Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Η Συμφωνία των Πρεσπών». Για όποιον ενδιαφέρεται να τη διαβάσει…

Ίσως είναι καλό να ξέρουμε για τι μιλάμε (ή διαφωνούμε) αυτές τις μέρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Έχει προκαλέσει σεισμικές πολιτικές εξελίξεις, όπως η διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η συμπίεση των μικρών κομμάτων. Έχει διαμορφώσει νέες πολιτικές συμμαχίες σε μια χρονιά εκλογών. Είναι μια καυτή πατάτα που καλούνται να διαχειριστούν οι δύο πολοι… της πόλωσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Εξ΄αιτίας της εδώ κι έναν χρόνο έχουν κατέβει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους, διαδηλώνοντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την αντίθεσή τους. Έχει παράξει βέβαια και εικόνες αλήστου μνήμης που δεν περιποιούν ακριβώς τιμή για τη χώρα μας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη στις 17/6 στο χωριό Ψαράδες από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ, παρουσία των Πρωθυπουργών τους. Αυτό που έχουμε κρατήσει όλοι είναι ότι προβλέπει την καθιέρωση egna omnes («για όλες τις χρήσεις») του ονόματος «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

Η Συμφωνία θα ψηφιστεί, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος της εβδομαδας από την ελληνική Βουλή. Πριν όμως προχωρήσουμε σε ένα νέο κεφάλαιο εθνικού διχασμού, καλό είναι να ξέρουμε για τι πράγμα συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Διαβάστε, λοιπόν, εδώ το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.