Το Game of Thrones δεν έχει καταφέρει να είναι η πιο πετυχημένη σειρά στον κόσμο απλά και μόνο επειδή έχει δράκους και ζόμπι αλλά επειδή έχει φτιάξει έναν ολόκληρο σύμπαν. Πόλεις με δικά τους ήθη και έθιμα, άνθρωποι όλων των χρωμάτων, διαφορετικές πεποιθήσεις και γλώσσες.

Μια από τις φυλές που έχει ξεχωρίσει περισσότερο από τον κόσμο που έπλασε ο Τζωρτζ Ρ.Ρ Μάρτιν είναι αυτή των Ντοθράκι. Ατρόμητοι πολεμιστές, εξαιρετικοί καβαλάρηδες και εντελώς διαφορετικοί από όλους τους άλλους λαούς του GoT. Είναι νομάδες και σπάνια μένουν στην πρωτεύουσά τους.

Ο πρώτος Ντοθράκι που γνωρίσαμε ήταν ο φοβερός Καλ Ντρόγκο, ο σπουδαιότερος Καλ όλων, εκείνος που δεν είχε χάσει καμία μάχη.

Όταν ο Ντρόγκο παντρεύτηκε την Νταινέρυς Ταργκάρυεν, δεν ήξερε και δεν έμαθε ποτέ την κοινή γλώσσα, αλλά ούτε και εκείνη μπορούσε να μιλήσει Ντοθράκι.

Πώς όμως μιλάνε οι Ντοθράκι; Πώς φτιάχτηκε αυτή η γλώσσα;

Ο Ντέιβιντ Πίτερσον δημιουργός της γλώσσας των Ντοθράκι, πέρασε δυο μήνες διαβάζοντας τα βιβλία του Μάρτιν προσπαθώντας να μάθει πως ζει αυτή η φυλή νομάδων και ποιές είναι οι συνήθειές τους. Τελικά δημιούργησε μια γλώσσα που αποτελείται από σχεδόν 2000 λέξεις και έχει κανονικά λεξιλόγιο, γραμματική και συντακτικό. Αν θέλει κάποιος δεν έχει παρά να την μελετήσει και να την προσθέσει στο βιογραφικό του.

Creating the Dothraki language

Game of Thrones' language creator on the invention of the Dothraki language.

Posted by Mashable – Entertainment on Donnerstag, 24. August 2017

Learn to speak Dothraki

6 Dothraki phrases from Game of Thrones you can learn right now.

Posted by Mashable – Entertainment on Dienstag, 22. August 2017