Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaPOPTAPE

POPTAPE #96: Mondowski

Ενδιαφέρουσα μουσική από ωραίους ανθρώπους.

Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με το βαφτιστικό του να είναι… Baptiste, o μουσικός/παραγωγός/DJ από το Μπορντό που ακούει στο Mondowski ήταν πολύ μικρός για να συμμετέχει στην έκρηξη του French Touch με Daft Punk, Laurent Garnier, Etienne de Crecy και λοιπούς στα late 90s. Το ίδιο και μια δεκαετία αργότερα: είχε ανακαλύψει μέσω των Oasis την Creation Records, είχε αγοράσει τους πρώτους του new wave δίσκους του για να γνωρίσει τον ήχο των 80s που τον επηρέασε καταλυτικά, αλλά ήταν και πάλι τζούνιορ για να βρίσκεται στο πλευρό των Justice και της παριζιάνικης Ed Banger Records όταν πήραν για λίγο τα ηνία της dance μουσικής στα μισά των 00s.

Τώρα όμως είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας νέας αντεπίθεσης της γαλλικής σκηνής. Τα τρία EPs που έχει κυκλοφορήσει βρήκαν τα σωστά μονοπάτια για τις πίστες μέσα από τα sets ονομάτων όπως οι Andrew Weatherall, Jennifer Gardini και Ivan Smagghe, ενώ ειδικά το “Klub Psycho” θεωρείται ήδη ένα από τα καλύτερα χορευτικά tracks της δεκαετίας που διανύουμε. Καθόλου άσχημα γι’ αυτόν τον πιτσιρίκο που αποφάσισε το 2004, ακούγοντας έναν δίσκο των Death in Vegas, ότι θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική, κι αγόρασε synthesizers και drum machines αρχικά για να υποστηρίξει τα κομμάτια που έγραφε στην κιθάρα του. Σύντομα, όμως τα πλήκτρα τον κέρδισαν και πέρασε και πίσω από τα decks στήνοντας τη βραδιά Shadowplay (ναι, εμπνευσμένη από τους Joy Division) στο θρυλικό πλωτό iBoat club του Μπορντό. Περνά τον χρόνο του μεταξύ της γαλλικής πόλης (…κι όμως μισεί το κρασί) και του Χάκνεϊ στο ανατολικό Λονδίνο κι έχει μια πολύ καλή απάντηση στο τι να περιμένουμε από την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα (έρχεται το Σάββατο 27/1, καλεσμένος του Diskotekken): «Δεν υπάρχει κανένας δίσκος που δεν μπορεί να μιξαριστεί…»

Κάπως έτσι στα 62 λεπτά αυτού του mixtape χωράνε A Place To Bury Strangers, VOX LOW, Grauzone, Jamie Paton και πολλοί ακόμη…

Diskotekken w/ Mondowski
Σάββατο 27/1, Crust (Πρωτογένους 13, μετά τις 23.00 – ελεύθερη είσοδος)
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.