Στο τριήμερο πολυθεματικό αυτό φεστιβάλ, οι φίλοι και οι κηδεμόνες του σκύλου θα παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες στο αμφιθέατρο γνώσεων ώστε να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για την ευζωία των σκύλων, θα γνωρίσουν όλες τις φυλές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των 3 Διεθνών Εκθέσεων Μορφολογίας του ΚΟΕ ενταγμένες στο Βαθμολογικό Σύστημα Ελλάδος, θα παρακολουθήσουν τη GroomAthens 2019, τον Διεθνή Διαγωνισμό Κομμωτικής Σκύλων υπό την αιγίδα του Ελληνικού Σωματείου Επαγγελματιών Κομμωτών Σκύλων, θα πληροφορηθούν για το έργο φιλοζωικών σωματείων και θα συναντήσουν μερικά από τα αδέσποτα που ψάχνουν το παντοτινό τους σπίτι.

Επιπλέον, θα εισάγουν τα παιδιά τους στον υπέροχο κόσμο της φιλοζωΐας μέσα από παιχνίδια και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΖΩ.Ε.Σ., θα ενημερωθούν από τους συμμετέχοντες για ό,τι νεότερο υπάρχει στο χώρο της διατροφής και της υγείας και θα διαλέξουν καινούργια παιχνίδια κι αξεσουάρ που θα δώσουν χρώμα στην καθημερινότητα του αγαπημένου τους φίλου.

Μότο της Discover Dogs 2019 είναι το «Εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες» και υπεύθυνος κηδεμόνας σημαίνει ασφαλής, υγιής, ήρεμος κι ευτυχισμένος σκύλος!

H έκθεση επομένως απευθύνεται κυρίως στον άνθρωπο κι έχει ως απώτερο σκοπό της να τον ενημερώσει και να τον εκπαιδεύσει ώστε να καταλαβαίνει, να νοιάζεται και να σέβεται περισσότερο αυτά τα υπέροχα πλάσματα! Όπως λένε άλλωστε και οι ειδικοί, πρώτα εκπαιδεύεται ο κηδεμόνας κι έπειτα ο σκύλος.

Ένας μη εκπαιδευμένος κηδεμόνας δεν μπορεί να επικοινωνήσει σωστά, να διαβάσει τη γλώσσα του σκύλου του και να δημιουργήσει μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης κι αφοσίωσης.

Η Discover Dogs παρόλο που λατρεύει τους σκύλους και είναι αφιερωμένη σε αυτούς, δεν είναι πάρκο ψυχαγωγίας σκύλων. Για την ασφάλεια όλων λοιπόν, σκύλων παιδιών κι ενηλίκων, οι διοργανωτές της Discover Dogs μας παρακαλούν να μη φέρουμε μαζί μας στην έκθεση το κατοικίδιό μας αφού μέσα στο πολυπληθές και ποικιλόμορφο κοινό της έκθεσης θα υπάρχουν και άνθρωποι που έρχονται για να μάθουν αλλά δεν γνωρίζουν ήδη τον σωστό τρόπο προσέγγισης ενός σκύλου, όπως επίσης πολλά παιδιά και αρκετοί ήδη σκύλοι που θα συμμετέχουν στις δράσεις της.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί ενδέχεται να προκαλέσουν νευρικότητα στο κατοικίδιό μας.

Είναι πιθανό και φυσιολογικό άλλωστε κάποιοι σκύλοι, κατά τ’ άλλα ήρεμοι και κοινωνικοί, να αντιδράσουν απρόβλεπτα σε καταστάσεις με τις οποίες δεν είναι εξοικειωμένοι κι εκπαιδευμένοι. Ας τους σεβαστούμε λοιπόν κι ας μην παίξουμε με τα όριά τους.

Η Discover Dogs 2019 είναι ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του σκύλου! Μην το χάσετε!

Discover Dogs 2019, 11-13 Οκτωβρίου 2019
‘Ωρες λειτουργίας: 10.00 – 20.00
MEC Παιανίας, Λεωφόρος Λαυρίου 301
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ PARKING
Όλες οι πληροφορίες στο https://www.discoverdogs.gr/
FB page: https://www.facebook.com/discoverdogs.gr/
FB event : https://www.facebook.com/events/1023022864572299/