Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Στο Beginner’s Mind, η σύμπραξη του Sufjan Stevens με τον De Augustine ανήκει σε κάποιον παράδεισο

Το δισκογραφικό ντεμπούτο της συνεργασίας των δύο καλλιτεχνών εμπνέεται από κορυφαίες ταινίες, με το All About Eve, το Mad Max και το Silence of the Lambs να πρωταγωνιστούν στις δημιουργίες τους.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=ltH3rI-G4n8

Το Beginner’s Mind, έρχεται να επισφραγίσει την πρώτη δισκογραφική σύμπραξη του Sufjan Stevens με τον Angelo De Augustine. Πρόκειται για μία συλλογή folk τραγουδιών, εμπνευσμένη από ταινίες που το δίδυμο έχει παρακολουθήσει μαζί και οι οποίες κυμαίνονται από το All About Eve έως το Mad Max και το Silence of the Lambs. Το label τους, Asthmatic Kitty, δημοσίευσε μάλιστα ένα twitt, στο οποίο αποκάλυψε όλες τις ταινίες από τις οποίες έχει εμπνευστεί το δίδυμο για τη δημιουργία του ντεμπούτου του.

Το άλμπουμ, έχει την ατμόσφαιρα της σκονισμένης λάμψης του Χόλιγουντ. Η αρκετά κοινή εισαγωγή των tracks “Lady Macbeth in Chains” και “Back to Oz” και η «θερμή» γκρούβα τους, μας ταξιδεύουν νοητά κάτω από τον ήλιο του Λος Άντζελες, ενώ τα “The Pillar of Souls” και “Lost in the World” διαποτίζουν το A Beginner’s Mind με τα απαραίτητα ορχηστρικά κύματα μελαγχολίας. Στιχουργικά όμως, τα 14 κομμάτια του δίσκου, δεν προσφέρουν αφηγήσεις προορισμένες για τη μεγάλη οθόνη. Αντ’ αυτού, τα κομμάτια αναδεικνύονται για την συγκινητική ποιητική στιχουργική τους, στην οποία συμμετέχουν μαεστρικά και οι δύο καλλιτέχνες.

Στο “It’s Your Own Body and Mind”, η μελωδία της κιθάρας μας φέρνει στο νου το Carrie & Lowell του 2015, όπως και στο κομμάτι “Olympus” – το οποίο ο Stevens και ο De Augustine ερμηνεύουν αριστουργηματικά μαζί, καθώς μοιράζονται τις σκέψεις τους για την αγάπη. Ο De Augustine, εντωμεταξύ, έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις σε αρκετά από τα tracks του δίσκου, με το λαμπερό “Fictional California” να αποτελεί «τη στιγμή του» ως lead singer.

Το A Beginner’s Mind, είναι ένα άλμπουμ που δεν θα σε εντυπωσιάσει ως το μεδούλι του με τα κινηματογραφικά του μεγέθη, όμως είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να σε κάνει να καθίσεις αναπαυτικά στη θέση κάποιας κινηματογραφικής αίθουσας. Στις τελευταίες ανάσες, του τελευταίου κομματιού του άλμπουμ, “Lacrimae”, ο Stevens και ο De Augustine συναντιούνται αρμονικά για να αναρωτηθούν γαλήνια λίγο προτού ανάψουν τα φώτα του σπιτιού: «… γιατί αυτή η ζωή πρέπει να είναι τόσο σκληρή και σκιασμένη στο σκοτάδι;».

Highlights: Back To Oz, Cimmerian Shade, It’s Your Own Body And Mind, Reach Out, Beginner’s Mind, Olympus

Metascore: 85/100
Release Date: 24 Σεπτεμβρίου 2021
Record Label: Asthmatic Kitty

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.