HΧΟΣ: Stonedevils + 45Rats + Cemetery Dance Live στο Six D.o.g.s



Οι Stonedevils παρουσιάζουν το πρώτο τους full-length album, με τίτλο Hell’s Playground, την Παρασκευή 21 του Μάρτη στο six d.o.g.s. Προσκεκλημένοι τους επί σκηνής οι 45Rats και οι Cemetery Dance. Οι Stonedevils είναι μια heavy rock stoner μπάντα από τον Πειραιά, με δεκαετή και πλέον παρουσία στην ελληνική underground σκηνή. Τον Δεκέμβρη του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ. Το Αθηναϊκό τρίο των 45Rats από τη δημιουργία του το 2008 δεν έχει σταματήσει τις live εμφανίσεις του σε Αθήνα και επαρχία, παίζοντας instrumental / heavy rock ‘n’ roll. Η μπάντα των Cemetery Dance ιδρύθηκε την Άνοιξη του 2012 στην Αθήνα. Τα μέλη της προέρχονται από μπάντες όπως οι Nightfall, U.N.S.I.N., Nocta, Mopar και Skysent Lu και όλοι τους είναι επηρεασμένοι από την metal / punk / hard rock σκηνή των δεκαετιών ’80 & ’90. Αυτές οι σκηνές είναι και η βάση του ήχου των Cemetery Dance.
Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: TANZheimer στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Στην παράσταση αυτή, πρωταγωνιστές είναι χορευτές άνω των 65 ετών. Η χορευτική ομάδα 65+ της Στέγης αποτελείται από άτομα που συμμετείχαν στους κύκλους σεμιναρίων κίνησης για άτομα 65+ της περασμένης χρονιάς. Η νεοσύστατη ομάδα παρουσιάζει την πρώτη της χορευτική παράσταση στη Στέγη, αποδεικνύοντας ότι η δημιουργικότητα και η αγάπη για ζωή δεν έχουν ηλικία. Αφού ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική διαδικασία με την ομάδα χορού Αερίτες, οι «νέοι» χορευτές 65+ ακολούθησαν κανονικά τις νόρμες μιας ομάδας χορού και μπήκαν σε εντατικό πρόγραμμα προβών για να παρουσιάσουν μια παράσταση- εμπειρία.Οι χορευτές, μαζί με τους Αερίτες, ανακαλύπτουν ένα δικό τους κινητικό κώδικα και δημιουργούν μια πρωτότυπη χορογραφία. Απελευθερώνοντας σώμα και φαντασία, προτείνουν μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση, αποδεικνύοντας ότι αυτή η περίοδος της ζωής των ανθρώπων μπορεί να είναι η πιο δημιουργική.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 12 € 

ΠΑΡΤΙ: The Meach Boys στο Six D.o.g.s

Η Παρασκευή, 21η Μαρτίου, θα είναι οικογενειακή υπόθεση. Ο Στέφανος (Μαύρο Κόκκινο), και ο Βαγγέλης (Ride the Crocodile), οι αφοί Μήτση, άγνωστοι και ως The Meach Boys θα βρεθούν για πρώτη φορά στο χώρο του The Bar. Στη δισκοθήκη τους κυριαρχεί το σωστό indie και το τίμιο rock ‘n’ roll. Φήμες θέλουν τα σετ τους να είναι άκρως ανεβαστικά. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μάθουμε.
Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη 

ΘΕΑΤΡΟ: Σάρα Κέιν, 4.48 Ψύχωση στο Bios

Το θέατρο Δωματίου και η Άντζελα Μπρούσκου παρουσιάζουν το τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν, 4.48 Ψύχωση. Ένα έργο που χαρακτηρίζεται από την μεταδραματική δομή του μέσα από μια ωμή και αποκαλυπτική γλώσσα. Ένας μονόλογος ή ένα έργο για πολλές φωνές.Το έργο αναφέρεται στην ειδική ώρα πριν την ανατολή.  Ένας χρόνος καταγραμμένος σαν μία στιγμή ακραίας διαύγειας.Οι πρωινές ώρες που στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών.Ένα ταξίδι μέσα στο μυαλό κάποιου ή μια συνεδρία ανάμεσα σ’ ένα ασθενή και τον γιατρό του; Τι είναι η ψυχική αρρώστια; Γιατί αρρωσταίνουμε; Υπάρχει θεραπεία; Η  αρρώστια σαν κοινωνικό στίγμα.

