Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Στην πολυσύχναστη Διδότου ένα γραφείο του ’70 μεταμορφώθηκε σε καλαίσθητο διαμέρισμα

Οι Ghost Designers χρησιμοποίησαν τις σχεδιαστικές αναφορές του ίδιου του κτηρίου ως βασικό άξονα της αισθητικής τους προσέγγισης.
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαγεωργίου

Στην οδό Διδότου, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του αθηναϊκού κέντρου, ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970 άλλαξε εντελώς μορφή και από γραφείο μετατράπηκε σε σπίτι, έτοιμο να υποδεχτεί τους ενοίκους του. Εκεί όπου άλλοτε βρίσκαμε πολλά και μικρά χωρισμένα δωμάτια, τώρα βλέπουμε ενοποιημένους χώρους, που επιτρέπουν στο φως να ρέει ανενόχλητο και δίνουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου σπιτιού.

Κουζίνα, καθιστικό και χωλ, ενώθηκαν σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο. Το γραφείο των Ghost Designers, που ανέλαβε την ανακαίνιση του διαμερίσματος, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην υποστήριξη των επιμέρους δωματίων με τεχνητό φωτισμό. Έτσι, το φως κατέληξε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο «φρεσκαρισμένο» διαμέρισμα της οδού Διδότου. 

Διδότου
Διδότου

Προκειμένου να καλυφθούν οι νέες ανάγκες του διαμερίσματος, οι Ghost Designers δημιούργησαν ένα καινούριο κοινόχρηστο λουτρό, εντάσσοντας παράλληλα το προϋπάρχον στο ένα υπνοδωμάτιο, επιτρέποντας έτσι την απευθείας πρόσβαση. Στα λουτρά κυριαρχούν οι απλές γραμμές και το λευκό χρώμα, με κάποιες σκούρες μεταλλικές πινελιές, ενώ η πόρτα που χωρίζει την ντουζιέρα από τα υπόλοιπο μπάνιο, είναι διάφανη, για να μοιάζει μεγαλύτερο. 

Όσο αφορά στην επίπλωση, αυτή καθρεφτίζει μέχρι ένα σημείο και το ίδιο το κτήριο της Διδότου, οι σχεδιαστικές αναφορές του οποίου αποτέλεσαν βασικό άξονα της αισθητικής προσέγγισης καθορίζοντας τις υφές, τα υλικά, τη χρωματική παλέτα, τα σχήματα και τις γεωμετρίες εντός του χώρου. Έτσι, οι τοίχοι βάφτηκαν σε τόνους του λευκού, ενώ την παράσταση κλέβει ο μεγάλος μπορντό καναπές του σαλονιού. Το ίδιο μπορντό χρώμα συναντάμε και στο κάθισμα που βρίσκεται στην τραπεζαρία. Από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία του χώρου, είναι τα μεγάλα φυτά που έχουν μπει σε συγκεκριμένα σημεία για να χαρίζουν ζωντάνια. 

Όσο για τα υπνοδωμάτια, κι εδώ επιλέγησαν φωτεινά και ουδέτερα χρώματα που πλαισιώνουν αρμονικά το ξύλινο παρκέ που συναντάμε σε ολόκληρο σχεδόν το διαμέρισμα, σε διαφορετικά μοτίβα. Ειδικά σχεδιασμένες κατασκευές δημιουργούν επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους ενισχύοντας με κομψό τρόπο την λειτουργικότητα των δωματίων και παράλληλα εμπλουτίζουν τις παροχές του διαμερίσματος.

Διδότου
Περισσότερες πληροφορίες για το γραφείο θα βρείτε εδώ
POP TODAY
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.