Έχετε σκεφτεί ποτέ πως οι σύγχρονες εφευρέσεις έχουν αλλάξει τα σπίτια μας και τον τρόπο που ζούμε; Ή, όπως οι περισσότεροι από εμάς, τις έχετε ως δεδομένες;

Το 1955 η εταιρεία Tappan κυκλοφόρησε τον πρώτο φούρνο μικροκυμάτων που είχε άδεια για χρήση εντός σπιτιού. Στοίχιζε 1,296 αμερικανικά δολάρια (σχεδόν 10.000 σε σημερινά δεδομένα). Δεν πουλήθηκαν πολλά, αλλά είχαν ένα τεράστιο αντίκτυπο. Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο όπου ψητές μέσα σε 10′ πατάτες δεν υπήρχαν;

Ή τι θα λέγατε για την ζώνη; Πιθανόν να δένεστε στο αμάξι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι ζώνες έχουν σώσεις 15.000 ζωές σε έναν μόνο χρόνο στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, όταν η ζώνη τριών σημείων εφευρέθηκε από τη Volvo το 1957, η εταιρεία θεώρησε ότι ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός, οπότε δεν την υιοθέτησε, αλλά την έδωσε σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων -δωρεάν.

Μια άλλη εφεύρεση που μας κρατάει ασφαλείς είναι ο ανιχνευτής καπνού. Υπάρχει από το 1890 αλλά μόλις 80 χρόνια πριν το μέσο νοικοκυριό μπορούσε να αγοράσει έναν, χάρη στο Randolph Smith και Kenneth House που έφτιαξε μια πατέντα με μπαταρία.

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να ευχαριστούμε την τεχνολογία. Ο δραματικός τρόπος με τον οποίο άλλαξε η επικοινωνία μας φερ’ ειπείν, το email από το 1971.

Ορίστε μια χούφτα εφευρέσεις από την πρόσφατη ιστορία που έχουν βοηθήσει να αλλάξει ο τρόπος που ζούμε, σε μερικές περιπτώσεις δραματικά. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από το Stormclad.

’50s

’60s

’70s

’80s

’90s

2000s

2010s-