WELLNESS

Η Ιωάννα Λαουμτζή δίνει τα fitness tips που χρειάζεσαι για να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο σώμα που θες αυτό το καλοκαίρι

Στο IL Exclusive Fitness μπορείς να βρεις ένα one to one πρόγραμμα γυμναστικής αποκλειστικά σχεδιασμένο στα μέτρα σου. Συναντήσαμε ένα πρωί την Ιωάννα Λαουμτζή στο γυμναστήριό της για να μας πει λίγα παραπάνω tips για ένα καλλίγραμμο σώμα.

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει, τόσο περισσότερο όλοι θέλουν ένα σώμα σε φόρμα. Όμως επειδή το κάθε σώμα έχει τις δικές του δυνατότητες και ανάγκες, η Ιωάννα Λαουμτζή στο IL Exclusive Fitness δεν προσφέρει απλά ένα μαζικό πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά ένα πρόγραμμα αποκλειστικά personal και one to one. 

Έτσι όποιος περνάει το κατώφλι του IL Exclusive Fitness έχει αποκλειστικότητα, αποτελώντας μάλιστα ένα από τα ελάχιστα γυμναστήρια στα οποία μπορεί κανείς να έχει ένα αποκλειστικά προσωπικό πρόγραμμα άσκησης. Ύστερα από ένα πρώτο ραντεβού γνωριμίας που συζητιούνται οι στόχοι του κάθε ατόμου, ακολουθεί ένα δεύτερο, στο οποίο γίνεται μια πρώτη δοκιμαστική προπόνηση, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Από εκεί και πέρα, η συχνότητα των προπονήσεων διαμορφώνεται και αντίστοιχα με τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου. 

Καθώς λοιπόν το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά, βρεθήκαμε μια μέρα στο γυμναστήριο της Ιωάννας Λαουμτζή, IL Exclusive Fitness, ώστε να μάθουμε ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να γυμναζόμαστε. Ένα δηλαδή γρήγορο πρόγραμμα για καύση λίπους, αλλά και μερικά απαραίτητα tips διατροφής, ώστε η γυμναστική να αποδώσει καλύτερους καρπούς.

Η Ιωάννα Λαουμτζή μας είπε πως ιδανικά θα πρέπει να γυμναζόμαστε το πρωί, μιας και είναι πολύ σημαντικό να ξεκινά κανείς την ημέρα του με προπόνηση. 

Ακόμη κι αν έχεις πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα, μπορείς να ξεκλέψεις 20 λεπτά την ημέρα ώστε να γυμναστείς και να διατηρήσεις την καλή σου υγεία και φόρμα. Έτσι θα ενεργοποιηθεί και ο μεταβολισμός και θα έρθει και η μυική τόνωση και γράμμωση. Άλλωστε η τακτική άσκηση βοηθάει να χάσεις τα παραπανίσια κιλά που έκαναν την εμφάνιση τους το χειμώνα.

Δίνουμε λοιπόν τον λόγο στην Ιωάννα Λαουμτζή για να μας πει έναν κύκλο ασκήσεων για αρχάριους κι έναν για προχωρημένους:

Για αρχάριους:

 
1) Squat 
 
 
Βήμα 1: Στάσου όρθιος με τα πόδια ανοιχτά και με τα γόνατα σου ελαφρώς λυγισμένα. 
Βήμα 2: Λύγισε τα γόνατα σου και χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι οι μηροί σου να βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος. Ανασήκωσε ξανά το σώμα σου. Κάνε 12-15 επαναλήψεις.
 
2) Plank
 

Βήμα 1: Ακούμπησε τους βραχίονες σου στο έδαφος φροντίζοντας οι αγκώνες σου να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους τους ώμους σου.
Βήμα 2: Σήκωσε τα γόνατα σου και τοποθέτησε τα πόδια σου πίσω ώστε το βάρος σου να πέφτει ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών σου. Φρόντισε το σώμα σου να βρίσκεται σε ευθεία θέση. Κρατήσου σε αυτή τη θέση για 30’’- 1’.

3) Abs bicycle crunches 
 
 
Βήμα 1: Ξάπλωσε με το πρόσωπο σου να κοιτάει προς τα επάνω και ένωσε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι. Μάζεψε τα πόδια σου προς το στήθος και ανασήκωσε το κεφάλι, τον λαιμό και τους ώμους σου από το πάτωμα.
Βήμα 2: Στρίψε τον κορμό του σώματος σου προς τα δεξιά και φέρε τον αριστερό αγκώνα στο δεξί σου γόνατο. Την ίδια στιγμή τέντωσε το αριστερό σου πόδι. Στη συνέχεια επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Επανέλαβε προς τα αριστερά. Κάνε 20-30 επαναλήψεις.
 
Για το παραπάνω πρόγραμμα προτείνονται 3 κύκλοι με 20” διάλειμμα ενδιάμεσα των κύκλων.
 
 


 

Για προχωρημένους:

 
1) Lunges with a kick 
 
Βήμα 1: Φέρε το δεξί σου πόδι λίγα εκατοστά πιο μπροστά από το αριστερό.

Βήμα 2: Λύγισε το δεξί σου γόνατο φέρνοντάς το στην ίδια ευθεία με τον αστράγαλο του ποδιού. Χαμήλωσε τους γοφούς σου και φέρε το αριστερό σου γόνατο προς το έδαφος.
Βήμα 3: Ίσιωσε το δεξί γόνατο και κλώτσα δυνατά με λυγισμένο το αριστερό προς τα πάνω. Επανέλαβε και από την άλλη πλευρά. Κάνε 12 επαναλήψεις στην κάθε πλευρά.

