Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Οι 27 Πιο Καμένες Σελίδες του Ελληνικού Facebook

Από την Επιτροπή (μία είναι) μέχρι τους μελετητές του έργου του Βασιλείου Τερλέγκα και την Sailor Moonara, η Ελένη Τζαννάτου βούτηξε στα άδυτα και βγήκε ζωντανή. Eσείς όμως διαβάζετε με δική σας ευθύνη.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Είναι μια (πικρή) αλήθεια ότι περνάμε ένα μέρος (για άλλους μικρό, για κάποιους το μεγαλύτερο) της ημέρας μας στα social media. Στα οποία πέρα από όμορφα τοπία, νόστιμα πιάτα, τραγουδάκια και αποψάρες στάτους απόψεων, καταναλώνουμε πολύ χιούμορ. Ενίοτε δε παράγουμε κιόλας. Ή τουλάχιστον προσπαθούμε. Το αποτέλεσμα είναι ένας τεράστιος όγκος από memes που όταν μεγαλώσουν (ή πληθύνουν) γίνονται σελίδες που βάζουν σκοπό της διαδικτυακής ζωής τους να μας καίνε καθημερινά.

Κάποιος έπρεπε να κάνει τη βρώμικη δουλειά να τις μαζέψει σε μια λίστα…

Επιτροπή Σωτηρίας Χατζημεταλλάδων

Μέχρι πρότινος γνωστή ως Επιτροπή Σωτηρίας Χατζημεταλλάδων & Παρατηρητήριο Μουσικής Αμπαλοσύνης, η Επιτροπή έχει ως σκοπό να σώσει τους χατζημεταλλάδες από το κακό μέταλ. Τελικά καταλήγει να τα βάζει με όλους και με όλα στο μεταλλικό σύμπαν. Πλέον η «φάση» έχει μεταφερθεί στην ομάδα Καψιμι Επιτροπής Σωτηρίας όπου μπορείτε κι εσείς να γλεντήσετε τους «χατζήδες» με τα δικά σας memes. Θα μείνετε άσωστοι αλλά θα το διασκεδάσετε. 

*Τσεκάρετε ακόμη τις συγγενείς σελίδες Σύλλογος Φίλων Συγκροτημάτων Που Κατέστρεψαν Το Heavy Metal και Αιλλυνικό Στόνερ Υπερεκτιμημένο. 


Photoshopping Tsipras On Album Covers

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένα μικρό αριστούργημα. Όπως προδίδει το όνομα της σελίδας, εδώ θα βρείτε φωτοσοπαρισμένο (sic) το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα σε εξώφυλλα δίσκων.

Άλλη μια σελίδα σύγχυσης και γέλιου.


Σύλλογος Φίλων & Μελέτης Έργου Βασιλείου Τερλέγκα

Μια σελίδα-ωδή στον «γνωστό τροβαδούρο της καψούρας και του πόνου Βασίλειου (aka Billys, Άρχοντας) Τερλέγκα», όπως χαρακτηρίζεται στην περιγραφή, στην οποία θα βρείτε posts με κομμάτια από Anathema και Motorhead να συνοδεύονται από στίχους του Βασίλειου (αλλά και memes σαν το παραπάνω).


 

Ψύχραιμες Κριτικές 

Σελίδα που μοιράζει την ψύχραιμη ματιά της κυρίως για ταινίες και δευτερευόντως για σειρές. Εύστοχος κυνισμός και μόνο αλήθειες. Ψύχραιμα το λέμε. 


