popaganda_katsoulis

Η κυβέρνηση (δεν) μας εξέπληξε. Ανέβαλε όλους τους αγώνες ομαδικών αθλημάτων λόγω της δολοφονίας του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, που υπέκυψε μετά από δύο εβδομάδες πάλης με τον θάνατο από βάναυσα χτυπήματα στο ματς με τον Ηρόδοτο. Πιο ωφέλιμο θα ήταν να δει τι συμβαίνει στην κοινωνία της Νέας Αλικαρνασσού, γιατί σαν να πολλαπλασιάστηκαν τα  «γαλατικά χωριά» με τις «κάνω ό,τι γουστάρω» νοοτροπίες στην ευρωπαϊκή κωμόπολη της Ελλάδας. «Μέσα» είναι οι κατηγορούμενοι, να δούμε τι θα δούμε και στο δικαστήριο μιας χώρας με 1 εκατομμύριο εκκρεμείς υποθέσεις. «Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού» της ίδιας χώρας όπου η βία στα γήπεδα «καμουφλάρεται» λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών (στον τελικό κυπέλλου του 2003 συναντάμε το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» παρουσία οπαδών αμφότερων). Οσο χαροπάλευε ο Κατσούλης, δεν… υπήρχε λόγος αναβολής; Μάλλον. Γι’ αυτό και έπαιξαν όλοι μπάλα το Σαββατοκύριακο.

Ο Δανεικός

ποπα καραμανος

ο φοιτητής Τάσος Καραμάνος

Ο Ατρόμητος αλλάζει κόουτς και παίζει με τον Ολυμπιακό. Πέρυσι του έβγαλε το λάδι σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Πρόπερσι του έκοψε το αήττητο πρωτάθλημα (Νικοπολίδης vs. Aναστόπουλου) με το 2-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η σχέση των ομάδων, όμως, άριστη. Και των προέδρων Σπανού – Μαρινάκη. Ο Παπάζογλου φορά τη φανέλα με το αστέρι, όντας δανεικός από τον πρωταθλητή. Ο Καραμάνος έχει αγοραστεί από τον Ολυμπιακό και παίζει επίσης ως δανεικός. Μια χαμένη ευκαιρία, δυο, τρίτη και φαρμακερή. 1-0 τελικό. Πρώτη ήττα του Ολυμπιακού, βράδυ Σαββάτου. Αξέχαστου για τον φοιτητή της Παντείου στη διοίκηση επιχειρήσεων, Τάσο Καραμάνο. Στα 24 του, τέταρτη σεζόν εφέτος στο Περιστέρι. Ανακάλυψη – από τον Αστέρα Μαγούλας – του μακροβιότερου τεχνικού διευθυντή ελληνικής ομάδας, Γιάννη Αγγελόπουλου. «Τέρμα η κουβέντα για τους δανεικούς, εντάξει;» κουνάει το δάχτυλο προς όλους ο Ολυμπιακός. Και ο Μίτσελ με τον Μαρινάκη προς τους παίκτες…

http://youtu.be/VmTPaS252eE

line-630

Ο Παικταράς

popa Razvan-Rat

Ραζβάν Ρατ(ς), άλλη κλάση

Δέκα χρόνια στο Ντόνετσκ. Πήγε νιος, στα 22 του, από την Ραπίντ Βουκουρεστίου, έφυγε στα 32 του, πέρυσι. Μισή χρονιά στη Ράγιο Βαγιεκάνο, μισή στη Γουέστ Χαμ. Δεν ταίριαξε. «Απάγκιο» τώρα στον ΠΑΟΚ. Με 96 συμμετοχές στην εθνική Ρουμανίας, έχει πάρει τη φανέλα του αριστερού μπακ σπίτι του. Με 7 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, διαδοχικές συμμετοχές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σαχτάρ, μπόλικα εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα, ο Ράζβαν Ρατ ήρθε χαλαρός. Για να απολαύσει τα τελευταία ποδοσφαιρικά χρόνια του. Όχι «τουρίστας». Χαλαρός. Αξίζει να τον δείτε. Για τον ποδοσφαιρικό νου του. Το αριστερό πόδι του. Τη σέντρα – «μάθημα» στους «2 μέσα – 1 στα πουλιά» έλληνες ακραίους μπακ. Εβαλε και δυο γκολάκια στο 4-0 επί του ΟΦΗ. Θα τον θυμάται ο Γκατούζο, θα τον θυμόμαστε και εμείς όταν φύγει από την Ελλάδα. Σπουδαίος. Γράφεται Rat, προφέρεται Ρατς. Μια υπογεγραμμένη στο «t», αλλάζει την προφορά στα ρουμάνικα. Εκείνος ήδη γνωρίζει ρωσικά, αγγλικά, διδάσκεται ελληνικά. Θα τα μάθει. Στο Ντόνετσκ έκανε «ιδιαίτερα» στα πορτογαλικά για να συνεννοείται με τους Βραζιλιάνους της Σαχτάρ!