Bios, Πειραιώς 84,  Αθήνα
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΠΑΡΤΙ: Audiorama Record Label Launch Party με Alex Dimou + Lee Burton + Bodj στο Six D.o.g.s


Το Audiorama είναι ένα record label/ club night με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί επίσης μια συνεχώς αναπτυσσόμενη ιδέα, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για το βινύλιο και τη house μουσική.Στις 21 Μαρτίου 2014 λοιπόν, το project γιορτάζει, στο ίδιο μέρος, τα πρώτα του γενέθλια καθώς επίσης και την πρώτη του κυκλοφορία. Αυτή τη φορά μαζί με τους Lee Burton και Bodj, καλεσμένος στα decks, άλλο ένα μέλος της οικογένειας του Audiorama, ο Έλληνας DJ και μουσικός παραγωγός, Alex Dimou. Οι τρείς τους θα παρουσιάσουν sets που θα περιλαμβάνουν, τις νέες τους δουλειές καθώς επίσης και μελλοντικές κυκλοφορίες του Audiorama.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
23.55 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη 

ΕΚΘΕΣΗ: Interfaces – ‘Έκθεση διαδραστικών εγκαταστάσεων στο Ρομάντσο.

Το Ρομάντσο γιορτάζει την παγκόσμια Arduino Day (day.arduino.cc),10 χρόνια από την πρώτη έκδοση της ηλεκτρονικής παλτφόρμας Arduino, με δύο παράλληλες εκδηλώσεις, μία έκθεση διαδραστικών έργων και ένα εντατικό εργαστήριο.Με την υποστήριξη του Arduino και σε συνεργασία με τον τον Άγγελο Φλώρο, αρχιτέκτονα και σχεδιαστή διαδραστικών εφαρμογών, παρουσιάζει την Πέμπτη 20 Μαρτίου, την έκθεση διαδραστικών εγκαταστάσεων Interfaces, μια σειρά από πρωτότυπα διαδραστικά έργα, φτιαγμένα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Arduino.Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα δύο εργαστηρίων που έδωσαν στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και τη δυνατότητα να υλοποιήσουν D.I.Y. (do-it-yourself) πρωτότυπα διαδραστικά έργα.

Ρομάντσο,  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Dustbowl Live:“Johnny Cash – The Tribute Show” στο Μέγαρο Μουσικής.


Οι Dustbowl εμφανίζονται στο Μέγαρο Μουσικής, κουβαλώντας τον «σκονισμένο» ήχο του «μεγάλου μαύρου τρένου», έτοιμοι να διασχίσουν την ίδια διαδρομή που βάδισε ο εμβληματικός Johnny Cash. Ένα αφιέρωμα στον «άνθρωπο με τα μαύρα» Live σε μια μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής. Θα παρουσιάσουν μια αντιπροσωπευτική επιλογή τραγουδιών από όλη τη μουσική πορεία του μεγάλου Αμερικανού τραγουδιστή, όπως: Folsom Prison Blues (Johnny Cash), Wanted Man (Bob Dylan, Johnny Cash), Hurt (Trent Reznor), Ring of Fire (June Carter, Merle Kilgore), Sunday Morning Coming Down (Kris Kristofferson), Hey Porter (Johnny Cash) κ.ά.

Οι Dustbowl μας μίλησαν εδώ

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 210 7282333
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6, Πολύτεκνοι, 65+: € 10
Ζώνη Β: € 16, Ζώνη Α: € 25

ΠΑΡΤΙ: ReUnited στο DeathDisco


Πάρτι με minimal synth, industrial, techno party ήχους! Όλοι εκεί!

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
23.30 μ.μ.
Είσοδος: 2 E 

ΠΑΡΤΙ: All Together Now Parties στο ΤΩΡΑ Κ44


Η γνωστή ομάδα των All Together Now, δημιουργοί του μεγαλύτερου ΝΕΟΝ πάρτι της Αθήνας, επιστρέφει την Παρασκευή 21 Μαρτίου στο ΤΩΡΑ Κ44 για να γιορτάσει τα γενέθλια του Postriper. Στα decks θα βρίσκονται μέλη των ομάδων: Shut The Fuck Up Parties ,YSP – WSY, Not Sober Parties ,Enter The Void,  LesANIMAUX για ένα all around μουσικό παραλήρημα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με μουσικές indie, electro, Trap, dubstep και πολλές εκπλήξεις!

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
23.00 μ.μ.
Είσοδος : 5 E (με μπύρα)

ΜΟΥΣΙΚΗ: Groom &Bride- Loo & ZaDe στο Key Bar


Συμ-παίχτες στη μουσική για πολλά χρόνια, τώρα θα μοιραστούν τα ντεκς του Key Bar γιατί ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνει η επανάσταση στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.-
Έλα και δε θα πιστεύεις στ’αυτιά σου.
Ντύσου ελαφρά και άνετα.
Φόρα ίσια παπούτσια.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Rovis Brothers στο PIXI


Οι Rovis BroΔers (Jason Rovis & Filippos) βρίσκονται ξανά στα decks του PIXI για μια μοναδική βραδιά! Θα ροκάρουν το PIXI ξανά! It’s just a family affair…….!

