Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τα Όσκαρ τέλειωσαν, οι καλύτερες και χειρότερες στιγμές τους όμως είναι εδώ

Ο περίεργος Neil Patrick Harris, οι αξέχαστες μουσικές ερμηνείες και οι συγκινητικοί λόγοι είναι κάποια από τα στιγμιότυπα που μόλις καταχωρήθηκαν στην οσκαρική ιστορία.
neil-patrick-harris-nph-oscars-2015-opening-song-billboard-650

Η αυλαία έπεσε, η τετράωρη τελετή έφτασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα για τον θείο Όσκαρ να αποσυρθεί ανανεώνοντας το ραντεβού του για του χρόνου. Η 87η τελετή σίγουρα δεν είχε καμία φοβερή ανατροπή. Ο Inaritu με το Birdman του σάρωσε, όπως επίσης και το Grand Budapest Hotel. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές και εντός και εκτός του Dolby Theater δε σημειώθηκε κανένα ευτράπελο που να γραφτεί στην οσκαρική ιστορία. Φυσικά όμως μία τελετή που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου κάτω από μια στέγη, και τα βραβεύει κιόλας, ενδείκνυται για αξέχαστες στιγμές. Ας τις δούμε προσεκτικά:

Ο παρουσιαστής

http://youtu.be/h48wcCnP9A8

Ο Neil Patrick Harris αν και παρουσίαζε για πρώτη φορά τα Όσκαρ, έχει αποδείξει πως ο ρόλος αυτός του πάει και ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με τις μουσικές του ικανότητες. Έχοντας παρουσιάσει τα Tony Awards με περίσσια επιτυχία, η επιλογή του να ανοίξει τη βραδιά μουσικά συγκεντρώνοντας την ιστορία των βραβείων με την βοήθεια της Anna Kedrick και του Jack Black ήταν σωστή και μάλλον η καλύτερή του στιγμή. 

Οι άβολες στιγμές του

rs_1024x759-150222185031-1024-neil-patrick-harris-academy-awards-underwear.jw.22215


Δυστυχώς τα αστεία του ήταν «λίγα» σε σχέση με αυτό που περιμέναμε και αρκετά είχαν το χειρότερο δυνατό timing. Για παράδειγμα, λίγο μετά την παραλαβή του βραβείου από την Julianne Moore και τον συγκινητικό της λόγο για το Αλτσχάιμερ, ο Harris συνέχισε ακάθεκτος με το προηγούμενο αστείο του, κάτι που μάλλον έδειξε έλλειψη αυτοσχεδιασμού και αφουγκρασμού της στιγμής.

Η Lady Gaga

http://youtu.be/NLH57pFhAkY

Σίγουρα μιλάμε για κινηματογραφικά βραβεία και η προσοχή μας θα έπρεπε να ήταν στραμμένη στους μεγάλους νικητές της βραδιάς. Όμως ποιος μπορεί να ξεχάσει την ερμηνεία της Lady Gaga, ένα φόρο τιμής στη Μελωδία της Ευτυχίας, στην οποία αποδεικνύει περίτρανα το ταλέντο της και την στιγμή που η Julie Andrews την ανταμώνει και την αγκαλιάζει επί σκηνής; 

Στις αξέχαστες στιγμές συγκαταλέγεται σίγουρα η ερμηνεία των Common και John Legend του οσκαρικού Glory από την ταινία Selma. Μαζί τους, η χορωδία αναπαρέστησε παράλληλα την πορεία στην Σέλμα. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι –σχεδόν αυθόρμητα- για να χειροκροτήσουν ενώ τα δάκρυα στα μάτια τους την «κατοχυρώνουν» ως τη δυνατότερη στιγμή των βραβείων.

