Λίβανος: Έξι άμαχοι νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο διασώστες και ένα κορίτσι, σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας, παρά την κατάπαυση πυρός που είναι σε ισχύ μεταξύ του Ισραήλ και της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ.
«Πλήγμα στο χωριό Ντέιρ Κανούν αλ-Ναχρ, στην περιοχή της Τύρου» στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο διασώστες προσκείμενοι στο σιιττικό κίνημα Αμάλ, που είναι σύμμαχος της Χεζμπολάχ, καθώς και ένα κορίτσι από τη Συρία, δήλωσε το υπουργείο σε ανακοίνωση.
Ο ένας από τους διασώστες που σκοτώθηκε εργαζόταν επίσης ως ανεξάρτητος φωτογράφος.
Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ισραηλινό πλήγμα στοχοθέτησε επίσης την κοινότητα Χαναουίγια, κοντά στην Τύρο, σκοτώνοντας τέσσερις διασώστες προσκείμενους στη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το υπουργείο.
Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις του στοχεύουν μέλη της Χεζμπολάχ που επιχειρούν να επιστρέψουν σε απαγορευμένες ζώνες ή να μεταφέρουν οπλισμό, θεωρώντας αυτές τις κινήσεις παραβίαση των όρων.
Η λιβανική κυβέρνηση και η Χεζμπολάχ καταγγέλλουν τις επιθέσεις ως ευθεία παραβίαση της εκεχειρίας, με το υπουργείο Υγείας να τονίζει τη στοχοποίηση προσωπικού παροχής πρώτων βοηθειών






