Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Η Little Simz είναι ασταμάτητη, με την κινηματογραφική της αφήγηση στο Sometimes I Might Be Introvert

Έναν δίσκο-προάγγελο της εισόδου της στο Hall of Fame.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=hxfGQ2AJHGk

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η Little Simz θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει headliner σε κάποιο φεστιβάλ. Αν οι δύο πρώτοι δίσκοι της κατάφεραν να «εγκριθούν» από τους μουσικοκριτικούς οι οποίοι άρχισαν δειλά να αφοσιώνονται σ’ εκείνη και το έργο της, τότε το τρίτο άλμπουμ της, Sometimes I Might Be Introvert, είναι ικανό να τους αναδείξει σε πιστούς φαν της. Το επιδραστικό, πλασμένο στη στρατόσφαιρα ‘Grey Area’ του 2019, άφησε το στίγμα του, δίνοντάς μας λίγα περιθώρια να αμφισβητήσουμε την αισθητή καλλιτεχνική ωρίμανση της καλλιτέχνιδας. Μετά όμως από μια «δολοφονική» κυκλοφορία σαν το Grey Area, πού βαδίζεις; Με το Sometimes I Might Be Introvert, η απάντηση φαίνεται να βρίσκεται στη διεύρυνση της φιλοδοξίας και της έμπνευσής της, με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί. Οι κινηματογραφικές στιγμές είναι διάχυτες στο άλμπουμ και η Simz πιο εξομολογητική από ποτέ. Κάθε ένα από τα 19 κομμάτια του δίσκου, τον διαμορφώνει σε μία εθιστική ακρόαση.

Όσο εντυπωσιακά ήχησε στ’ αυτιά μας ο ερχομός του πρώτου σινγκλ, “Introvert”, άλλο τόσο εντυπωσιακή διατηρεί τη θέση του ως εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ, με την αισθητική του music video του να «τρυπάει» το μυαλό του θεατή. Ξεκινώντας με την εκρηκτική αυτή διάθεση, η ακολουθία των χορδών που έπεται λίγο αργότερα, δίνει την εντύπωση μιας καλλιτέχνιδας που έχει πλήρη επίγνωση της δύναμης που διαθέτει. Οι γεμάτοι δυναμισμό στίχοι της «Είμαι μαύρη γυναίκα και είμαι περήφανη» ακούγονται λαμπρά και υπερήφανα καθώς περιηγούμαστε στο ποικιλόμορφο αυτό δημιούργημα.

Το “I Love You I Hate You” είναι ένα groove-loaded singalong, ενώ το “Little Q PT2” είναι ένα εφευρετικό κομμάτι, ισοδύναμο με μία κατάθεση ψυχής. Η ένταση του δίσκου συναντάται σε tracks όπως το “Speed” και το “Rollin Stone”. Η Simz ξέρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά πότε πρέπει να συγκρατηθεί, διατηρώντας αβίαστα μία ισορροπία μεταξύ της καταστροφικής κόλασης του ήχου της και των πιο πράων, ατμοσφαιρικών στιγμών του. Εάν υπάρχει δικαιοσύνη, η Litle Simz οφείλει να πρωταγωνιστήσει στα μουσικά πράγματα του 2022 και έχοντας για σύμμαχό της ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, να μπει στο Hall of Fame.

Highlights: Introvert, Woman ft. Cleo Sol, I Love You, I Hate You, Point and Kill, Rollin Stone, How Did You Get Here

Metascore: 88/100
Release Date: 3 Σεπτεμβρίου 2021
Label: Age 101

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.