Stohastikos

Παραμένοντας σε κινηματογραφικό κλίμα, ο Stohastikos κάνει κριτικές ταινιών αυστηρά στα greeklish, αγαπημένη του βαθμολογία είναι το 0.5, δεν αφήνει λεπτομέρειες όπως η ακρίβεια να του χαλάσουν μια καλή κριτική  κι έχει πρόβλημα με τους κοντούς ανθρώπους αν κρίνουμε από το review στον Ιρλανδό…

*Για τους fans των δύο παραπάνω σελίδων υπάρχει και η σταθερή αξία που λέγεται The Ooze of Cinema


Ο Εντερπρενέρ

Ίσως η καλύτερη τρολ σελίδα του ελληνικού Facebook. Ο Εντερπρενέρ συνήθως ξυπνάει απηυδισμένος από την ζωή και γράφει παραληρηματικά στάτους για γκάτζετς, μίτινγκς, ντισράψιον τιπς και καφέδες Starbucks. Συχνά-πυκνά η Μαμά Εντερπρενέρ επεμβαίνει σε σχόλια, όταν δεν κάνει τα δικά της στάτους.


Η Ζωή Στο Γραφείο

Η σελίδα που λάτρεψαν όλοι όσοι κάνουν δουλειά γραφείου και κατά καιρούς έχουν μισήσει τους συναδέλφους, τα αφεντικά τους, τα μίτινγκς, τον μισθό τους, τα τάπερ που μυρίζουν στο γραφείο, την ζωή τους την ίδια. Εδώ και καιρό οι απηυδισμένοι εργαζόμενοι βγάζουν το άχτι τους στην ομάδα της Ζωής στο Γραφείο, γνωστή και ως Τμήμα Προσωπικού Δράματος.


Χαϊκού για τον Πόνο του Άλλου

Ό,τι σε πονά
σε αυτή τη σελίδα
σε ξαναπονά.


Όχι Άλλα Λογοπαίγνια

Markos Seferlis approves.


Καλές Απόψεις

Η σελίδα Captain Obvious του ελληνικού Facebook, αναπαράγει κλισέ. Kαλό είναι να τα θυμόμαστε που και που.


Φωτογραφίες από άτομα που βγάζουν φωτογραφία άλλα άτομα

Κάποιος είχε τόσο ελεύθερο χρόνο που ξαμολήθηκε (κυρίως) σε παραλίες ώστε να απαθανατίσει άτομα που φωτογραφίζουν άλλα άτομα. Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί αυτός που θα βγάζει φωτογραφίες με άτομα που βγάζουν φωτογραφίες  άτομα που βγάζουν φωτογραφία άλλα άτομα. 


Οντολογικές Πινακίδες

Οι πινακίδες που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας κρύβουν περισσότερα φιλοσοφικά ερωτήματα από όσα νομίζετε. Μετά από αυτή τη σελίδα το σίγουρο είναι ότι θα βλέπετε σχεδόν κάθε πινακίδα στον δρόμο με άλλο μάτι.


Κριτικές Από Το Skroutz Με Άκυρες Εικόνες

Όταν κάποιος παίρνει τις κριτικές από το Skroutz και βάζει από πίσω παντελώς άσχετες εικόνες, γεννιούνται έπη…


Στίχοι του Λέξαρου σε ράντομ φωτογραφίες

Σας είχαμε ταξιδέψει στη μαγική χώρα που λέγεται σχόλια κάτω από τραγούδια του ΛΕΞ στο YouTube. Καιρός να πάμε παρακάτω. Καιρός να απολαύσουμε τον αστικό ρεαλισμό των στίχων του σε άσχετες φωτογραφίες…


Ο Ντελιβεράς Ήταν Πολύ Ευγενικός

Το ηθικό δίδαγμα αυτής της σελίδας είναι ότι όσο ευγενικός και να είναι ο ντελιβεράς, οι πελάτες συνήθως είναι αδυσώπητοι στις κριτικές. Καλή ώρα ο Αντώνης που δεν θέλει την πίτσα του χυμένη. 


Zwdia oxi omws zwdia 

Για όσους δεν καλύπτονται από τις συμβατικές αστρολογικές προβλέψεις, τα ζώδια-όχι-όμως-ζώδια παρέχουν προβλέψεις που δεν στηρίζονται πραγματικά πουθενά. Δεν έχουμε τολμήσει να ρωτήσουμε σχετικά τον Γιώργο Σαλαμά.


