και σε βοηθάει να αποφύγεις το junk food.
Μέσα σε 10 λεπτά, αυτή η εφαρμογή σε βοηθάει να χάσεις βάρος

Σοκολάτες, κέικ, μπισκότα… Ένα παιχνίδι εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σου, έτσι ώστε να αποφεύγεις το ανθυγιεινό φαγητό και να μειώνεις την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 200 ή και περισσότερο, σύμφωνα με νευροεπιστήμονες.

Οι ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ απέδειξαν πως λιγότερο από 10 λεπτά παιχνιδιού την ημέρα, μπορούν να εξαφανίσουν το «νοητικό βραβείο» της ζάχαρης και των λιπαρών φαγητών και να μειώσουν την ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνεις.

Η εφαρμογή Food Trainer της Ναταλία Λόρενς είναι δωρεάν και θα είναι διαθέσιμη για τους κατόχους κινητών Android από αυτήν την εβδομάδα. 

Το Food Trainer βασίζεται σε μία έρευνα της νευροεπιστήμης, η οποία αναφέρει πως οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν λιπαρά και γεμάτα ζάχαρη φαγητά, επειδή ενεργοποιούν το σύστημα επιβραβεύσεων του εγκεφάλου. Διεγείρουν έτσι την απελευθέρωση ντοπαμίνης και ενδορφίνης, οι οποίες παράγουν συναισθήματα ικανοποίησης και κάνουν το άτομο να θέλει περισσότερο.

Πώς δουλεύει το παιχνίδι;

Εμφανίζονται στην οθόνη σου εικόνες υγιεινού και ανθυγιεινού φαγητού και ο χρήστης πρέπει να αντιδράσει πατώντας μόνο τα υγιεινά φαγητά για να σκοράρει πόντους. Η απλή πράξη του να αγνοείς το junk food και να διεγείρεις το σύστημα επιβραβεύσεων με τα υγιεινά τρόγιμα, είναι αρκετό για να επανεκπαιδεύσει τον εγκέφαλο στο να αποζητά πιο υγιεινές επιλογές, όπως λένε οι επιστήμονες στην Telegraph

 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.