Ο Blend Mishkin έχει περάσει τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του πίσω από κονσόλες και πικάπ και ως παραγωγός έχει δουλέψει με πολλά και καθόλου ευκαταφρόνητα ονόματα όπως αυτά των Screetchie Dan, Jamalski και Carlton Livingstone μεταξύ άλλων. Το 2006 μαζί με τον Jeff Gonzales ξεκίνησα το ρόστερ της Cast-A-Blast όπου και λειτούργησε μέχρι και το 2012. Το 2015 οι δρόμοι του συναντήθηκαν με τους Roots Evolution, ως studio band τότε για τις ανάγκες της ηχογράφησης του δίσκου Survival Of The Fittest, ενώ ένα χρόνο αργότερα ηχογράφησαν και το In Real Life. Στο μεταξύ, έχουν περιοδεύσει το εκρηκτικό μουσικό mix τους που δένει reggae, dub και hip hop στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη (μαζί τους και ο Jeff Gonzales ή αλλιώς BnC) και ενώ ετοιμάζονται για μία σειρά εμφανίσεων σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ο Blend Mishkin απαντά σε μερικά αναπάντεχα ερωτήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=uwk2jzMT1sw

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο πρώτος που αγόρασα, θυμάμαι όμως ότι ο πρώτος δίσκος που μου είχαν φέρει δώρο σε κάποια γενέθλια γύρω στα 14-15 ήταν της Whitney Houston.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Ένας της Etta James, για να τον κάνω εγώ δώρο αυτή τη φορά.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν ντρέπομαι για κανέναν δίσκο, πόσω μάλλον γι’ αυτούς που δεν έχω ακόμα.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Θυμάμαι μόνο όσους έχω δανειστεί εγώ και ποτέ δεν επέστρεψα και ελπίζω να μην τους θυμούνται οι δανειστές.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Ο Tricky στο Ρόδον το 1996.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Το ομότιτλο του Ian Dury.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Προτιμώ να το ξεπεράσω χωρίς μουσική.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Ζει ΑΚΟΜΑ ο Iggy Pop;

Blend Mishkin

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Δεν ήμουν ποτέ μεγάλος φαν κανενός από τους δυο, δεν ξέρω και αν μπορούν να συγκριθούν ώστε να διαλέξω.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Ζω μια πολύ κανονική ζωή παίζοντας μουσική, δεν πιστεύω πως το ένα αναιρεί το άλλο.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιό τραγούδι ακούγεται;  Αν είμαι στο σπίτι της ταινίας, με την συγκεκριμένη δισκοθήκη, προτιμώ να δω ειδήσεις.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Εγώ είμαι αυτός που κάνει παρατήρηση στον γείτονά μου.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Το ’77 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer ακούγεται καλό, αλλά μάλλον στην Ύδρα με τον Leonard θα περνάγαμε καλύτερα.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Εγώ θα λείπω οπότε δεν με νοιάζει.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Dennis Brown.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Δεν νομίζω.

https://www.youtube.com/watch?v=c84smcFv0Tc

Ο Blend Mishkin και οι Roots Evolution θα εμφανιστούν στο Stage στη Λάρισα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στο Υπόγειο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, θα κάνουν ένα ειδικό session με τους Magic Tuts Sound την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου στο Red Sea Reaggae House στην Αθήνα, ενώ το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν για τους London Afrobeat Collective στο Gagarin