Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Τουρνάς θα ‘ναι πάντα το αθώο βλέμμα μας προς την ενηλικίωση

Πέντε τραγούδια που θα σου θυμίσουν πώς είναι να κάνεις αφιερώσεις χωρίς να το μετανιώσεις το επόμενο πρωί.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Μια μέρα σαν και αυτή, γεννήθηκε στην Τρίπολη, ο Κώστας Τουρνάς. Ο άνθρωπος που μέχρι και σήμερα, ανοίγεται στη ζωή και στην Τέχνη με παιδική αθωότητα, από πέντε χρονών ξεκίνησε να διαβάζει μουσική και να μαθαίνει φλάουτο, ενώ στα έντεκα ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας. Στα δεκαπέντε του, άρχισε να παίζει λατινοαμερικάνικα τραγούδια, σε μουσικά συγκροτήματα. Όταν ανακοίνωσε στον πατέρα του ότι θέλει να γίνει μουσικός, εκείνος του απάντησε πως τους μουσικούς τους θάβουν με έρανο. Ο Κώστας Τουρνάς τότε, απάντησε πως θα προσπαθήσει να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Πρώτο του τραγούδι, ήταν το «Άνθρωπε Αγάπα» τη δεκαετία του ’70, επηρεασμένος από την αντιπολεμική ταινία «Φράουλες και αίμα», ενώ ο πρώτος δίσκος λεγόταν «Άνθρωπε…», κάνοντας φανερό ότι στο επίκεντρο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, είναι η ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Κώστας Τουρνάς, που πιστεύει ότι όσο πιο αθώος είσαι τόσο πιο ανοικτός είναι ο δρόμος, θα κυκλοφορήσει μαζί με τους Poll δύο δίσκους που θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία και θα διαλυθούν μετά από λίγο. Ακολούθησαν τα «Απέραντα Χωράφια» και μια μουσική διαδρομή που κυριάρχησε η πίστη στον εαυτό του, παρά τα διάφορα σχόλια που άκουγε κατά καιρούς. Ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα να δηλώσει πως η κομμουνιστική σκέψη είναι πεντακάθαρη, αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας πάντα δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο ίδιος κατέβηκε υποψήφιος με τη ΝΔ, χωρίς να ενθουσιαστεί απ’ τη διαδικασία.

Ακολουθούν πέντε τραγούδια του, που θα κάνουν πάντα τη ζωή μας ένα πάρτυ γεμάτο πρώτα φιλιά και νοσταλγικά ξενύχτια.

Μην της το πεις

Κυρίες και Κύριοι

Ήλιε μου

Δεν μετανοιώνω

Όπου φυσάει ο άνεμος

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.