10565232_10152662833018690_4634872269623018787_n

Oliver Huntemann επιστρέφει στην Αθήνα

Ο Oliver Huntemann επιστρέφει στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 του Φλεβάρη, στη σκηνή του six d.o.g.s., καλεσμένος της ομάδας SEDS και το αποτέλεσμα αναμένεται εκρηκτικό! Οι ρίζες του Huntemann, τοποθετούνται στην αρχή της εποχής της techno. Όπως όλοι οι “συνεργάτες” του έτσι κι εκείνος επηρεάστηκε από την acid house και την rave. Περνώντας τα χρόνια άρχισε να γίνεται πολύ γνωστός στο κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής κι όχι μόνο, το οποίο επιβεβαιώνουν οι συνεργασίες του με ονόματα σταθμούς για την techno κουλτούρα. Μαζί του εμφανίζονται o Clubkid (Danceteria) και ο Mattik (Moan, High Pressure) σε ένα b2b σετ με τον Ikee (expectancy), ο οποίος συστήθηκε στην Popaganda μια ημέρα πριν το πολυαναμενόμενο πάρτι. 

1385350_655426684487599_1182240970_n

Ιkee συστήσου μας. Το όνομα μου είναι Ike Papadimitriou, από εκεί και το Ikee. Μεγαλώνοντας κυριολεκτικά μπροστά από δύο MK2, ξεκίνησα από πολύ μικρός να παίζω μουσική στην πόλη μου, την Πρέβεζα, με residency για πολλά χρόνια σε ένα φοβερό καλοκαιρινό spot, το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Στα 16 μου, είχα εγκατασταθεί πια μόνιμα στην Αθήνα, όπου λίγο καιρό αργότερα ξεκίνησα στο Motel για 4 απίστευτα χρόνια μαζί με τον Δημήτρη Παπούλη (Dim Pap) στα σαββατιάτικα Spirit of Love. Ταυτόχρονα, τα φοιτητικά χρόνια μου με τον Mike (Manolaco) έπλασαν – εκτός από μια φιλία που διαρκεί ως σήμερα – κι ένα δίδυμο που αγαπούσε υπερβολικά την μουσική, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε τα δικά μας party. Στα χρόνια που ακολούθησαν πέρασα πίσω από τα decks πολλών αγαπημένων μαγαζιών, όπως Danza, Home, Luv ,Mamacas, Balux, Pixi, Steam, NID και συνεργάστηκα με σημαντικές ομάδες, όπως αυτή του Blend. Το μικρόβιο της παραγωγής, τα επόμενα χρόνια, με έκανε να αφοσιωθώ περισσότερες ώρες στο studio και εξελίξω τα set μου δημιουργικά σε καθαρά live set. Ωστόσο, τα τελευταία 4 χρόνια, είμαι φοβερά περήφανος για το “Funked Up” – ένα project μεταξύ φίλων που κατέληξε σε μια πολύ δεμένη ομάδα με ταλαντούχους djs και δράση σε διάφορα hotspots in & out of Athens, με πιο βασικό το Mikro στη Γλυφάδα.

Τι θα ακούσουμε από εσένα και τον Mattik στο b2b set; Με τον Θάνο γνωριστήκαμε μέσω των κοινών δισκογραφικών, από όπου κυκλοφορούσαμε τα κομμάτια μας στο εξωτερικό από το 2005. Είμαστε και οι δύο, άνθρωποι που πιστεύουν στην σκληρή δουλειά και σοβαρή αφοσίωση στην τέχνη μας – την μουσική παραγωγή. Το set μας την Παρασκευή θα είναι το καλύτερο δυνατό για να δείξουμε την δουλειά μας και να προετοιμάσουμε ιδανικά τον κόσμο για τον απίστευτο guest μας. Θέλουμε όλοι να είναι excited όταν θα κατέβουμε από τα decks, όχι ήδη κουρασμένοι. Αυτός είναι, για εμένα, ο καλύτερος τρόπος να δείξεις σεβασμό προς τον καλεσμένο σου και να περάσεις τέλεια.

Πως θα χαρακτήριζες με λίγα λόγια τον Oliver; Ο Oliver Huntemann δεν χρειάζεται ιδιαίτερο introduction. Ένας pioneer της early techno που ξέρει να αγαπάει την ηλεκτρονική μουσική από τις ρίζες της και όχι επιδερμικά. Και εγώ και ο Θάνος τρέφουμε βαθύ σεβασμό για artists σαν τον Huntemann και είμαστε χαρούμενοι που μοιραζόμαστε τα decks μαζί του. Το ότι το event είναι ήδη sold out δείχνει ότι το κοινό ξέρει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει καλλιτέχνες με τη δική του εντυπωσιακή πορεία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Εδώ και 3 χρόνια έχω ξεκινήσει να παίζω Live Set. ‘Ηθελα να έχω τη δυνατότητα να εκφραστώ καλύτερα, να δώσω προς τα έξω ένα μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου και να αναδείξω αυτό που τόσα χρόνια δουλεύω στο background, μια πιο σφαιρική αγάπη στο σύνολο της μουσικής. Στα Room Sessions πέρυσι, ένιωσα φοβερή αποδοχή από τον κόσμο – το κλίμα, την ώρα των Live Sets μου, οδηγούσε σε ένα φοβερό δέσιμο με το κοινό, που είναι ό,τι πιο real έχω εισπράξει μέχρι στιγμής. Το πρόσφατο Live Set μου στο Mikro, που μεταδόθηκε και μέσω Live Streaming και ξεπέρασε τα 11.000 views ήταν μια ακόμη τέτοια μαγική εμπειρία. Το κομμάτι της παραγωγής είναι φυσικά αλληλένδετο με όλα τα παραπάνω. Φέτος, κυκλοφόρησα σε ένα από τα αγαπημένα μου labels – την Tip Tap Records – το κομμάτι μου “Aurora”, το οποίο έφτασε στο νούμερο 22 και μου χάρισε 4 εβδομάδες στο Top 100 του Beatport, αλλά και το πρώτο μου personal EP “Son of a Man” στην High Pressure. Σύντομα, κυκλοφορεί το νέο μου EP “Low Noise” στην δική μας Deep Phase, με ένα φοβερό remix από τον Stephan Esse, το νεό track μας με τον Mattik “Serum” στην Total Black και μια συνεργασία στο EP των φίλων Antony PI & Paul S “Believe” στην Proper Musique. Και αυτός είναι μόνο ο Φεβρουάριος. Είναι για μένα τύχη και ευτυχία μαζί να βρίσκω παντού μπροστά μου τη μουσική και έχω ακόμα πολλές εκπλήξεις για το μέλλον.

16114556_10154300166088596_8506033107527180279_n