2) Plank up and down 
 
Βήμα 1: Ακούμπησε τους βραχίονες σου στο έδαφος φροντίζοντας οι αγκώνες σου να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους τους ώμους σου.
Βήμα 2: Ίσιωσε τα δύο χέρια ταυτόχρονα πιέζοντας στο πάτωμα. Απόφυγε το κλείδωμα στα χέρια σου με τον αγκώνα σου. Χαμήλωσε το σώμα σου σιγά-σιγά, ενώ παίρνεις μια ελαφρά κλίση με το άλλο χέρι. Στη συνέχεια χαμήλωσε το σώμα σου αργά στο άλλο αντιβράχιο μέχρι να επιστρέψεις στην αρχική σου θέση. Κάνε 12 επαναλήψεις στην κάθε πλευρά.
 
3) Αbs V-up 
 
Βήμα 1: Ξάπλωσε ανάσκελα με την πλάτη σου να ακουμπάει στο έδαφος και τα πόδια σου ελαφρώς λυγισμένα μπροστά σου.
Βήμα 2: Ανασήκωσε τα τεντωμένα πόδια σου από το πάτωμα και ταυτοχρονα τέντωσε τα χέρια σου μπροστά σου έτσι ώστε το σώμα σου να σχηματίζει ένα V. Παράμεινε σ’ αυτήν τη θέση για 1-2” και επίστρεψε στην αρχική με τα πόδια σου πίσω στο πάτωμα. Κάνε 12-15 επαναλήψεις.
 
Για το παραπάνω πρόγραμμα προτείνονται 3 κύκλοι με 15” διάλειμμα ενδιάμεσα των κύκλων.

 
Αυτή η 20λεπτη προπόνηση είναι συμπληρωματική στη βασική προπόνηση και οι ασκήσεις πρέπει να εκτελούνται σωστά ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί. Γι’ αυτό λοιπόν για οτιδήποτε δεν θα πρέπει να διστάσετε να ρωτήσετε την Ιωάννα Λαουμτζή, μιας και το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται πάντα με την βοήθεια του προπονητή. 
 
Η πρωινή άσκηση μπορεί να είναι η ιδανικότερη, αλλά φυσικά ο καθένας ανάλογα με το πρόγραμμά του ενδέχεται να γυμνάζεται μεσημέρι ή και βράδυ. Όποια ώρα της ημέρας και αν γυμνάζεσαι πάντως, είναι σημαντικό να μην έχεις άδειο στομάχι, μιας και νηστικός οργανισμός δεν έχει την απαραίτητη ενέργεια έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προπόνησης.
 
Έτσι λοιπόν, ανάλογα με την ώρα της προπόνησής σου, η Ιωάννα Λαουμτζή προτείνει τα εξής διατροφικά tips για πριν και μετά την προπόνηση:

Ο πρωινός τύπος θα πρέπει να ξεκινάει την ημέρα του με ένα θρεπτικό πρωινό, που θα αποτελείται από ένα φρούτο, πχ. μια μπανάνα. Μετά την άσκηση καλό είναι να τροφοδοτήσει τον οργανισμό του με πρωτεινή. Έτσι ένα ιδανικό σνακ θα ήταν γιαούρτι με δημητριακά.

Ο μεσημεριανός τύπος θα πρέπει και πάλι ιδανικά πριν την άσκηση να φάει κάποιο φρούτο και μετά την άσκηση καλό θα είναι να καταναλώσει μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης μαζί με λαχανικά και υδατάνθρακες, όπως ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Ο βραδινός τύπος πριν τη προπόνηση καλό είναι να καταναλώσει 10-15 ξηρούς καρπούς. Μετά την προπόνηση, το βραδινό του πρέπει να είναι κάτι ελαφρύ, όπως ένα παξιμάδι ολικής αλέσεως με άπαχο τυρί και τομάτα.

Φυσικά γενικότερα θα πρέπει να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου φρούτα και λαχανικά, να αποφεύγεις τις επεξεργασμένες τροφές και να μην παραλείπεις να πίνεις πολύ νερό. 

Η Ιωάννα Λαουμτζή πρότεινε ακόμα το αγαπημένο της protein shake, που είναι δυναμωτικό, υγιεινό, νόστιμο και μπορείς να φτιάξεις κι εσύ πολύ εύκολα:

Συστατικά
• 1 μπάνανα
• 1 γιαούρτι 0%
• 1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
• 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
• 1 κούπα πάγο
Τοποθετείς τα παραπάνω σε ένα μπλέντερ και απολαμβάνεις!

Και φυσικά το μόττο που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι ότι ο σκοπός αποτελεί το πιο ισχυρό σου κίνητρο. Μην περιμένεις! Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου.

Την Ιωάννα Λαουμτζή έντυσε η Asics.

IL Exclusive Fitness
Λεωφ. Βουλιαγμένης 350, 173 43 Μετρό Ηλιούπολης
τηλ. επικοινωνίας:  210 9918 938, 6944 260 921
Την Ιωάννα Λαουμτζή μπορείτε επίσης να βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα, τη σελίδα του IL Exclusive Fitness στο Facebook αλλά και το Instagram
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.