Η 1η Δεκεμβρίου έχει θεσμοθετηθεί από το 1998 ως Παγκόσμια Ημέρα για τον HIV/AIDS. Φέτος, για την ημέρα αυτή ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” διοργανώνει συναυλίες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αθήνα και 25 πόλεις της Ελλάδας, όπως και στην Κύπρο. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στη Στοά Janero στην Ομόνοια, τ πρόγραμμα των οποίων βρίσκεται εδώ.

wad_2

Επιπρόσθετα, τη Δευτέρα, στο Gazarte, δώδεκα καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή για μία συναυλία «αλληλεγγύης, ενημέρωσης, μα πάνω από όλα αγάπης», όπως τονίζουν.

Πρόκειται για τους Απόστολο Ρίζο, Βαγγέλη Καζαντζή, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρίνα Δακανάλη, Πάνος Παπαϊωάννου και Χρυσόστομος Καραντωνίου, Σταύρος Σιόλας, Dusk, Idra Kayne, Minor Project, Esterina και Penny and The Swingin’ Cats, οι οποίοι στέλνουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους «το μήνυμα της πρόληψης και της σωστής πληροφόρησης γύρω από το HIV/AIDS, με σκοπό την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων που ζουν με HIV».

wad_12

Ο Στάθης Δράκος, μέλος των Minor Project, έγραψε το τραγούδι της εκστρατείας με τίτλο «Όπως τότε», το οποίο ερμηνεύουν ο ίδιος, η Μαρία Καρέτσου και ο Μόνιμος Κάτοικος. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού συμμετέχουν, εκτός από τους πάνω από 30 εθελοντές της «Θετικής Φωνής», και πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής, αλλά και γενικότερα, του θεάματος: Νίκος Ψαρράς, Άλεξ Οικονόμου, Άλεξ Κάβδας, Χρήστος Μπέτας, Ειρήνη Χατζηνικολάου, Φαίη Δουγαλή.Στόχος είναι η αφύπνιση, η προστασία και η στήριξη των οροθετικών εξαλείφοντας το στίγμα. Και κάποια στιγμή, ει δυντόν στο εγγύς μέλλον, η εξάλειψη του ίδιου του ιού.

Η Θετική Φωνή ευελπιστεί να στείλει ένα δυνατό μήνυμα ζωής: “Όλα έχουν αλλάξει. Ας τελειώνουμε με το HIV/AIDS!“. 

Είσοδος: 6 ευρώ. Στις 9μ.μ. 

Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

wad_10