Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.05.2023

H Τουρκία αναβάλλει την παραλαβή των ρωσικών πυραύλων S-400

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τους Τούρκους πως η απόκτηση των ρωσικών πυραύλων ήταν απειλή για τα F-35 και τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ.
H Τουρκία αναβάλλει την παραλαβή των ρωσικών πυραύλων S-400

Τουρκικό μέσο ενημέρωσης αποκαλύπτει πως η Τουρκία ανακοίνωσε στις ΗΠΑ  το «πάγωμα» της παραλαβής των ρωσικών S-400. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα θα τους παραλάβει σε 19 μήνες, αντί των εννέα που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, οι Αμερικανοί πρότειναν στους Τούρκους να πάρουν τους S-400, αλλά να μην τους χρησιμοποιήσουν, με την Άγκυρα να τους ενημερώνει πως θα καθυστερήσει την παραλαβή τους, ώστε να είναι έτοιμος ο στρατός να τους χρησιμοποιήσει με το δικό του λογισμικό και όχι αυτό των Ρώσων.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τους Τούρκους πως η απόκτηση των ρωσικών πυραύλων ήταν απειλή για τα F-35 και τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα επέμεινε στη συμφωνία, όμως ανακοίνωσε την αναβολή της παραλαβής λόγω των πιέσεων.

«Εάν δεχόμασταν σε 9 μήνες οι Ρώσοι θα μπορούσαν να τους χρησιμοποιούν με το δικό τους λογισμικό. Εμείς όμως επειδή θέλουμε να χρησιμοποιηθεί το αντιπυραυλικό σύστημα μόνο από τους δικούς μας στρατιώτες προτιμήσαμε η παραλαβή να γίνει αργότερα», φέρεται να είπαν Τούρκοι αξιωματικοί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συζήτησε ενδελεχώς το ζήτημα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια επαφών τους για τη συμφωνία για το Μέμπιτς, σημειώνει η ίδια πηγή, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

(Πηγή)

 
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.