Η Alice στο δωμάτιο όπου ζει με την οικογένειά της στο μοτέλ 6, στο Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Υπάρχει κι αυτή η Αμερική, η αμερικάνικη Αμερική, που αναπνέει βαθιά μέσα από τα σκοτάδια του κήτους.

Είναι οι απόκληροι, οι αόρατοι άνθρωποι. Άνθρωποι που ζουν μια ζωή στην άκρη της ζωής, που ζουν από τύχη ή από συμπόνοια.

Χαμηλόμισθοι, άνεργοι, ναρκομανείς, αταξινόμητοι της κοινωνίας επιβιώνουν με επιδόματα, κοινωνικές πρόνοιες ή φιλανθρωπίες. Σε μια δύσκολη εποχή ζητούνται δύσκολες αποφάσεις. Καλούνται να ψηφίσουν κι αυτοί στις 3 του Νοέμβρη τον επόμενο Πρόεδρό τους. Ελάχιστοι από αυτούς θ’ ασχοληθούν να πάνε να ψηφίσουν. Αλήθεια είναι ότι δεν νοιάζονται πολύ για την Δημοκρατία τις εκλογές την δύναμη της ψήφου σε μια ελεύθερη χώρα. Είναι σκέψεις που απασχολούν περισσότερο τους χορτασμένους και ζεσταμένους αστούς Αμερικανούς.  Εν μέσω μιας πανδημίας που μεγεθύνει τα ήδη υπαρκτά προβλήματα επιβίωσης,  νιώθουν, ίσως περισσότερο από ποτέ, ξεχασμένοι από όλους. 

Η ιστορία αυτών των φωτογραφιών εξελίσσεται στο Ορλάντο, της πολιτείας της Φλόριντα. Τα μοτέλ κατά μήκος της εθνικής οδού 192 στην πολιτεία αυτή είναι σήμερα η αντανάκλαση της αμερικανικής οικονομικής κατάρρευσης.

Λόγω των υψηλών τιμών των ενοικίων στο Ορλάντο εξαιτίας της Disney World, του μεγάλου θεματικού πάρκου της Ντίσνεϊ, οι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα βρήκαν την λιγότερο ακριβή λύση της διαμονής σε μοτέλ, που βρίσκονται σπαρμένα στην εθνική οδό 192. Αλλά με αυξανόμενη την κοινωνική ανισότητα και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19, που προκάλεσε ραγδαία αύξηση στον αριθμό των ανέργων, αυτά τα μέρη έχουν γίνει μη κατοικήσιμα, με πολλούς από τους ενοίκους τους να παραμένουν παράνομα σε αυτά και με τους ιδιοκτήτες αυτών των χώρων να εγκαταλείπουν τα μοτέλ στην τύχη τους.

Η Kay και ο σκύλος της μέσα στο δωμάτιό της στο μοτέλ 6. Έφυγε από το Star Motel, αφού την βίασαν τρεις άνδρες, που είχαν καταλάβει παράνομα τον χώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Ο D1 μέσα στο δωμάτιό του στο μοτέλ Magic Castle. Το δωμάτιο κοστίζει 300 δολάρια την εβδομάδα, το οποίο πληρώνει με τη βοήθεια φιλανθρωπικών οργανώσεων. Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

H Pat κι άλλοι άστεγοι ένοικοι του μοτέλ Travelodge. Οι περισσότεροι έμεναν στο Star Motel, αλλά έφυγαν από εκεί, αφού ο ιδιοκτήτης του το εγκατέλειψε. Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Η πόρτα σε ένα δωμάτιο, στο οποίο διαμένουν άστεγοι στο μοτέλ Travelodge. Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Ένας από τους πρώην άστεγους ενοίκους του Star Motel, όπου πλήρωνε το δωμάτιο από φιλανθρωπίες. Το Star Motel όμως εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του λόγω της οικονομικής κρίσης και τώρα αυτός κοιμάται στο Μοτέλ 6. Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Άστεγοι σε έναν από τους διαδρόμους του Μοτέλ 6. Οι περισσότεροι από αυτούς πληρώνουν τα δωμάτιά τους μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων. Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Ρούχα και αντικείμενα πρώην ενοίκων του Star Motel, πεταμένα έξω από το μοτέλ, αφού αυτό καταλήφθηκε από τοξικομανείς. Κίσιμι, Ορλάντο, Φλόριντα, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Ο δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του πάρκου της Disney World, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Πορτρέτο που τραβήχτηκε με polaroid: Η Pat, Μοτέλ 6,
Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Πορτρέτο που τραβήχτηκε με polaroid: Οικογένεια Pike, Μοτέλ 6,
Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Η οικογένεια Pike μέσα στο δωμάτιο όπου ζουν στο μοτέλ 6, της εθνικής οδού 192 της Φλόριντα. Λόγω της πανδημίας του covid-19, η Disney World έθεσε τον πατέρα, Gerald Kelly, σε προσωρινή αναστολή εργασίας. Κίσιμι, Ορλάντο, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Ένα από τα παρανόμως κατειλημμένα δωμάτια στο Star Motel. Κίσιμι, Ορλάντο, Φλόριντα, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Το μοτέλ Magic Castle είναι ένα από τα πολλά μοτέλ που πωλούνται από τους ιδιοκτήτες τους και όπου όμως, πολλοί άστεγοι εξακολουθούν να τα κατοικούν, μην έχοντας κάπου αλλού να πάνε. Κίσιμι, Ορλάντο, Φλόριντα, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

Ο Ντόνι στρέφει το βλέμμα προς το αυτοκίνητό του, όπου ζει σήμερα. Νωρίτερα φέτος, έφυγε από το Star Motel, λόγω της κατάληψης του χώρου από τοξικομανείς. Εκεί ζούσε τα τελευταία 7 χρόνια. Ορλάντο, Φλόριντα, ΗΠΑ, 20 Οκτωβρίου 2020.

*Για όποιον αγαπάει τον ανεξάρτητο αμερικάνικο κινηματογράφο, προτείνεται η ταινία του Σον Μπέικερ: The Florida Project. (2017)