IMG_20150909_210524

Γιατί είναι το πρώτο μετά από το 2009 παρά το γεγονός ότι είχαμε τρεις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις από τότε. 

Γιατί είναι  το πρώτο με… τόσους πολλούς πολιτικούς αρχηγούς: Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Λαφαζάνης, Κουτσούμπας, Θεοδωράκης, Γεννηματά, Καμμένος. Σημειώστε, ότι είναι το πρώτο που θ’ απουσιάζει και κάποιος. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. 

Δημοσιογράφοι έξω από την ΕΡΤ.

Δημοσιογράφοι έξω από την ΕΡΤ.

Γιατί επέστρεψε στο κτίριο της ΕΡΤ, ο Μάκης Γιομπαζολιάς. Οι παλιοί θα τον «νιώσουν» περισσότερο αυτό το λόγο βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί. 

http://youtu.be/Qosz7sL58fU

Γιατί ο  Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει ξεπεράσει τους «Πρωταγωνιστές» και απάντησε στο καλωσόρισμα του Πάνου Χαρίτου μ’ ένα «καλησπέρα, καλησπέρα». 

Γιατί αν ρωτήσεις τον Αλέξη Τσίπρα «τι ώρα είναι», θα σου απαντήσει σίγουρα «πρωτογενές πλεόνασμα».

Γιατί η διαδικασία, χωρίς ζωντανό διάλογο και συζήτηση μεταξύ των αρχηγών, παραμένει άνευρη και άψυχη παρά τα χρόνια που έχει να συμβεί. 

Γιατί ποτέ δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως ο κεντρώος, αστός, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλά σαν γνήσιος Κένταυρος; 

Γιατί ποτέ δεν θα καταλάβουμε επίσης τι διαφορετικό λένε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Και οι δύο μιλάνε με περίσσια αγάπη για τους εργαζόμενους, γιατί και οι δύο μιλάνε για εθνικό νόμισμα και γιατί έχουν κόμματα με τρία γράμματα και το τελευταίο είναι «Ε». 

Γιατί υπάρχει ο γνήσιος, Έλληνας δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς που δεν ρωτά αλλά τοποθετείται. 

Γιατί στην πρώτη απάντηση της, η Φώφη Γεννηματά, παρέδωσε το Χρυσό Βατόμουρο στον Αλέξη Τσίπρα. 

Γιατί ο Πάνος Καμμένος θεωρεί πως αν δεν μπορείς να πυροβολήσεις το κεφάλι σου καλύτερα να στοχεύεις τα πόδια σου. 

Γιατί για μια ακόμα φορά οι πολιτικού αρχηγοί έχουν έτοιμες απαντήσεις ανάλογα με τις ενότητες, σχεδόν δεν ακούνε τις ερωτήσεις και παπαγαλίζουν αυτά που έχουν αποστηθίσει τις τελευταίες μέρες. Ποιο είναι το νόημα να υπάρχουν ενότητες; 

Για τις δύσκολες ερωτήσεις της Μάρας Ζαχαρέα. Ειδικά αυτή που έκανε στον κ. Μεϊμαράκη για το αν χρειάζεται «επανάσταση στην εκπαίδευση.» Φωτιά. 

 Γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ ξεχνά ότι έχει ψηφίσει τρία μνημόνια, η Νέα Δημοκρατία δύο και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα. Μόλις τώρα ήρθαν στη Ελλάδα τα παιδιά. 

Γιατί ο Μεϊμαράκης συνεχίζει να γκρινιάζει ότι ο Τσίπρας δεν θέλει να τον δει. Όπως παλιά δεν ήθελε να δει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. 

11938165_10207719905859107_2110908676_n

 Γιατί η λέξη «ιδεοληψία» είναι το νέο μαύρο! 

Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει να βρίζει αυτούς που θα συγκυβερνήσει σε λίγες μέρες. Γιατί επιμένει να πιστεύει ότι το Ποτάμι δεν είναι κόμμα αλλά διαφωτιστικό κίνημα. 

Γιατί όλοι έχουν τη λύση για τους πρόσφυγες αλλά κανείς δεν τη μοιράζεται με τους υπόλοιπους. Ναι και η Νέα Δημοκρατία και ο Πάνος Καμμένος μιλάνε πια για «ανθρωπιά». 

Γιατί το debate τελικά αποτυπώνει απόλυτα αυτό που δείχνει και η προεκλογική περίοδο. Δηλαδή απουσία προγράμματος, απουσία οράματος, απουσία συγκεκριμένων σκέψεων πάνω στη συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί. Και από αυτούς που τη σηρίζουν και από αυτούς που την αποδοκιμάζουν. 

Γιατί λείπει η Αλέκα Παπαρήγα

Γιατί (πάλι) ο Μάκης Γιομπαζολιάς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια ερώτηση. 

Γιατί το νάζι της Όλγας Τρέμη μας έριξε όλους. Ειδικά όταν απευθύνθηκε στον υπέρτατο Γιομπαζολια, ρωτώντας τον «Μάκη, θα φωνάααζεις;»

Γιατί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έκανε τη διαφορά όσον αφορά τη συζήτηση. Την ώρα που όλοι γκρίνιαζαν για τη διαδικασία αυτός γύρισε και εκεί είπε στον Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας: «έχεις καθόλου χρόνο μέσα στην εβδομάδα, να έρθω στην Κουμουνδούρου;»

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Όλγα Τρέμη σε σχέση με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών την ατάκα :«όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.» Γιατί εκεί η Όλγα Τρέμη άφησε το νάζι και έπιασε τον εκνευρισμό. 

Γιατί ο Καμμένος με τον Μεϊμαράκη έδωσαν ραντεβού με γυμνά χέρια και μάρτυρα τον Πάνο Χαρίτο. Θα κοπούν και εισιτήρια. 

Γιατί πρώτη φορά στη τηλεόραση ακούγαμε φωνές και δεν βλέπαμε φάτσες. Στον καβγά Μεϊμαράκη, Καμμένου βλέπαμε τον Πάνο Χαρίτο να μορφάζει. Γιατί; 

Γιατί ρε παιδιά βάζετε αυτούς τους κανόνες και μετά λέτε ότι δεν σας αρέσουν; Γιατί δεν ρωτάει ο ένας αρχηγός τον άλλον να αποκτήσει ενδιαφέρον; 

Γιατί αν δεν το είδατε, δε χάσατε τίποτα. Ραντεβού στις 14 Σεπτεμβρίου με Τσίπρα, Μεϊμαράκη στην πίστα.