Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Η τάξη του 2016: τα νέα μας ινδάλματα

Highlights από τους ψάρακες του πρωταθλήματος που ξεκινά
Paixtaras

 Μαρουάν-Μανουέλ Ντα Κόστα (Καταγωγή: Μαρόκο/Πορτογαλία, Ηλικία: 29, Ομάδα: Ολυμπιακός)

Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της φετινής Σουπερλίγκ, κυρίως λόγω της πολυσχιδούς του υπόστασης. Γεννημένος στη Γαλλία, από πατέρα Πορτογάλο και μητέρα Μαροκινή, έχει ήδη αγωνιστεί σε 7 διαφορετικά πρωταθλήματα, όλα τους από πολύ ως λίγο καλύτερα από το ελληνικό (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ρωσία, Τουρκία). Επίσης έγραψε αρκετές συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, ενώ πια φορά τα κοκκινοπράσινα με το αστεράκι του Μαρόκου. Γενικά δεν έχει βρει ησυχία, αν την έψαξε ποτέ, ο επιβλητικός (1.92) αυτός σέντερ μπακ με το ατίθασο προφίλ μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Τα τελευταία χρόνια πάντως δείχνει να συγκρατεί περισσότερο τα νεύρα του, όπως δείχνει και το όχι πολύ μακρινό στιγμιότυπο από φιλικό αγώνα του Μαρόκου με την Ανγκόλα (Μάιος 2014).  

http://youtu.be/ldDn-HWEtag

Γενς Βέμερ (Καταγωγή: Γερμανία, Ηλικία:30, Ομάδα: Παναθηναϊκός)

Οι φίλοι του τριφυλλιού έχουν ήδη λοκάρει τον Γερμανό δεξιό μπακ ύστερα από 3 μάλλον μέτριες ευρωπαϊκές εμφανίσεις, ενώ  τον καιρό της προετοιμασίας είχαν γεννηθεί  μεγαλύτερες προσδοκίες για λύση στο χρόνιο πρόβλημα της συγκεκριμένης θέσης. Το επιχείρημα που κρατά ακόμα συσπειρωμένους τους υπερασπιστές του Βέμερ είναι ότι «τα ίδια λέγατε και για τον Μινχ, και κατάπιατε τη γλώσσα σας μετά!» Με τη διαφορά βέβαια ότι ο Μινχ είχε γράψει κάμποσες συμμετοχές σε Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ κ.ά. προτού έρθει προς τα δω, αντίθετα ο συμπαθής –και κάπως ιδιαίτερος σαν φάτσα, μαλλί κ.λπ. – Γενς πέρασε τα καλύτερα χρόνια του στην πτωχή πλην τίμια Πάντερμπορν.

http://youtu.be/AbpYVPvsWAo

Ντάνι Μπεχαράνο (Καταγωγή: Βολιβία, Ηλικία: 21, Ομάδα: Παναιτωλικός)

Ο ξάδερφός του, Ντιέγκο, τα πήγε μια χαρά πέρσι ως δεξί μπακ στο Αγρίνιο, και φέτος ο Ντάνι, «οχτάρι» αυτός, αποφάσισε να αφήσει την Οριέντε Πετρολέρο από τη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας για να βρει την τύχη του στη Δυτική Ρούμελη. Υπάρχει κι άλλος ένας Μπεχαράνο, ο Μάρβιν, αριστερός μπακ, αδερφός του Ντιέγκο και πρωτοξάδερφος του Ντάνι, συμπαίκτης τους στην Οριέντε και επίσης με συμμετοχές στην Εθνική Βολιβίας όπως οι άλλοι δυο. Μαζί με τον Ντάνι βρέθηκαν μάλιστα στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα, όπου η La Verde δεν τα πήγε άσχημα για τα μέτρα της. Ωστόσο ο Μάρβιν προτίμησε να μεταγραφεί στην Ουατσιπάτο της Χιλής. Στις τελευταίες κλήσεις της εθνικής δεν κλήθηκε ο Ντάνι, ενώ ξανακλήθηκε μετά από καιρό ο Ντιέγκο.  Ξεκάθαρα πιο γκόμενος απ’ όλους  το παίζει ο Ντάνι:

http://youtu.be/uasNqSbDuEw

Σάββας Μουδούρογλου (Καταγωγή: Ελλάδα, Ηλικία: 22, Ομάδα: Πανθρακικός)

Εξαίρεση, λόγω σχετικής απαγόρευσης, ο Πανθρακικός στις απευθείας μεταγραφές από το εξωτερικό, γι’ αυτό και ευκαιρία για μια αναφορά σε Έλληνα ρούκι της κατηγορίας. Επιθετικός από τους καλούς της περσινής Γ’ Εθνικής, ο Σάββας Μουδούρογλου (9 γκολ με τα χρώματα της Δόξας Δράμας),  απόκτησε μάλιστα –λόγω χρώματος του τριχωτού- το προσωνύμιο «Σκόουλς της Δράμας».  

http://youtu.be/4jWc7zm__fU

Καρίμ Ανσαριφάρντ (Καταγωγή: Ιράν, Ηλικία: 25, Ομάδα:  Πανιώνιος)

