CITY COLLEGE

Όταν φθάνει η στιγμή της επιλογής ενός Κολεγίου, οι επιλογές είναι πολλές. Από τις βασικότερες όμως παραμέτρους είναι η αναγνωρισιμότητα που προσφέρεται μέσω των διεθνών συνεργασιών καθώς και οι παροχές που παρέχονται στους σπουδαστές του. Αυτά τα κριτήρια τα πληροί το City Unity College με οκτώ διαφορετικά τμήματα σπουδών, ειδικές παροχές όπως οι φοιτητικές εστίες στην οδό Αβραμιώτου και συνεργασίες με το City University of Seattle, το Cardiff Metropolitan University, το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και το Liverpool John Moores University. Ο διευθυντής του ΙΙΕΚ City Unity, Σταύρος Προμπονάς μίλησε στην Popaganda για τις παροχές του Κολεγίου καθώς και ποιες ειδικότητες έχουν προοπτική για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

 

IEK_POSTER_DIOIKISHS

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος City Unity έχει μία μακρά ιστορία στο χώρο της εκπαίδευσης. To City Unity College ιδρύθηκε το 1999 ως παράρτημα του City University of Seattle και από το 2010 λειτουργεί ως αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΚΕΜΕ). Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος City Unity με βάση τη μακρά εμπειρία του στον χώρο της εκπαίδευσης, δραστηριοποιείται και με άλλες δομές δημιουργώντας το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών καθώς και το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το ΙΙΕΚ City Unity είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βάσει του υπ’ αριθμόν 2038 Φύλλου της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), 22 Αυγούστου 2013 και με αριθμό αδείας 110764 /ΙΑ.

Ποια είναι η κύρια κατεύθυνση των σπουδών; Το IIEK του City Unity δεν έχει μια μόνο κατεύθυνση. Διαθέτει πολλά προγράμματα σπουδών που έχουν ως αναφορά  στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Έτσι μπορούμε να υλοποιούμε  σύγχρονα προγράμματα όπως οι Εφαρμοσμένες Τέχνες και η Πληροφορική που δίνουν την δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης στους σπουδαστές μας.  Ωστόσο κύριο έργο του ΙΕΚ μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών  αυξάνοντας τα προσόντα των καταρτιζομένων, με απώτερο σκοπό την ένταξη όλων των σπουδαστών μας στην αγορά εργασίας. Το ΙΙΕΚ City Unity προσφέρει σπουδές σε επαγγέλματα που οδηγούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, σε τομείς της οικονομίας που γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη. Οι καταρτιζόμενοι έχουν ένα πρόγραμμα που αποτελείται υποχρεωτικά από θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα. Έτσι αποκτούν μια πιο σφαιρική εικόνα της αγοράς κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, η αξιολόγηση των καταρτιζομένων γίνεται τόσο με τη διενέργεια εξετάσεων προόδου, εργασίες, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με τη διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.

IEK_POSTER_PAIDAGOGIKA

Ποια επαγγέλματα και κατά προέκταση τομείς έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική οικονομία; Αναφέρετε μας κάποιους τομείς. Το City Unity IIEK περιλαμβάνουν τους τομείς των Τουριστικών Επαγγελμάτων, Αισθητικής και Ομορφιάς, Υγείας και Πρόνοιας, Παιδαγωγικά, Μηχανολογίας, Διοίκησης & Οικονομίας, Πληροφορικής, Διατροφής και Διαιτολογίας, Καλλιτεχνικών Σπουδών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Ποιες ειδικότητες έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση; Αυτό ποικίλει ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τα ενδιαφέροντα. Θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε κάποιο πιο δημοφιλές από κάποιο άλλο, παρόλο που σε γενικές γραμμές, ο Τουρισμός, η Μαγειρική Τέχνη, η Αισθητική, η Πληροφορική και τα Λογιστικά είναι πάντα ψηλά στη προτίμηση των νέων. Πιο συγκεκριμένα, τα παρακάτω αντικείμενα σπουδών είναι πολύ διαδεδομένα και πράγματι συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους σπουδαστές, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer – Developer / Video Games), Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων και Μουσική – Τραγούδι.

