NEWS
03.06.2020

Τζόκερ – Αστυνομία- Ανήλικοι: Αυτά έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα

Γιατί επενέβη η αστυνομία στις αίθουσες, ποιος έκανε τις καταγγελίες και τι ισχύει και τι όχι απ' όσα γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου έγιναν δύο επεμβάσεις της ελληνικής αστυνομίας ώστε να εντοπίσουν αν παρακολουθούν ανήλικοι την ταινία Τζόκερ. Το Σάββατο στα Village στο Μαρούσι οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο και οδήγησαν τον υπεύθυνο του κινηματογράφου στον Εισαγγελέα. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 

Δεν έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά ότι οδηγήθηκαν ανήλικοι στο τμήμα. 

Έλεγχος έγινε και την Κυριακή το απόγευμα στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ στην Πατησίων. 

Παρά τα όσα έχουν γραφεί στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι υπήρξαν ένοπλες ομάδες των ΕΚΑΜ που τράβαγαν έξω τους ανήλικους αλλά ούτε επιβεβαιώνεται από πουθενά ότι η καταγγελία έγινε από χωρισμένη σύζυγο που ήθελε ν’ αποτρέψει τον πρώην άντρα της να πάει το παιδί τους να δει την ταινία. 

Εφημερίδα των Συντακτών, News247 (δημοσιεύει μαρτυρία για δέκα ένστολους που βγήκαν από το ΑΕΛΛΩ) και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συμφωνούν σε αρκετά στην παρακάτω περιγραφή που αντιγράφουμε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

“Σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, που παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, χτες το απόγευμα και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», σήμερα το απόγευμα στην Κυψέλη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.” 

Το Υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. “Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.”

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση από τις ιδιοκτησίες των δύο κινηματογράφων ούτε κάποια δήλωση. 

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.