http://youtu.be/K3FD4SxfP2o

line-630

Η Ομάδα

ποπα χαβιτο

ο Χαβίτο που επιστρέφει

Η Βέροια είναι δεύτερη. Τέσσερις νίκες, 12 βαθμοί. Ηττημένη μόνο από τον Ολυμπιακό. Αλλά έκανε και 20 μεταγραφές! Η Κέρκυρα από την Β΄ Εθνική; Εχει 10 πόντους. Οσους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Το ρόστερ της θυμίζει Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχει Λιθουανό, Πορτογάλο, Σέρβο, Σκοπιανό, Χιλιανό, Βόσνιο, Ισραηλινό, Γάλλο, δύο, Αργεντινούς, δυο Ισπανούς. Ο ένας εξ’ αυτών, ο Χαβίτο. Στα 31 του πια. «Χαζίτο» τον έλεγαν οι ΠΑΟΚτσήδες όταν έπαιζε στον Αρη, επειδή έχανε εύκολα γκολ. Πέντε ματς – τρία γκολ, φέτος. Από την Ακαδημία της Μπάρτσα, είχε περάσει και από τον Ολυμπιακό, αν θυμάστε. Τους έκανε γρήγορα όλους ομάδα ο 40άρης Μιχάλης Γρηγορίου, με θητεία σε Εθνικό, Δόξα και Πανσερραϊκό. Τόπο στα προπονητικά νιάτα βρεεεεε! 


Λεβαδειακός – Κέρκυρα 2-3 HL 5η αγωνιστική by greeksuperleague

line-630

Η Ντρίμπλα

Νικολάς Μαρτίνεζ. Κοντοπίθαρος. Αργεντινός. Στα 27 του, δεύτερη σεζόν στο Αγρίνιο, από τη Μούρθια. Την «τσιμπάει» με το αριστερό, τρέχει δυο αντιπάλους, την «χαϊδεύει» με το εξωτερικό, την πετάει μπροστά με το μυτάκι, τη δίνει δώρο στον Κολομβιανό Μορένο που σκοράρει με τακουνάκι (!) στο 23’… Οι μικροί εξωτικοί ήρωες της ελληνικής ποδοσφαιρικής επαρχίας που εφέτος έχει 13/18 ομάδες στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας με μόνο μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη!  


Εργοτέλης – Παναιτωλικός 1-1 HL 5η αγωνιστική by greeksuperleague

line-630

Ο «Είμαι Λίγος» ΚΑΙ Ο «Νο 1»

popa karnezis

καλά ξεκινάει η σεζόν για τον Ορέστη Καρνέζη

Εκεί στην ξενιτιά, ο Φάνης Γκέκας βάζει «duo» χωρίς προφυλακτικό σε τρία διαδοχικά ματς με την Ακχισάρ. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (6 γκολ) με την πρώτη της βαθμολογίας. Πετάει στο καναβάτσο και την Φενέρμπαχτε και δηλώνει ειρωνικά από το θρόνο του σουλτάνου: «Δεν είχα πρόταση από την Ελλάδα και φαίνεται πως είμαι λίγος για την χώρα, μεγάλος σε ηλικία, άσχετος, δεν βάζω γκολ». Περνά υπέροχα στη Σμύρνη, με τα γκολ του και τα πάμπολλα 900.000 δολάρια ετησίως, γιατί οι Τούρκοι έχουν και χρήμα και ποδοσφαιρικό κριτήριο. Ο Σαμαράς δεν έχει σκοράρει ακόμη στην Γουέστ Μπρομ. Ο Καπίνο και ο Μαυρίας σταθερά στον πάγκο της Μάιντς και της Σάντερλαντ. Ο Μανωλάς δεν βγαίνει από την ενδεκάδα της πρώτης Ρόμα που νίκησε 2-0 τη Βερόνα του Μόρα και του Ταχτσίδη. Ο Τοροσίδης είναι «μια μέσα –μία έξω», ο Χολέμπας θα βγάλει τη σεζόν ως αναπληρωματικός του ερωτιάρη Ασλεϊ Κόουλ. Ξεκινά φανταστική σεζόν για τον Ορέστη Καρνέζη στο Ούντινε, μετά από δυο σεζόν ως δανεικός στον πάγκο της Γρανάδα, από τις οποίες θα θυμάται το φάουλ του Μessi στο «γάμμα» και το περυσινό 1-0 επί της Μπαρτσελόνα. Χθες μαζί με τον Κονέ νίκησαν 4-2 την Πάρμα. Τρίτη η Ουντινέζε του αειθαλούς Ντι Νατάλε. «Εβγαλε» τέσσερα πολύ δύσκολα ο «Ορε». Όχι και το πέναλτι…