Πώς επιλέγετε τις ειδικότητες, και κατ’ επέκταση τα προγράμματα που θα υλοποιήσετε; Εξετάζετε τις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς; Η επιλογή των ειδικοτήτων που προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στου καταρτιζόμενους βασίζεται σε μια σειρά παραγόντων όπως η ζήτηση του επαγγέλματος, τα επαγγελματικά δικαιώματα, η προοπτική του επαγγέλματος, αμοιβή κλπΈτσι προσπαθούμε να παρέχουν στους καταρτιζόμενους αρχική επαγγελματική κατάρτιση, να τους εξασφαλίζουν τα κατάλληλα προσόντα (ανάλογα με την επιλεγόμενη ειδικότητα) μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις αντίστοιχες με την ειδικότητα τους δεξιότητες, να διευκολύνουν την επαγγελματική τους ένταξή στην κοινωνία και να εξασφαλίζουν την προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Ποιες και τι είδους «διασυνδέσεις» έχετε  με την αγορά; Δηλαδή πόσο διευκολύνετε τους σπουδαστές σας ώστε να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά εργασίας; Το City Unity IIEK έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο που αποτελείτε από μικρές μεσαίες και μεγάλων επιχειρήσεις με γνώμονα να προσφέρει στους σπουδαστές του, τη δυνατότητα να δικτυωθούν με πετυχημένους επαγγελματίες και  κορυφαίες επιχειρήσεις για την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η δικτύωσή αυτή γίνεται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης & Επιτυχίας του City Unity IIEK και έχει ως στόχο την πληρέστερη συμβουλευτική των σπουδαστών και αποφοίτων μας, για την μεγαλύτερη και την άμεση ένταξή στην αγορά εργασίας δημιουργώντας συνθήκες καριέρας. Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης & Επιτυχίας εφαρμόζει όλες εκείνες τις στρατηγικές για την άμεση δικτύωση στην αγορά εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο  διοργανώνει «Ημέρες Καριέρας» όπου για πρώτη φορά οι σπουδαστές και οι απόφοιτοί μας έρχονται σε επαφή με τα τμήματα των «Human Resource» των εταιριών για την άμεση προώθησή τους σε επιχειρήσεις που και οι ίδιοι επιθυμούν να εργαστούν. Επίσης, το  City Unity ΙΙΕΚ  σε συνεργασία με τον όμιλο City Unity έχει προχωρήσει στη δημιουργία «κοιτίδων» μέσα σε ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα όπου δίνει την δυνατότητα στους αποφοίτους για άμεση έναρξη επιτηδεύματος παρέχοντας τους νομική, λογιστική και διοικητική υποστήριξη. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε  σε κάθε σπουδαστή, σπουδάστρια και απόφοιτό μας, στο Κέντρο  Επαγγελματικής Αποκατάστασης & Επιτυχίας είναι: Συνεργασία για την ένταξή του σε ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων με επίκεντρο την επαγγελματική του προοπτική, και για την επαγγελματική του αποκατάσταση με θεματικές ενότητες όπως είναι: συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης εργασίας, χρήσιμες συμβουλές για σταδιοδρομία, ατομικές συναντήσεις για ψυχολογική υποστήριξη και προετοιμασία interview, τεστ επαγγελματικών αξιών σε συνεργασία με Έλληνες ψυχολόγους και σύμβουλους σταδιοδρομίας κ.α. H από κοινού συνεργασία μας για την προώθηση βιογραφικού σημειώματος σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εταιρίες, παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας, κέντρα αισθητικής και ομορφιάς, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, εστιατόρια, επισιτιστικές μονάδες, καταστήματα καλλυντικών, ινστιτούτα αισθητικής, ινστιτούτα αδυνατίσματος, κατασκηνώσεις, νηπιαγωγεία, σχολεία, κλινικές, νοσοκομεία κ.λ.π.

Δίνονται υποτροφίες ή άλλες διευκολύνσεις στους νέους σπουδαστές; Το  Ιδιωτικό ΙΕΚ City Unity μέλος του εκπαιδευτικού Ομίλου City Unity έχοντας ως δομικό συστατικό της φιλοσοφίας και της κουλτούρας του, τον άνθρωπο, κατανοεί με αυξημένη ευαισθησία τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελληνική κοινωνία  – Ελληνική οικογένεια και παρέχει  τη δυνατότητα για ιδιαίτερα οικονομικές σπουδές μέσω των «Επιταγών Εκπαίδευσης» για κατάρτιση στο City Unity IIEK. Παράλληλα το  Ιδιωτικό ΙΕΚ City Unity παρέχει στους σπουδαστές και αποφοίτους του μια σειρά από επιμέρους εκπαιδευτικές ευκαιρίες όπως: Πρωτοπόρες και καινοτόμες προσφορές για το σύνολο των σπουδαστών και αποφοίτων μας προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν την εκπτωτική κάρτα City Unity IIEK καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (για Συναυλίες, Θέατρο, Είδη Ρουχισμού, Καλλυντικά, Τρόφιμα κ.α. ). Παράλληλα, επιβραβεύουμε τον πιο συνεπή σπουδαστή για την παρουσία και τις επιδόσεις στα μαθήματά του με ένα Laptop τελευταίας τεχνολογίας. Επίσης, το City Unity IIEK είναι το μοναδικό ΙΙΕΚ που έχει δικές του Σπουδαστικές Εστίες (CityU Accommodation Hall). Πραγματοποιούμε συνεχή επιμορφωτικά και ψυχαγωγικά ταξίδια και περιηγήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παρέχουμε τη δυνατότητα σε οργανωμένες δομές στους σπουδαστές και τους γονείς τους, προαιρετικά   να  συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις και σε προγράμματα εθελοντικής δράσης.Ενώ οι σπουδαστές και οι απόφοιτοί μας μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά και με χαμηλό κόστος  σε Club Διδασκαλίας σύγχρονων και ευρωπαϊκών παραδοσιακών χορών, σε μαθήματα αυτοάμυνας (πολεμικών τεχνών), σε group Υοga και Ρεϊκι. Από το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 λειτουργεί Summer School (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) με την παροχή μαθημάτων θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Kάθε σπουδαστής έχει ελεύθερη (δωρεάν) πρόσβαση στο ιδιόκτητο Γυμναστήριο που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές και τους απόφοιτούς του να παρακολουθούν διάφορα προγράμματα εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης.

