Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Deaf Radio επιστρέφουν στο stage και μας εξηγούν γιατί δεν πρέπει να χάσουμε το live τους

Λίγο πριν βρεθούν στη σκηνή του Temple το Σάββατο 4/12, θυμούνται το τελευταίο τους sold out show και ανυπομονούν να παίξουν -επιτέλους- ζωντανά το τελευταίο τους single, Model Society.
Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη

Κάθε τους εμφάνιση, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν μια συναυλία εκσταστική. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που φεύγουμε ποδοπατημένοι, με κλειστό λαιμό και διάπλατα χαμόγελα από τα venues στα οποία τους απολαμβάνουμε. Με δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, τα οποία έχουν αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια τόσο από το κοινό, όσο κι από τον εγχώριο και ξένο Τύπο, οι Deaf Radio έχουν κάθε λόγο να γεμίζουν ασφυκτικά συναυλιακούς χώρους.

Το γκρουπ έχει συμπεριληφθεί ως “Track of the Week” στο θρυλικό Classic Rock Magazine και στα ραδιοκύματα του KEXP Seattle στις ΗΠΑ. Έχοντας εμφανιστεί σε πάνω από 40 ευρωπαϊκές πόλεις στις 2 περιοδείες τους (2017, 2018) και έχοντας παίξει πλάι σε μπάντες όπως οι Killers, The Kills, All Them Witches αλλά και οι “δικοί μας” 1000mods, VIC και Planet of Zeus, δικαιωματικά θεωρούνται ένα από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα που μπορεί να δει κανείς επί σκηνής. Άλλωστε, λίγο πριν την έλευση της πανδημίας, στο τελευταίο τους ως τώρα show στην Αθήνα, πραγματοποίησαν το μεγαλύτερό τους sold-out.

Αν και η εξελίξεις του Covid-19 οδήγησαν στην ακύρωση της προγραμματισμένης τους ευρωπαϊκής περιοδείας, τα παιδιά αξιοποίησαν τον «νεκρό» χρόνο κυκλοφορώντας το διαδικτυακό session Reworked, στο οποίο τέσσερα αγαπημένα κομμάτια μετουσιώθηκαν σε μία πολύ διαφορετική μορφή. Επίσης, συμμετείχαν στο μεγαλύτερο showcase της Ευρώπης, ESNS 2021, ενώ επιλέχθηκαν ως εκπρόσωποι της Ελλάδας στα HEMI Music Awards.

Λίγο πριν χτυπηθούμε μπροστά στη σκηνή του Temple, αυτό το Σάββατο 4/12, οι Deaf Radio μας δίνουν μερικούς πολύ καλούς λόγους για να το ξανα-κάνουμε.

Γιατί πάνε 2 χρόνια από εκείνο το sold out

«Το τελευταίο headline show μας στην Αθήνα, ήταν τον Δεκέμβρη του 2019, για την παρουσίαση του δεύτερου album μας, Modern Panic. Η συναυλία είχε γίνει στο ίδιο μέρος με αυτή του προσεχούς Σαββάτου, στο Temple Athens, το οποίο είχε γεμίσει ασφυκτικά και είχαμε βαλθεί να το κατεδαφίσουμε. Ευτυχώς, οριακά δεν τα κατάφεραμε.»

Το τελευταίο live των Deaf Radio στην Ελλάδα πριν το lockdown, στη Θεσσαλονίκη (2020), Φωτογραφία: Yiannis Papanastasopoulos

Για να ακούσουμε το Model Society…

«Εν μέσω πανδημίας, κυκλοφορήσαμε το νέο μας single με τίτλο Model Society, το οποίο θα περιλαμβάνεται στον τρίτο μας δίσκο. Αυτό που τράβηξε τα βλέμματα στο τραγούδι ήταν η χρησιμοποίηση πολλών ηλεκτρονικών στοιχείων και η διαφοροποίηση από το heavy rock στοιχείο που μας χαρακτηρίζει. Σίγουρα το πώς θα παρουσιάσουμε ζωντανά αυτή τη νέα εκδοχή, είναι ένας λόγος για να βρεθείτε στο live.»

https://www.youtube.com/watch?v=LY_BOtzw-R8

…Αλλά και να απολαύσουμε προηγούμενα κομμάτια τους

«Το Σάββατο θα χτυπηθούμε στο πιτ, τραγουδώντας κομμάτια όπως το Backseats, Death Club, Dance Like A Reptile και θα λικνιστούμε με τα πιο down-tempo Animals και Anytime.»

https://www.youtube.com/watch?v=VsS–JduCIM

Για τους εξαιρετικούς Pale Oaks

«Πρόκειται για μία από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες της Αθηναϊκής σκηνής και θα είναι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της βραδιάς. Αυτοπροσδιορίζονται ως heavy pop σχήμα και κομμάτια τους όπως τα Muddy Waters και Circles τους έχουν κάνει να ξεχωρίσουν. Αξίζει να έρθεις από την αρχή του show για να τους δεις.»

https://www.youtube.com/watch?v=rKkGkdZTkiE

Γιατί… Όμικρον 🙁

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η updated έκδοση 3.0 της COVID-19 δεν έχει ακόμα γίνει διαθέσιμη στη χώρα μας. Κρίνοντας όμως από τα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια και τα όσα ακούγονται από τους ειδικούς, μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι οι ζωντανές συναυλίες θα παραμείνουν ανεπηρέαστες; Δυστυχώς υπάρχει και πάλι η πιθανότητα να είναι από τα τελευταία live για κάποιον καιρό…

Bonus: Συναυλίες και Εμβολιασμός

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα για τη συμμετοχή σε συναυλίες απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται ευλαβικά. Σαφώς αυτό δεν εκμηδενίζει την πιθανότητα μετάδοσης της COVID-19, αλλά τη μειώνει σημαντικά, καθιστώντας τη συναυλία μία ασφαλή δραστηριότητα.

Deaf Radio live at Temple Athens, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
Περισσότερες πληροφορίες για το event, εδώ
Για εισιτήρια, εδώ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.