3078853-ste_art_vista_e3_130616_230pm_1465849316

Το Steep είναι για εσάς που καλοβλέπετε μια εξόρμηση το Σ/Κ στο βουνό για σκι, που γουστάρετε σκι, snowboard και αλεξίπτωτο πλαγιάς (το γνωστό paragliding), που γοητεύεστε από το “cool” λαϊφστάιλ του κόσμου των extreme sports αλλά που εν τέλει δεν βρίσκετε το σθένος να ξεκολλήσετε από τον καναπέ σας και να κατεβείτε μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας (πόσο μάλλον μέχρι τον Παρνασσό, τα Καλάβρυτα ή τη Βασιλίτσα). Ανακοινώθηκε από τη Ubisoft χωρίς πολλές φανφάρες στην πρόσφατη E3, κυκλοφόρησε επίσης άνευ τυμπανοκρουσιών και μολονότι δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε «τίτλος για το ευρύ κοινό», εντούτοις είναι ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και πάνω απ’ όλα αξίζει πέρα για πέρα τα χρήματα που θα δαπανήσετε γι’ αυτό –δεν είναι και πολλά αφού θα το βρείτε ήδη σε μειωμένη τιμή.

Ουδέποτε οι τίτλοι με αντικείμενο τα χειμερινά σπορ ήταν εμπορικοί. Αν εξαιρέσουμε τα Cool Boarders μια φορά κι έναν καιρό και το SSX, οι υπόλοιποι –ελάχιστοι- ούτε καν που ακούστηκαν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι εκείνοι που αγαπούν πραγματικά τα χειμερινά “extreme” σπορ, αρέσκονται να τα απολαμβάνουν σε κάποιο βουνό κι όχι στη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σαλονιού και του καναπέ τους. Ας είναι… Για όλους εμάς τους υπόλοιπους λοιπόν, η Ubisoft λάνσαρε το Steep, έναν τίτλο αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους extreme” τύπους του καναπέ!

multi_action_sports2

Διαθέτει έναν ολάνοιχτο κόσμο στον οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντάς τον. Για καθετί που κάνετε, θα κερδίζετε πόντους εμπειρίας (XP) με τους οποίους δεν θα αναβαθμίζετε τον χαρακτήρα σας αλλά θα ξεκλειδώνετε νέες βουνοκορφές και πλαγιές. Όχι ότι θα μας χάλαγε να πειράζαμε λίγο τον εξοπλισμό του extreme τύπου μας, τα χαρακτηριστικά του ή ποιος ξέρει τι άλλο, αλλά στο Steep το ζητούμενο δεν είναι η πολυπλοκότητα αλλά το ακριβώς αντίθετο: η αμεσότητα και η απλότητα. Περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά σπορ (σκι, snowboard, paragliding και wingsuiting –αυτό που φοράτε μια στολή σαν μεμβράνη και βουτάτε στο κενό) τα οποία μπορείτε να εξασκήσετε και να διασκεδάσετε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Ο χειρισμός δεν είναι απαιτητικός: θα μάθετε να πλοηγείστε γρήγορα, αν και θα σας πάρει χρόνο μέχρι να τελειοποιήσετε την τεχνική σας και να εκμηδενίσετε τις πτώσεις. Ευτυχώς αυτό το τελευταίο δεν θα σημαδέψει σε μεγάλο βαθμό την «καριέρα» σας στο Steep καθώς μετά από κάθε σας αποτυχημένη επαφή με το έδαφος, το παιχνίδι επανέρχεται άμεσα, γλιτώνοντάς σας χρόνο –και αχρείαστα νεύρα. Τα μεν σκι και snowboard πάντως είναι μια χαρά, τα δε paragliding και wingsuiting δείχνουν να θέλουν δουλειά ακόμα –θα σας δυσκολέψουν αρκετά περισσότερο. Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το multiplayer το Steep, καθώς θυμίζει αυτόν των Forza Horizon: καθώς τριγυρνάτε εδώ κι εκεί, μπορείτε να κοντραριστείτε προαιρετικά με οποιονδήποτε συναντάτε.

steep-game-ubisoft-2016

Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν πως το Steep δεν τους δίνει κίνητρα. Ίσως κάποιοι άλλοι να εκνευριστούν από την τοποθέτηση των προϊόντων των Red Bull και GoPro –δύο “brands” πάντως άρρηκτα συνδεδεμένα με τα “extreme sports & lifestyle”. Ενδεχομένως ορισμένοι τρίτοι να προτιμήσουν να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να «την κάνουν» ένα Σ/Κ προς Πήλιο μεριά από το να κάτσουν μέσα και να παίξουν το Steep. Δεκτά όλα τα παραπάνω. Για εσάς όμως που θέλετε ένα χαλαρό παιχνίδι με ανοιχτό κόσμο, σούπερ γραφικά, εύκολο χειρισμό και ενδιαφέρον αντικείμενο, είναι μια αγορά με νόημα.

http://youtu.be/Ycr7dVH7EV4

#instareview: εναλλακτική πρόταση για όλους εκείνους που αρέσκονται στα “extreme winter sports” αλλά το βρίσκουν δύσκολο να ανεβαίνουν βουνό Χριστουγεννιάτικα.

Βαθμός δυσκολίας

vathmos-dyskolias-medium

Θα χρειαστεί προπόνηση μέχρι να φτάσει κανείς να σας αποκαλεί «Νουρέγιεφ του χιονιού» όμως τα βασικά θα τα πάρετε εύκολα.