IEK_POSTER_AISTHITIKH

Εσείς προσωπικά, ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσατε για να πείσετε έναν νέο άνθρωπο να έρθει στο City Unity ΙΙΕΚ ; Όλα ξεκινούν από τον  σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς επιμένουμε στην αξιολόγηση του παιδιού πριν την εγγραφή του σε κάποια ειδικότητα. Η εταιρική φιλοσοφία του  ΙΙΕΚ City Unity και φυσικά όλων των στελεχών μας είναι ανθρώπινη αλλά και δυναμική και με απτά αποτελέσματα. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας είναι οι καταρτιζόμενοι σε εκπαιδευτικό, κοινωνικό, επαγγελματικό & προσωπικό επίπεδο. Σκοπός μας είναι η εκπαιδευτική δράση να είναι προσαρμοσμένη στις αυστηρές και απαιτητικές ανάγκες της αγοράς, αλλά και στα σύγχρονα παγκόσμια δεδομένα εκπαίδευσης. Γι’ αυτό δημιουργούμε ευέλικτα προγράμματα επικεντρωμένα και προσαρμοσμένα  στις ατομικές ανάγκες του καθενός. Το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό είναι πάντοτε στη διάθεση των καταρτιζομένων, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, της επαγγελματικής τους αποκατάστασης αλλά και της εξέλιξής τους παρεμβαίνοντας συμβουλευτικά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επαγγελματική εξέλιξη αλλά και δίνοντας λύσεις στα προβλήματά τους.
Η εκπαιδευτική διαδικασία διέπεται από ποιότητα και παρέχεται με υψηλά κριτήρια.   Σε αυτό  συμβάλλει ο σύγχρονος εργαστηριακός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται. Όλα τα εργαστήρια του ΙΙΕΚ βρίσκονται σε επαγγελματικές μονάδες με σκοπό την καλύτερη δυνατή προσομοίωση του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Επίσης, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες καταξιωμένοι στους χώρους εργασίας τους προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος στην εκπαιδευτική κατάρτιση των σπουδαστών μας που εγγυάται την επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι προϋποθέσεις αυτές διασφαλίζουν την απόλυτη επιτυχία  ΟΛΩΝ των καταρτιζομένων μας σε κάθε είδους εξετάσεις.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας ενδιαφέρει να καλλιεργήσετε στους σπουδαστές; Στόχος μας είναι να αναπτύσσουμε την κριτική σκέψη και την μεγιστοποίηση των ικανοτήτων  των καταρτιζομένων μας. Εγγυόμαστε την ουσιαστική  πρακτική άσκηση όλων των καταρτιζομένων μας και δεσμευόμαστε για την άσκησή τους στις κορυφαίες επιχειρήσεις του αντίστοιχου τομέα κατάρτισης. Δικτυωνόμαστε με τις κορυφαίες επιχειρήσεις και εταιρίες του χώρου και καταβάλλουμε προσπάθειες να τοποθετήσουμε κάθε καταρτιζόμενο στην κατάλληλη θέση -επιχείρηση για άσκηση και εργασία. Επιδιώκουμε πάντοτε την ποιοτική κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων και την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών και αποφοίτων μας. Η αποστολή του City Unity ΙΙΕΚ είναι να παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλής ποιότητας και ακαδημαϊκής πληρότητας άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας εστιάζοντας σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνικές ομάδες και έχοντας πάντοτε ως πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των σπουδαστών. Στόχος των προγραμμάτων του City Unity ΙΙΕΚ είναι η πλήρης επαγγελματική  ανέλιξη και σταδιοδρομία των καταρτιζομένων. Το City Unity ΙΙΕΚ μεριμνά για τη διαρκή κατάρτιση, εκπαίδευση και επιμόρφωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

City Unity, Καρύτση 1 και Κολοκοτρώνη (κεντρικό), Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3249020, www.cityu.gr