Το Bar Engage 2019 επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, με ακόμη πιο διευρυμένους ορίζοντες, ξεπερνώντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Eίναι μια πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση που ξεκίνησε το 2016 από μια ιδέα των Αλέξανδρου Σακελλάρη και Αλέξη Πατσιούρα, ιδιοκτητών του Kubrick – Pure Social Club, του λαρισαϊκού bar που πρωταγωνιστεί στην ελληνική σκηνή του cocktail, του Στέφανου Δραγανιδάκη και του Άρη Μακρή, μέχρι πρότινος bar manager στο παρισινό Le Syndicat. Από τις 29 Απριλίου  ως τις 4 Μαΐου η Λάρισα συμμετέχει σε μία  από τις μεγαλύτερες γιορτές του cocktail και του καλού ποτού στην Ελλάδα. Στην τέταρτη χρονιά του, το Bar Engage 2019 εδραιώνεται ως θεσμός και επεκτείνεται πατώντας γερά στο αρχικό του όραμα. Με άξονα πάντα τη φιλοξενία, την εξωστρέφεια, τη δημιουργία δεσμών και την ανταλλαγή απόψεων, το Bar Engage συνεχίζει να πρωτοπορεί συνδέοντας τις διεθνείς τάσεις του bartending με τον τοπικό γαστρονομικό, ιστορικό και τουριστικό πλούτο.

Φέτος, στο Bar Engage θα συμμετάσχουν μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες – παγκοσμίως – προσωπικότητες του bartending, εκπροσωπώντας 10 από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Για αυτό έχουν προσκληθεί bartenders, influencers και opinion leaders από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με συναδέλφους τους αλλά και με το κοινό, μέσα από Pop Up bars, και special events. 

Η φετινή διοργάνωση βασίζεται σε 5 άξονες. “5 ημέρες – 5 εμπειρίες: Οι άνθρωποι – Η γεύση – Ο τόπος – Η ιστορία – Η φιλοξενία”. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι καλεσµένοι από το εξωτερικό θα περιηγηθούν σε σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται: από τη Γαλλία: Juliette Larrouy (Le Syndicat, Παρίσι), Ben Tyler (Mezcaleria, Παρίσι), Thibault Méquignon (Danico, Παρίσι) και Hyacinthe Lescoët (Cambridge Public House, Παρίσι), από τη Γερμανία: Philipp Feiner (Schumann’s, Μόναχο) και Steven Sünderhauf (Buck & Breck, Βερολίνο), από τις ΗΠΑ: Nico de Soto (Mace, Νέα Υόρκη) , από την Ισπανία: Borja Triñanes Dieste (Angelita, Μαδρίτη) και Borja Goicoechea (Paradiso, Βαρκελώνη), από την Ιταλία: Fabio Cavagna (1930, Μιλάνο), από την Κύπρο: Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού (Lost + Found Drinkery, Λευκωσία), από το Λίβανο: Omar Itani (Central Station, Βηρυτός), από τη Μεγάλη Βρετανία: Sara Moudoulaud Lecoyer (Artesian, Λονδίνο) και Max Collins Wolff (Swift, Λονδίνο), από τη Νορβηγία: Aleksandrs Sadovskis (Himkok, Όσλο), από την Ολλανδία: Airto Cramer (Tales and Spirits, Άμστερνταμ), από την Πορτογαλία: Constanca Raposo Cordeiro (Toca da Raposa, Λισαβόνα), από τη Ρωσία: Artem Peruk (El Copitas, Αγία Πετρούπολη) και από την Τουρκία: Osman Fethi Baycan (Alexandra Cocktail Bar, Κωνσταντινούπολη).

Στο Bar Engage 2019 θα συμμετάσχουν από την Αθήνα: The Bank Job, Bartesera, The Clumsies, Drunk Sinatra, Kuko’s, Mr. Peacock, Odori, Old Dog, Upupa Epops. Από τη Θεσσαλονίκη: Γορίλας, Casablanca, Cin Cin, Ολύμπιον, Tribeca. Από τα Τρίκαλα: BitterSweet, Ρετούς. Από την Καρδίτσα: Charlot. Από το Βόλο: Grappa. Από τα Ιωάννινα: Blue Gin, Spitaki. Από το Ηράκλειο: Garden, Χαλαβρο. Από την Πάτρα: Abbey. Από την Καλαμάτα: Platea. Bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα από τα The Alley, Bamboo, Barley, Bollocks, Coquet, Dante’s, Floyd, Gossip, Κιού, Κλίμαξ, Kubrick, Las Ramblas, Lobster, Monkey & Donkey, Πόρτεγο, Pablo, People, Sherlock, Suite 33, Ten Doors, Wisedog, Φρούριο.

Facebook: BarEngage

Instagram: bar.engage.gr

Web: www.bar-engage.gr