Υψώνοντας την σημαία της electro pop με άφθονα synths και τα απαραίτητα φαλτσέτο φωνητικά στα ρεφρέν, οι Glass Rebel στο νέο τους 7” που μόλις κυκλοφόρησε και το κομμάτι “Cancer” ξορκίζουν μία σειρά από προσωπικά σχετικά δυσάρεστα βιώματα. Και γυρνώντας το 7ιντσο στην δεύτερη πλευρά, τους απολαμβάνετε με την Etten στο “Flaw In Love”. Ευκαιρία να τους απολαύσετε να απαντάνε με μια φωνή σε ένα Sonica Trip που περιλαμβάνει από Χατζιδάκι μέχρι Slayer. 

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Stranglers – Midnight summer dream. Ήταν από τα χρήματα της πρώτης μου καλοκαιρινής δουλειάς.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Cave Children – Quasiland.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Μάλλον είναι παραπάνω από 3 οι power metal δίσκοι που έχω.

Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Manos Hadjidakis – Gioconda’s Smile, Fleetwood Mac – Rumours, Aphrodite’s Child – 666.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Rush-Rush in Rio και το Orchid των Opeth.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Massive Attack στη Μπρατισλάβα το 2010.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Ian Dury, drugs: Ian Dury, rock n roll: Ian Dury.

https://www.youtube.com/watch?v=eOEQiwQlo68

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Δύο depon και Spiritual Beggars αρκούν.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Μάλλον διακοπές στην Ελλάδα θα έχει έρθει.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Pink Floyd.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Από πότε δεν συνδυάζονται αυτά τα δυο;

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Orbital – The Box [Part 1] και καπάκια Slayer – Payback.

Τί μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Η μόνη παρατήρηση που έχω δεχτεί ήταν πέρσι από την από κάτω (σκουπιές στο ταβάνι) επειδή έπαιζα κάτι ηλεκτρονικά (!) τύμπανα σπίτι. Φαντάσου να μην χρησιμοποιούσα και τα ακουστικά δηλαδή.

Φωτογραφία: Βίκυ Αντωνοπούλου

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Βιετνάμ.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Lennon.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι, ο J. Μarr θα διαφωνούσε.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Glass Rebel: Facebook / Bandcamp