MacBook Pro Retina

Τα πρώτα συστήματα που απέκτησαν τον Haswell ήταν το 11άρι και 13άρι MacBook Air τον Ιούνιο. Ακολούθησε το iMac. Τώρα ήρθε η σειρά των MacBook Pro με οθόνη Retina. O Haswell επεξεργαστής έχει φοβερά αποτελέσματα στη μπαταρία των μηχανημάτων. Μπορεί τα νέα MacBooks να μην πιάνουν τις 12 ώρες αυτονομίας του Air – η Retina καίει αρκετή ενέργεια – αλλά η Apple υπόσχεται 9 ώρες για το μοντέλο με την οθόνη 13 ιντσών και 8 ώρες για αυτό με τις 15 ίντσες.

Οι αναλύσεις των retina είναι 2.560×1.600 για το 13άρι και 2.880×1.800 για το 15άρι. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως από μια φυσιολογική απόσταση, δεν πρόκειται να δεις ποτέ ξανά pixel. Το να σε ζαλίσουμε με τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως όλη η νέα τεχνολογία είναι μέσα σε αυτά τα μηχανήματα, από την οθόνη έως τις κεραίες του WiFi. Εξωτερικά είναι ολόιδια με τους περσινούς προκατόχους τους, οι επιδόσεις τους στα  πρώτα benchmarks όμως δείχνουν αισθητές διαφορές. Επιπλέον στην Αμερική η τιμή και των δυο μοντέλων μειώθηκε κατά 200 δολάρια. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει εδώ όσον αφορά τις τιμές.

Τέλος το 15άρι χωρίς τη Retina οθόνη και με τον σκληρό δίσκο μας εγκατέλειψε για πάντα, ενώ η Apple ανανέωσε το 13άρι που μάλλον θα μας αποχαιρετήσει του χρόνου. Η εποχή των σκληρών δίσκων και των optical drive έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η Apple όχι απλώς έβαλε το χεράκι της, αλλά φρόντισε γι’ αυτό.