PIXI, Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 8 E (με ποτό)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ριφιφί στην… Φωτογραφία;


Το εστιατόριο Ριφιφί, επιδιώκει συνεχώς να είναι για τους φίλους του ένας χώρος γόνιμων συζητήσεων, ανταλλαγής ιδεών, νέων γνωριμιών και συναντήσεων, τελικά ένας χώρος για παλιές και νέες… παρέες! Αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκόμισε από τις εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας που διοργάνωσε στο παρελθόν, αυτή τη φορά προκηρύσσει τον «1ο διαγωνισμό φωτογραφίας Ριφιφί» και καλεί τους θαμώνες του να επιλέξουν οι ίδιοι, τις φωτογραφίες που θα βραβευθούν! Πάρτε τις μηχανές σας, καδράρετε και… κλικ!
Θέμα 1ου Διαγωνισμού: «Παρέες».
Βραβεία: Πρώτο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο 1.000,00 ευρώ.
Δεύτερο βραβείο: Lomography Belair X6-12 City Slicker λιανικής Αξίας: 249 euro
Τρίτο βραβείο: Lomography Diana F+ instant back λιανικής Αξίας: 129 euro
Διαδικασία Συμμετοχής: Ο κάθε φωτογράφος μπορεί να πάρει μέρος με μία φωτογραφία ψηφιακή ή αναλογική η οποία θα αποσταλεί στο e-mail: [email protected] το διάστημα 1 Μαρτίου (ημέρα έναρξης) ως 15 Μαΐου στις 24:00 (λήξη υποβολής συμμετοχών). Η συμμετοχή είναι ανοικτή για επαγγελματίες και για ερασιτέχνες δημιουργούς.
Μπορείτε να βρείτε τους όρους του διαγωνισμού στην διεύθυνση:
http://rififi-restaurant.gr/diagonismos-fotografias.html

Ριφιφί, Εμ. Μπενάκη 69α, Εξάρχεια
Τηλ: 210330 0237

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Πόλεις-Πολίτες-Πολιτισμός στο Black Duck

Πόλεις – Πολίτες – Πολιτισμός.Οι έννοιες αυτές, με προβληματίζουν εδώ και χρόνια, για το πώς λειτουργώντας διαλεκτικά μπορούν να δώσουν μια προοπτική, σήμερα, στις αναζητήσεις ανήσυχων πολιτών. Στην πόλη των Αθηνών δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια ένας αξιακός κώδικας μεταξύ των πολιτών που έθεσε τις παραπάνω έννοιες ως τον καθοριστικό παράγοντα με βάση τον οποίο μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο ιδιωτικό και στο συλλογικό, πάντοτε έχοντας ως γνώμονα την ανθρώπινη ευτυχία. Σήμερα, στην εποχή των αριθμών, έχοντας μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να επανακαθορίσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση τις σημερινές ανάγκες, τόσο με την πόλη όσο και με την οποιαδήποτε εξουσία, καλούμαστε με μια «ποιητική» ματιά να ξαναδούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας που γεννά και το παραμύθι, ξαναστοχαζόμενοι τα ουσιώδη.Η σειρά των εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς και πρόσωπα με πολλές θεματικές ενότητες και αναφορές στις τέχνες, στην κοινωνία και στις επιστήμες, και σε άλλες σύγχρονες πόλεις. συμμετέχουν οι ποιητές : Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ, Λίνος Ιωαννίδης και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας, οι ποιήτριες Nάντια Γαβαλά, Βασιλική Φράγκου, Ελευθερία Κυρίτση και ο μουσικός Βαγγέλης Ντουμανάς.
Black Duck Garden, Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαύθμωνος
Τηλ: 2103252396
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Muzik N.F & Ανάπλους στο Κοο-Κοο

Την Παρασκευή 21/03 οι MuziK N.F. θα μοιραστούν τη σκηνή του KooKoo με τους Ανάπλους. Οι MuziK N.F. επιστρέφουν με νέα τραγούδια και υπόσχονται μια βραδιά δυνατής διασκέδασης. Το πρόγραμμα θα ανοίξουν οι Ανάπλους που θα παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο με τίτλο ʽΣτο Όνειρό μουʼ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, με 9 νέα τραγούδια σε ύφος ελληνικού rock.

Κοο Κοο Live Music Bar, Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 2103450930
22.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 E με κρασί/μπύρα

ΠΑΡΤΙ: Anasa Cultural Center παρουσιάζει μια βραδιά γεμάτη μουσική και ρυθμό στο Κreuzberg Βar

Το πολιτιστικό κέντρο αφρικανικής τέχνης anasa σας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη ρυθμούς ,χορούς και μελωδίες από την Δ. Αφρική .Μια περιήγηση στις δυναμικές πολυρρυθμίες των αφρικανικών κρουστών και τους εκστατικούς χορούς της από τους anasa dance & drummers που υμνούν την ζωή για μας μέσα στο αστικό τοπίο, μπολιασμένα με άφρο χιπ-χοπ στοιχεία από τους mc Yinka , mc Dash, mc Karim και μαζί με ένα μουσικό ταξίδι στην σύγχρονη δισκογραφία της Αφρικής με σπάνιες εκτελέσεις, με πλοηγητή τον dj Αδαμάντιο (Τeranga Βeat Records).

Kreuzberg Urban Culture Bar, Πλαταιών 36, Κεραμεικός
Τηλ: 2103411615
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη