Η έβδομη σεζόν του Game of Thrones, δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά για την Νταινέρυς Ταργκάρυεν. Έφτασε στο Γουέστερος με τρεις δράκους, έναν γιγαντιαίο στόλο, 10.000 Άσπιλους και αμέτρητους Ντοθράκι που για χάρη της πέρασαν την Στενή Θάλασσα και όλα έδειχναν ότι η κατάκτηση των 7 Βασιλείων θα ήταν παιχνιδάκι για εκείνη. Τα πράγματα όμως δεν της έχουν πάει τόσο καλά μέχρι στιγμής.

Ο Γιούρον Γκρέυτζοϊ κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τον στόλο της, παίρνοντας ως αιχμάλωτες την Γιάρα Γκρέυτζοι και την Ελάρια Σαντ, τις οποίες έκανε δώρο στην Σέρσεϊ και οι Άσπιλοί της πήγαν να κατακτήσουν τον κάστρο των Λάνιστερ, με τους ίδιους όμως να μην βρίσκονται εκεί, αφού είχαν κατευθυνθεί προς το κάστρο των Μαρτέλ, το οποίο και κατέκτησαν με σχετική ευκολία.

Χωρίς καράβια λοιπόν και με τις συμμάχους της να είναι είτε αιχμάλωτες, είτε νεκρές όπως συνέβη στην περίπτωση της βασίλισσας των Ρόδων (θα μας λείψουν πολύ οι ακαριαίες απαντήσεις της) Ολένα Ταϊρέλ, τί απομένει στην δρακομάνα να κάνει; Φτάνουν τρεις δράκοι για να κατακτήσουν μια ολόκληρη ήπειρο; Υπάρχει μήπως κάποιος άλλος τρόπος;

Η απάντηση ίσως έχει δοθεί εδώ και πολύ καιρό. Για την ακρίβεια 7 σεζόν πίσω.

Στην πρώτη σεζόν βλέπουμε την Σέρσεϊ να συνομιλεί με τον Βασιλιά Ρόμπερτ για τον γάμο της Νταινέρυς με τον Καλ Ντρόγκο και το κατά πόσο κινδυνεύουν από την Καλίσι και τους Ντοθράκι. Η Σέρσεϊ φαίνεται να είναι πεπεισμένη πως ακόμα και να περάσουν τη θάλασσα, κάτι που της φαίνεται αδιανόητο, δεν έχουν καμία ελπίδα απέναντι στον στρατό των 7 Βασιλείων. Ο Ρόμπερτ όμως, έχει άλλη άποψη και μάλλον μπορεί να φανταστεί και ποιός θα είναι ο τρόπος που οι βάρβαροι Ντοθράκι θα νικήσουν τους ιππότες του Γουέστερος.

Ρόμπερτ: Ξέρω ένα πράγμα. Αν το κορίτσι των Ταργκάρυεν πείσει τον καβαλάρη άντρα της και οι Ντοθράκι περάσουν τη Στενή Θάλασσα, δεν έχουμε καμία ελπίδα.

Σέρσεϊ: Οι Ντοθράκι δεν πλέουν. Ακόμα και τα μικρά παιδιά το ξέρουν αυτό. Δεν έχουν πειθαρχία, δεν έχουν πανοπλίες, δεν έχουν όπλα πολιορκίας.

Ρόμπερτ: Κάνεις ένα ωραίο κολπάκι. Κλείνεις λίγο τα χείλη και βγαίνει ξαφνικά η φωνή του πατέρα σου.

Σέρσεϊ: Κάνει λάθος ο πατέρας μου;

Ρόμπερτ: Ας πούμε ότι ο Βισέρυς Ταργκάρυεν έχει 40.000 Ντοθράκι να ουρλιάζουν από πίσω του. Εμείς κρυβόμαστε στα κάστρα μας. Μια σοφή κίνηση. Μόνο ένας χαζός θα τους αντιμετώπιζε σε ανοιχτό πεδίο. Μας αφήνουν στα κάστρα μας. Πάνε από χωριό σε χωριό, σκοτώνοντας όποιον δεν καταφέρει να κρυφτεί, αρπάζοντας τις σοδειές και τα ζώα μας, παίρνοντας για σκλάβους τους όλες  τις γυναίκες και τα παιδιά μας. Πόσο καιρό νομίζεις ότι θα στηρίζουν οι κάτοικοι του Γουέστερος τον δειλό βασιλιά τους που κρύβεται πίσω από τείχη. Πόσο καιρό θα πάρει στον λαό να δει ότι στο κάτω-κάτω ο Βισέρυς Ταργκάρυεν είναι ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου.

Σέρσεϊ: Και πάλι όμως είμαστε πολύ περισσότεροι.

Ρόμπερτ: Ποιό είναι μεγαλύτερο το 5 ή το 1;

Σέρσεϊ: Το 5.

Ρόμπερτ: Το 1. Ένας στρατός, ένας αληθινός στρατός, ενωμένος πίσω από έναν αρχηγό με αληθινό σκοπό. Εμάς ο σκοπός μας πέθανε με τον Τρελό Βασιλιά.

Ο Ντρόγκο δεν τα κατάφερε να φτάσει ποτέ στο Γουέστερος και ο Βισέρυς είναι νεκρός, η Καλίσι όμως έχει περισσότερους Ντοθράκι απ΄ όσους είχε ποτέ ο Καλ της. Η ίδια, βέβαια, έχει κάνει σαφές ότι δεν θέλει να κάνει στάχτες τα 7 Βασίλεια, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αφήσει ανεξέλεγκτους τους Ντοθράκι.  

Απ΄ όσα έχουμε δει στα τρέιλερ ο στρατός των Λάνιστερ  και οι Ντοθράκι θα έρθουν τελικά αντιμέτωποι και η Σέρσεϊ είναι όντως αμπαρωμένη και ασφαλής στο κάστρο της.

Αυτή είναι ίσως και η μάχη που θα γύρει την πλάστιγγα υπέρ της Νταινέρυς. Μην ξεχνάμε πως έχει και τρεις δράκους…