Παίκτη από το Ιράν στην Ελλάδα θυμάμαι μόνο τον Μανσουριάν που είχε έρθει πριν καμιά 20αριά χρόνια στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα. Είναι έτσι κι αλλιώς έκπληξη η μεταγραφή του Ανσαριφάρντ στον Πανιώνιο, που είχε αρκετό καιρό να φέρει μουντιαλικό παίκτη, ίσως από την εποχή του Ρεκόμπα. Ο Καρίμ βέβαια δεν είναι Αλβάρο, ωστόσο έχει πολύ αξιόλογο βιογραφικό με πολλά γκολ σε τοπ ομάδες της χώρας του, που δεν τη λες κι άσχετη με το άθλημα, κι ακόμα κοντά στις 50 διεθνείς συμμετοχές , ενώ έκανε πέρσι κι ένα πέρασμα από την Οσασούνα στην ισπανική Σεγούντα. Στο Ιράν διατηρεί στάτους σταρ, όπως φαίνεται κι από ένα στιγμιότυπο σε εκπομπή αυτοκινήτου, που αξίζει να χαζευτεί.

http://youtu.be/LdhqeI7WYLA

Ρόμπιν Όλσεν (Καταγωγή: Σουηδία, Ηλικία: 25, Ομάδα: ΠΑΟΚ)

Να δούμε κι έναν τερματοφύλακα, και μάλιστα ιδιαίτερα συζητημένο, καθώς παρά το πέναλτι-γκάφα στη ρεβάνς της Σλοβακίας απέναντι στη Σπάρτακ Τρνάβα, ο Σουηδός κίπερ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο βροντερό ξεκίνημα της εποχής  ΆρνεσενΤούντορ στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας κερδίσει με το σπαθί του φανέλα βασικού στην πιο πετυχημένη χρονιά των τελευταίων 30 χρόνων για τη Μάλμε, ο σχεδόν δίμετρος Όλσεν αναζητά την επιτυχία στο επόμενο βήμα, και ίσως η καταγωγή του να τον βοηθήσει ώστε να αντέξει στην παραδοσιακά μεγάλη πίεση που εξυπακούεται με την ιδιότητα «τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ».  Ταυτόχρονα κυνηγάει, με καλές πια πιθανότητες, να κερδίσει την κούρσα της διαδοχής  του αιώνιου Ίσακσον κάτω από τα δοκάρια της περίεργης κίτρινης/μπλε εθνικής.

http://youtu.be/7rv12o92UIs

Δημήτρης Φερφελής (Καταγωγή: Γερμανία/Ελλάδα, Ηλικία: 22, Ομάδα: ΠΑΣ Γιάννινα)

Εδώ και χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα υφίσταται περιορισμό στις μεταγραφές, παρόλα αυτά κάνει τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του, ουσιαστικά εφάμιλλες με τα δοξασμένα 70s, όμως και πάλι χωρίς το βασικό αντίκρισμα, την ευρωπαϊκή έξοδο.  Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και φέτος, με μόνη προσθήκη από το εξωτερικό τον γεννημένο στη Γερμανία αυτόν φορ, με πατέρα από την Καστοριά και μητέρα από την Οστράβα της Τσεχίας. Υψηλόσωμος (1.92), ο Φερφελής έκανε θραύση με πολλά γκολ στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης, δοκιμάστηκε χωρίς επιτυχία σε Πανιώνιο και Ξάνθη, πέρασε από την 4η κατηγορία Γερμανίας (Κόμπλεντζ) και πέρσι κατέληξε στην κυπελλούχο Ολλανδίας Τσβόλε, με την οποία έγραψε και 5 συμμετοχές στο μεγάλο πρωτάθλημα της χώρας, συν μια σημαντική συνεισφορά σ’ έναν προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην Καμπούρ.  

http://youtu.be/6a2UlDJP6RA

Γεβγέν Σέλιν (Καταγωγή: Ουκρανία, Ηλικία: 27, Ομάδα: Πλατανιάς)

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Λεβεντογέννας στη φετινή Σουπερλίγκ μάς έχει συνηθίσει να φέρνει  παίκτες με εξωτική καταγωγή (π.χ. Μαρτινίκα, Τσαντ, Μαλάουι κ.ά.), ωστόσο φέτος έκανε και μια πιο ανοίκεια επιλογή, πείθοντας έναν αρκετές φορές διεθνή Ουκρανό σέντερ μπακ να κατηφορίσει στον ευρωπαϊκό Νότο. Με θητεία σε σημαντικές ουκρανικές ομάδες (Ντινάμο Κιέβου, Μέταλιστ Χάρκοβο, Βόρσκλα Πολτάβα), ο Σέλιν ήρθε δανεικός από τη Ντινάμο, και λογικά θα έχει καπαρωμένη θέση στην εντεκάδα. Στην εθνική της χώρας του έκανε μαγικό ντεμπούτο το 2011 στο Κίεβο, καθώς σκόραρε το πρώτο γκολ στη νικηφόρα (3-0) φιλική κόντρα με τη Βουλγαρία.

http://youtu.be/K_bh8HOcIuU 

1 2
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.