Παρεάκια Καλύτερα Από Το Δικό Σου

Σελίδα που μαζεύει τις πιο ανέλπιστες “you can’t sit with us” παρέες. Γιατί το δικό σας παρεάκι μπορεί να είναι κουλ, αλλά ποτέ δεν θα γίνει ο-Δημήτρης-Κουτσούμπας-τα-λέει-με-την-Γιάννα-Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη-κάτω-από-την-εικόνα-του-Λένιν κουλ.


Για τους Λάτρεις της Στατιστικής

Με avatar έναν νεαρό Χρήστο Σωτηρακόπουλο (τον άνθρωπο δηλαδή που μας έμαθε να βγάζουμε τα πιο άκυρα συμπεράσματα μέσα από τα ποδοσφαιρικά στατιστικά) στο στούντιο της ΕΡΤ, η σελίδα αποτελεί την πιο sharp ανεξίθρησκη κριτική στο μεγάλο τσίρκο που λέγεται «επαγγελματικά σπορ στην Ελλάδα).


 

Ο Φασέος

Η σελίδα που «γλεντάει» τον φασεϊσμό σπιθαμή προς σπιθαμή. Μια στιγμή όμως: δεν είναι φασέικο να γλεντάμε τους φασέους;


Sailor Moonara

Για το τέλος, η μάλλον πιο καμένη σελίδα της λίστας. Με το Sailor Moonara θα ταυτιστούν κυρίως κορίτσια που γεννήθηκαν κάπου στα τέλη των 90s και στο Λύκειο περίμεναν πως και πως να σχολάσουν για να μπουν στο Tumblr.


Ειδική Μνεία:

Στον ινσταγκραμικό λογαριασμό intellectual_thighs aka Μπούτια και Διανόηση ή ακόμη πιο απλά, στα πιο λογοτεχνικά μπούτια του ελληνικού ίντερνετ.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Έχετε λίγο χρόνο να μιλήσουμε για τον Κύριο και Θεό μου, Ρέιμοντ Κάρβερ; Τον γνώρισα φέτος, λέιτ του δε πάρτι και έχω πάθει γεροντοέρωτα. Είναι η περίπτωση συγγραφέα που διαβάζεις περισσότερα απ’ αυτά που είναι γραμμένα, αυτό το ήσυχο που σε χτυπάει γιατί αισθάνεσαι, γνωρίζεις, ξέρεις ότι συμβαίνει και κάτι άλλο, όχι απαραίτητα πιο σημαντικό και η ιστορία τελειώνει χωρίς κορύφωση, θα σου πω τι είναι, είναι σαν να διαβάζεις κάπου τις σκέψεις που κάνεις για ανθρώπους που βλέπεις τυχαία στο τραμ/εστιατόριο/τράπεζα και παίζεις το παιχνίδι όπου προσπαθείς να φανταστείς τη ζωή τους. Στο πολύ καλύτερο. Η καλύτερη κριτική που διάβασα για εκείνον, στην περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε ΕΚΛΙΠΑΡΩ να τον ψάξετε, είναι αυτή που γράφτηκε από τη Washington Post. “Ο Κάρβερ είναι συγγραφέας συγκλονιστικής εντιμότητας και συμπόνιας. Απαλλαγμένος εντελώς από επιτήδευση και μελοδραματισμό, περιγράφει και αποκαλύπτει τον κόσμο όπως τον συλλαμβάνει το μάτι του . Με τέτοια καθαρότητα που σχεδόν σου ραγίζει την καρδιά”. #bibliophile #books #greekbookstagram #diavazo #vivlio #bookstagram #βιβλία #διαβαζω #instabook #instavivlio

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπούτια και Διανόηση (@intellectual_thighs) στις

ΥΓ. Θα ήθελα πολύ να ήξερα ποιοι βρίσκονται πίσω από όλες αυτές τις σελίδες.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.