Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

To Sweet Spot σερβίρει γλύκα και χαρά σε μορφή cupcakes

Η Ζωή και η Μαρία Βιδάλη μας υποδέχτηκαν στο πολύχρωμο, ζαχαρένιο σύμπαν τους και μας κέρασαν gourmet cupcakes και σπιτικό παγωτό.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σαμαρτζή / FOSPHOTOS
38DSC_0034sw

Κάποιος, κάποτε είχε πει ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να κρατάμε τις δικές μας μυστικές δικλείδες χαράς, πράγματα συνήθως απλά που μπορούν να εγγυηθούν ένα στιγμιαίο χαμόγελο ακόμη και στην πιο δύσκολη μέρα. Όταν η Ζωή Βιδάλη σπούδαζε Ιστορία στη Νέα Υόρκη, δεν φανταζόταν ακόμα ότι η αγάπη της για τα cupcakes θα την πήγαινε τόσο μακριά. Κι όμως, γύρισε στην Ελλάδα και μαζί με τη μητέρα της δημιούργησαν το κουκλίστικο Sweet Spot, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το δικό σου αγαπημένο σημείο για refill χαράς και γλύκας.

 

38DSC_0204sw

Το φούξια, το λευκό και το πουά εναλλάσσονται στους τοίχους του μικροσκοπικού μαγαζιού στην οδό Κασσαβέτη της Κηφισιάς, ενώ τα cupcakes και οι υπόλοιπες γλυκές λιχουδιές είναι γεωμετρικά τοποθετημένες πίσω από γυάλινες προθήκες. Η Ζωή και η μητέρα της, Μαρία Βιδάλη μας υποδέχονται χαμογελαστές και μας κερνούν ένα εποχικό cupcake με κανέλα, κομμάτια μήλου και βελούδινο cream cheese.  Πράγματι, δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη cupcakes όπου το κέικ είναι στεγνό και σχετικά ξερό -εδώ είναι απόλυτα ζουμερό και μαλακό και δένει απόλυτα γευστικά με το topping του. «Τα cupcakes μας είναι gourmet, δεν είναι απλά cupcakes» τονίζει χαμογελώντας η Ζωή ενώ μας αποκαλύπτει ένα από τα highlights που είναι το red velvet cupcake, μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με βελούδινη σοκολάτα κακάο (που του δίνει ένα παιχνιδιάρικο κόκκινο χρώμα), και δροσερή κρέμα τυρί. Υπάρχουν διάφορες γεύσεις και μεγέθη για τα cupcakes, αφού το γλυκό είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ενώ παράλληλα πειραματίζονται διαρκώς με νέους συνδυασμούς υλικών και εποχικές εκπλήξεις.

38DSC_0065sw
38DSC_0324sw
38DSC_0054sw

Μητέρα και κόρη, Μαρία και Ζωή Βιδάλη.

Μητέρα και κόρη, Μαρία και Ζωή Βιδάλη.

«Μας άρεσε πάντα να μαγειρεύουμε, είμασταν midnight bakers με την τρίτη κόρη της οικογένειας και προσκαλούσαμε φίλους για να δοκιμάσουν τα γλυκά και να τα βαθμολογήσουν. Η Ζωή είναι απίστευτα γλυκατζού, έκανε και μαθήματα διακόσμησης γλυκών όταν αποφασίσαμε να το κάνουμε επαγγελματικά. Το 2010 άνοιξε το πρώτο Sweet Spot στο εργαστήριό μας στη Νέα Φιλοθέη, αργότερα άνοιξε στο Χαλάνδρι και πιο πρόσφατα στην Κηφισιά», εξηγεί ο ιθύνων νους και μητέρα της Ζωής, Μαρία Βιδάλη. Η ίδια, ζωγράφος και καλλιτέχνης έχει συνδυάσει την τεχνογνωσία της με την εντυπωσιακή διακόσμηση των γλυκών, με έμφαση στις τούρτες.

