POPTRIVIA

Σου βρήκαμε τη συνταγή για νηστίσιμο vegan τσουρέκι πιο νόστιμο απ’ το κανονικό

Γίνεται να φτιάξεις αφράτο, μυρωδάτο και μαστιχωτό τσουρέκι χωρίς να βάλεις αυγά και γαλακτοκομικά; Φυσικά!

Για κάποιες συνταγές μου είμαι πολύ περήφανη. Τόσο που τριγυρνάω όλη μέρα στο studio και μπουκώνω αιφνιδιαστικά όποιον βρω μπροστά μου ρωτώντας ανυπόμονα «πώς σου φαίνεται, πώς σου φαίνεται;», σίγουρη ότι η απάντηση θα επιβεβαιώσει αυτό που ξέρω ήδη: «τέλειο». Μία από αυτές τις συνταγές είναι τα νηστίσιμα και vegan τσουρέκια μου.

Ομολογώ ότι τα πέτυχα με την πρώτη! Δεν είπα σε κανέναν ότι είναι vegan. Τους άφησα να δοκιμάσουν, να μουγκρίσουν και να απλώσουν το χέρι για άλλο ένα κομμάτι πριν τους πω περήφανα «Είναι vegan. Ούτε αυγά, ούτε τίποτα. Μόνο γάλα αμυγδάλου, λάδι, αλεύρι και αρωματικά». Κανείς δεν το πίστευε στην αρχή, όλοι τα λάτρεψαν στο τέλος. Κι εγώ περήφανη για τη μικρή μου νίκη, ετοιμάζομαι για την μεγάλη παραγωγή των vegan τσουρεκιών που θα σερβίρω στο πασχαλινό τραπέζι μου.

Νηστίσιμο τσουρέκι

Μερίδες: 2 μεγάλα τσουρέκια
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1,5 ώρα

Υλικά για το προζύμι
20 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
150 γρ. χλιαρό γάλα αμυγδάλου άγλυκο
Υλικά για τα τσουρέκια
9 γρ. ξηρή μαγιά
80 γρ. ζάχαρη


700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
120 γρ. γάλα αμυγδάλου
100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
120 γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαστίχα
4-5 σπόρους κάρδαμο

Άλλα υλικά
50 γρ. γάλα αμυγδάλου για άλειμμα
3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.