Λίγο μετά την ερμηνεία τους, ο Common και o John Legend παρέλαβαν το Όσκαρ για το καλύτερο τραγούδι όπου ο πρώτος συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της Selma, «πρόσφατα εγώ κι ο John παίξαμε το “Glory” πάνω στην ίδια γέφυρα όπου διέσχισε ο Dr. King πριν 50 χρόνια. Το πνεύμα αυτής της γέφυρας ξεπερνά έθνος, θρησκεία, σεξουαλική προτίμηση, κοινωνική θέση, ενώνει ένα παιδί από το νότιο τμήμα του Chicago μέχρι τη Γαλλία και το Hong Kong».

Οι καλύτεροι λόγοι

http://youtu.be/kN1SaF5LNGs

Έχοντας μόλις βραβευτεί για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο στο The Imitation Game, ο Graham Moore αποκάλυψε πως στα 16 του προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί ένιωθε αλλόκοτος, διαφορετικός. «Μείνετε αλλόκοτοι, μείνετε διαφορετικοί και μετά όταν έρθει η σειρά σας και βρεθείτε σε αυτή εδώ τη θέση, μεταδώστε το ίδιο μήνυμα».

http://youtu.be/29GIiTP4-WY

Έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου για το Whiplash, ο J.K. Simmons φρόντισε να θυμίσει σε όλους στην αίθουσα τι πραγματικά έχει σημασία «Αν είστε τυχεροί και έχετε έναν από τους δύο γονείς σας στη ζωή, τηλεφωνήστε τους. Μην τους στείλετε μήνυμα, ούτε e-mail. Πάρτε τους τηλέφωνο, πείτε τους πως τους αγαπάτε και ευχαριστήστε τους. Ακούστε τους για όσο θέλουν εκείνοι να σας μιλήσουν. Ευχαριστώ, ευχαριστώ μαμά και μπαμπά» 

Η Julianne Moore αποκήρυξε με το δικό της τρόπο τα βραβεία, τονίζοντας πως δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποια «την καλύτερη ηθοποιό». Αυτή όμως που απογείωσε το γυναικείο αίσθημα ήταν η Patricia Arquette, νικήτρια του Β’ Γυναικείου για την ερμηνεία της στο Boyhood. Μετά τις λοιπές ευχαριστίες, η Arquette απαίτησε ίσα δικαιώματα μεταξύ γυναικών και ανδρών. «Για κάθε γυναίκα που γέννησε, κάθε φορολογούμενο πολίτη αυτής της χώρας, έχουμε παλέψει για τα ίσα δικαιώματα. Είναι η στιγμή μας να έχουμε ισότητα στους μισθούς μια για πάντα και ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε προκαλώντας στη Meryl Streep και την Jennifer Lopez την παρακάτω αντίδραση. 

meryl streep- jlo

Ο Paweł Pawlikowski είναι αντιρρησίας

Δεχόμενος το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για την Ida, το γνωστό τραγουδάκι, «συντόμευε» ακούγεται χωρίς όμως να τον πτοεί και συνέχισε για ένα ολόκληρο λεπτό.

Τι συμβαίνει στον John Travolta;

http://youtu.be/J4DbVIm5oXE

Πρώτα αιφνιδιάζει την Scarlett Johansson στο κόκκινο χαλί, φιλώντας την στο μάγουλο. Αυτό δεν του έφτασε και με το που ανέβηκε στην σκηνή στο πλευρό της Idina Menzel -της οποίας το όνομα πέρυσι είχε προφέρει τελείως λάθος- για να παραδώσουν το βραβείο καλύτερου τραγουδιού ξεκίνησε να της χαϊδεύει επίμονα το πρόσωπο.

Τα Lego ήταν παντού (και πήραν την εκδίκησή τους)

http://youtu.be/mwjUm8Lz7Y4

Δεν προτάθηκαν για Όσκαρ κινουμένου σχεδίου προς έκπληξη πολλών. Το «Everything is Awesome» όμως ήταν υποψήφιο για καλύτερο τραγούδι. Η εμφάνιση των τρομερών Lonely Island στην σκηνή μαζί με τις Tegan and Sara ξέφυγε από τα formalities των Όσκαρ και χάρισε στην Oprah ένα αγαλματίδιο, από Lego φυσικά.

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.