Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaTIMELINE

Τι είπαν οι Ουκρανοί στη χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη στις 18:00 και πάλι στην πλατεία Συντάγματος.
Φωτογραφίες: Βασίλης Ντανιάς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. To κάλεσμα ήταν για τις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος. Η βροχή απλώς καθυστέρησε λίγο την προσέλευση του κόσμου. Γύρω στις 15:00 η πλατεία ήταν γεμάτη γαλαζοκίτρινες σημαίες. Ουκρανοί και Ουκρανές που ζουν στην Ελλάδα αγκαλιάζονταν και ρωτούσαν ο ένας για τους συγγενείς του άλλου. Ήταν ανήσυχοι, συγκινημένοι και πολύ θυμωμένοι. Εμείς προσπαθούσαμε απλά να καταλάβουμε πώς μπορεί να νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι, που ναι μεν βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, αλλά καρδιοχτυπούν για τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και κατά του Πούτιν και το σύνθημα που κυριαρχούσε είναι: «Δόξα στην Ουκρανία, δόξα στους ήρωες».

Ένα  κορίτσι πήρε τον λόγο και η φωνή του έσπαγε από συγκίνηση: «Είμαι 18 χρονών. Ο πατέρας μου είναι Ρώσος και η μητέρα μου Ουκρανή. Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Έχουν σκοτωθεί παιδιά, ποιος θα φέρει πίσω αυτά τα παιδιά;».

Ένας Ουκρανός φώναξε πως θέλει ο 7 μηνών γιος του να γνωρίσει μια ελεύθερη Ουκρανία. Μια γυναίκα από τη Λευκορωσία ανέβηκε συγκινημένη στο βήμα: «Δεν είμαστε με τον Λουκασένκο». Ένας  Έλληνας που έχει παντρευτεί Ουκρανή μίλησε για τους συγγενείς της γυναίκας του που μάχονται στο Κίεβο και έκλεισε λέγοντας: «Φίλοι Ουκρανοί, εμείς οι Έλληνες σας ευχαριστούμε».

Μια γυναίκα διάβασε ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας. Όλες οι πρεσβείες έχουν ζητήσει την ουκρανική σημαία και γίνονται ενέργειες για να την έχουν μέχρι αύριο.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον πιο συγκινητικό επίλογο: Ουκρανοί και Ουκρανές αγκαλιασμένοι έψαλαν τον εθνικό τους ύμνο. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη στις 18:00 και πάλι στην πλατεία Συντάγματος.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.