38DSC_0213sw

Μας δείχνουν λαχταριστές layered τούρτες σε κάθε πιθανό σχήμα και χρώμα, όπως σκυλάκι, πιάτο με σούσι, καρχαρίας, ουράνιο τόξο κτλ και μας εξηγούν ότι η διακόσμηση φτιάχνεται με πάστα ζάχαρης και δέχονται custom παραγγελίες για γενέθλια, γάμους, βαφτίσια και οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Σειρά έχουν τα cake pops, ζουμερά τρουφάκια σε στικς βουτηγμένα δύο φορές στη σοκολάτα, σε διάφορους συνδυασμούς όπως cake φράουλα με σοκολάτα γάλακτος και cake σοκολάτα με λευκή σοκολάτα και καρύδα και και τα μπισκότα με χρωματιστή διακόσμηση κάθε είδους – την προσοχή μας τραβούν κάποια σε σχήμα Halloween.  

38DSC_0053sw
38DSC_0202sw

Το ζαχαρένιο τουρ συνεχίζεται με τα «ποτηράκια», δηλαδή γλυκά σε μίνι αλλά χορταστική ποσότητα, όπως cheesecake κλασικό καιμε oreo, σοκολάτα και lemon tarte με φρέσκο βούτυρο δικής τους παραγωγής, μπισκότο και μους λεμόνι. Ακολουθούν τα σοκολατάκια και οι τρούφες σε ψαγμένους γευστικούς συνδυασμούς όπως λευκή σοκολάτα με μέλι και λεβάντα, κροκάν, σοκολάτα με κονιάκ και εποχιακά fall spices, τα marshmallow στικς και οι πλάκες σοκολάτας με διάφορα toppings. «Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς ονομάστηκαν cupcakes, είτε επειδή είναι τόσο μικρά που χωρούν σε μια κούπα, είτε επειδή το φλιτζάνι (cup) χρησιμοποιείται σαν μέτρηση των υλικών με τα οποία φτιάχνονται», μας λέει η Ζωή και μας εξομολογείται ότι η τελευταία της αδυναμία είναι η αλατισμένη καραμέλα. Πράγματι, η εν λόγω γεύση εμφανίζεται σε πολλές εκδοχές στα γλυκά του μαγαζιού με αποκορύφωμα το παγωτό, το οποίο είναι σχετικά new entry στο μενού. «Τα παγωτά μας είναι χειροποίητα από φρέσκο γάλα και φτιάχνουμε οι ίδιοι και τα χωνάκια. Είναι εύκολα στην προετοιμασία και αυτό μας δίνει περιθώριο για περισσότερους πειραματισμούς», τονίζει η Ζωή ενώ προσπαθούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε γιαούρτι με καραμελωμένο σύκο, πικάντικη σοκολάτα με πιπέρι και καραμελωμένα καρύδια, μουστοκούλουρο και σορμπέ πεπόνι.

38DSC_0156sw

Η βιτρίνα του μαγαζιού δεν στερείται πειραματισμού και έμπνευσης. Είναι διακοσμημένη με ονειροπαγίδες στα χρώματα του πορτοκαλί και του ροζ που τις πλαισιώνουν γυάλινα βαζάκια με άσπρες μαρέγκες και γλυκά βότσαλα. Είναι και αυτά κατασκευές της Ζωής, η οποία μας λέει ότι η διακόσμηση αλλάζει κάθε τόσο ανάλογα με την εποχή. Για το τέλος, μας έχουν επιφυλάξει μια έκπληξη. Εκτός από τα γλυκά, το Sweet Spot έχει και κάποια bonus μυστικά: έχει μικρά μπουκαλάκια με τσίπουρο δικής τους παραγωγής με κανέλλα, μύρτιλλο και πορτοκάλι και homemade τσάι με τίτλο Love Potion με τριαντάφυλλο, κανέλλα, ροζ πιπέρι και αρωματικά βότανα.

38DSC_0278sw
38DSC_0018sw
38DSC_0061sw
38DSC_0284sw
38DSC_0242sw

«Το γλυκό είναι μια απόλαυση που μοιράζεσαι», μας λέει η Ζωή αποχαιρετώντας μας και μας προσκαλεί σε κάποιο Χριστουγεννιάτικο event όπου, όπως συνηθίζουν, θα μοιράζουν τσάι, τσίπουρο και ζεστή σοκολάτα. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις κάτι γλυκό, μπες στο Sweet Spot και χαμογέλα.   

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.