Όλοι θέλουμε να μένουμε σε σπίτια που μυρίζουν χλωρίνη με λεμόνι και όλες οι επιφάνειές τους λάμπουν από καθαριότητα. Το θέμα είναι ποιoς αναλαμβάνει να καθαρίσει. Αν δουλεύεις όλη μέρα το τελευταίο που θες να κάνεις όταν επιστρέψεις επιτέλους σπίτι, είναι φασίνα.

Μην απελπίζεστε όμως, υπάρχουν κάποια κολπάκια που θα κάνουν την νοικοκυροσύνη λίγο πιο εύκολη υπόθεση.

Ας πάρουμε έναν-έναν τους χώρους του σπιτιού:

Κουζίνα

Βάλτε χρονόμετρο και μετρήστε πόση ώρα σας παίρνει να πλύνετε τα πιάτα. Αν ξέρετε πως δεν κρατάει πολύ, τότε θα το κάνετε πιο εύκολα.

Κάθε φορά που τελειώνετε τα πιάτα μπορείτε να καθαρίζετε τον νεροχύτη σας με ένα απλό πανί και απορρυπαντικό γενικής χρήσεως. Δεν παίρνει πάνω από δυο λεπτά.

Βάλτε το σφουγγάρι σας στον φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά, αφού το έχετε πρώτα βρέξει καλά.

Αν έχετε χύσει κάτι στο ψυγείο και κολλάει, τότε πάρτε ένα πανί που θα έχετε βρέξει με καυτό νερό και ακουμπήστε το πάνω μέχρι να λιώσει. Μετά απλά σκουπίστε.

Δεν υπάρχουν, όμως, κόλπα για τα σκουπίδια. Να τα πετάτε κάθε βράδυ.

Μπάνιο

Υπάρχουν άπειρα προϊόντα που κάνουν τον καθαρισμό του μπάνιου παιχνιδάκι. Αρκεί να διαβάζετε προσεχτικά τις οδηγίες.

Καθαρίστε την βρωμιά που μαζεύεται ανάμεσα στα πλακάκια με προϊόντα που εξαλείφουν τη μούχλα και απλά τρίψτε με ένα σκληρό βουρτσάκι.

Μαζέψτε τις τρίχες που έχουν πέσει στο πάτωμα του μπάνιου σας και συνήθως είναι πολλές, με ένα στεγνό πανί. Αν προσπαθήσετε να τις μαζέψετε με βρεγμένη σφουγγαρίστρα τότε απλά θα κολλήσουν χειρότερα στο πάτωμα.

Κρεβατοκάμαρα

Φτιάξτε κάθε πρωί το κρεβάτι σας. Δεν είστε έφηβοι. Θα φαίνεται το δωμάτιό σας πιο καθαρό και μην έχετε αλλάξει σεντόνια έναν μήνα.

Να βάζετε τα πλυμένα ρούχα κατευθείαν στην ντουλάπα. Η γνωστή καρέκλα με την στοίβα ρούχα απλά κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται αχούρι.

Σαλόνι

Βρώμικες κάλτσες και ξεχασμένα ποτήρια από κρασί δεν έχουν δουλειά στο σαλόνι. Αν τα βάλετε αμέσως εκεί που είναι η θέση τους, τότε ο χώρος θα μοιάζει αυτόματα πιο καθαρός.

Ισιώστε λίγο το κάλυμμα του καναπέ και τα μαξιλάρια του. Δουλειά 30 δευτερολέπτων.

Πηγή