Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
17.04.2021

Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown θα εισηγηθεί η επιτροπή

Η πρόταση του καθηγητή, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για lockdown μετά την νέα αύξηση των κρουσμάτων την Τρίτη.

Την εφαρμογή ενός καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου, και μάλιστα «από αύριο», προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού και να μην πιεστεί άλλο το σύστημα υγείας πρότεινε το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης αναγνώρισε την κούραση των πολιτών, εξήγησε ωστόσο πως πλέον «δεν τηρούμε σωστά τα μέτρα». Ο καθηγητής τόνισε πως η χώρα μας έχει δύο επιλογές, οι οποίες είναι είτε να εφαρμόσει ένα καθολικό lockdown, του οποίου τα μέτρα θα τηρούνται πιστά, είτε να ανοίξει τα πάντα και να λειτουργήσει με τρόπους για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Όπως επισήμανε, πρέπει να είμαστε συνεπείς στον στόχο της επιτυχημένης διαχείρισης του υγειονομικού κινδύνου, καθώς πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα και λόγω των μεταλλάξεων. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως αν αποφασιστεί η υιοθέτηση ενός αυστηρού lockdown θα πρέπει να έχει διάρκεια πάνω από 2 εβδομάδες. «Να είμαστε ειλικρινείς η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν πρέπει να λέμε μισόλογα στον εαυτό μας», τόνισε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

«Δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα νωρίτερα. Είναι η πρόβλεψη, όχι να τα λύνουμε μετά. Δεν είναι παιχνίδι», υποστήριξε επίσης ο κ. Σαρηγιάννης. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στα μισά της ανάπτυξης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η Αττική βρίσκεται στην κορύφωση του και πάμε για επιπεδοποίηση.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.